Atypické oblečení pro Los

Moderátor: LOS vedení

ianraider

Příspěvek#31 » stř 6. bře 2013, 12:15

4mike - rozdělal jsem CR SPEED - není tam ocelová planžeta,ale plastová,síla opasku necelých 7mm,a to díky lemovce která je silná. Opasek s ocelovou planžetou jako výstuhu bych samozřejmě bral,čím tužší,tím se lépe nosí. :twisted:

4mike

Příspěvek#32 » stř 6. bře 2013, 14:10

4mike píše:............ cca 8mm šíři a tuhost odpovídající cca 1mm ocelový planžetě

ja furt o voze a ....... ;)

kuba

Příspěvek#33 » stř 6. bře 2013, 18:55

a hlavne o hovně :)

4mike

Příspěvek#34 » čtv 7. bře 2013, 07:28

prostému vše prosté

PaF

Příspěvek#35 » čtv 7. bře 2013, 17:20

Hungry píše:Kua, to je dobrý... Že bych nám to pořídil jako pracovní oděv na střelnici... :lol:

Obzvlast pri originalnim zpusobu noseni v zime v tech vasich 13 st. C to bude velmi praktické :lol:

tempest

Příspěvek#36 » čtv 7. bře 2013, 19:19

PaFe, nech bejt, já ho nosím radši v zimě (když už je na kraťasy moc zima, takže při cca -5 - (-10)°C), naopak v lete bych si ho nevzal, to je hola sebevrazda. To chodim jak John Wayne, ještě než se vrátim z Tesca...

PaF

Příspěvek#37 » čtv 7. bře 2013, 20:25

No, ale nosis ho naostro? A jestli jo, co na to rika podvozeK, jde ho po navratu domu najit? :lol:

kuba

Příspěvek#38 » čtv 7. bře 2013, 22:06

4mike píše:prostému vše prosté

přesně tak, někdy nechápu co za blbosti tu nekteří řeší..

paf: souhlas, zajimalo by me jestli skoti ty kilty v zime taky nosej, i kdyz v originale to má mít 6m látky to už nějakou izolaci dělá, ale zas co když foukne? :-D

tempest

Příspěvek#39 » pát 8. bře 2013, 06:54

Samozřejmě že ho nosím naostro (a nevěřili byste, kolik lidí to na ulici, nebo v hospodě zajímá). Myslím, že na to narážel gastly tou větou "jestli budu (či vlastně nebudu) mít všechno v pořádku". S koulema problém není. Jediný co prochladá je vnitřní strana stehen. Ale obecně vzato je to oblečení na pohodu. Do zimy (jak už jsem naznačil) krásný, ale v teple napikaču, takže mám "kiltovou" sezonu tak od října do března. S větrem nemám problémy, jen na kole je to zvláštní - člověk má furt pocit, že se mu to rozhrnuje (a ono taky jo) a že se mu to musí každou chvíli zamotat do kola. Tak na něm nosím sicherheisku. V tomhle musí člověk ženský obdivovat... A se manželkou si děláme prdel, že se děti běží schovat tátovi pod sukni :D
Já si myslím, že o Skotech se navyprávělo takových blábolů, polopravd a mýtů, že už ani nikdo krom nich neví, co ty kilty vlastne obnášej. Já to nosím, protože se mi to líbí, je mi to pohodlný a mj. protože rád šokuju. A když se člověk projde centrem města v kiltu a pakulu, tak to tenhle účel plní. Ale protože, a to přiznávám, mám jen kopii, nikdy bych si ji nevzal třeba na skotské hry na Sychrov, to bych se musel stydět. Snad jednou bude originál, i se sporranem, podkolenkama, dýkou, baretem, atd... Ale to jsou desetitisíce...

Gobey

Příspěvek#40 » pát 8. bře 2013, 08:29

Kolego jsme rad ze nejsem sam. Kiltum zdar (sorry za OT)
ImageUploadedByTapatalk1362727702.880527.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

dneckar

Příspěvek#41 » pát 8. bře 2013, 13:30

Taky se pridam :)

Mimochodem kilty i siju, pokud chces, vyrobim ti i s poutkama. A tech desetitisicu bych se ani nebal... Nejdulezitejsi je nejak zacit.

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#42 » pon 8. dub 2013, 07:53

Pokud jsou spojené, tak ale suchým zipem. Rozhodně ne s poutky kalhot

Jenze ono to cele je opasek... Takze pokud je spojena vnitrni část a nasledne vnejsi s vnitrni, naplnuje to pravidla.
Nikdo z toho moc radost sice nemá, na druhou stranu - dulezita je poloha pouzdra a zbrane a tam to pravidla vymezuji.
Takze je jedno, jestli ma někdo spagat kolem kalhot, obycejny opasek, hyper-tacticool opasek nebo ultra-sport opasek, když ma zbran dostatecne u tela, na spravnem miste a všechno drzi, jak ma (coz je zajisteno mimo jiné i fixaci na odev), je to v poradku.

v tom, že je tvrdý, tudíž se holster nevyvrací při tasení
jenže je natolik tvrdý , že je poutkama neprovlíkneš, proto je dvoudílný

Ano, CR-speed nebo Pesa na klasickem opasku jsou na hovno a vyklanej se. Stejne tak takova ta sluzebni pouzdra popustena o kus niz.
Standardni opaskova pouzdra urcena pro skryte noseni (Fobus, Uncle mike, Bladetech, Blackhawk a ruzne kydexy na styl Raven - vsechno odzkouseno, vsechno mam a lze to jednoznacne prokazat) jsou na typu opasku v tomto totalne nezavisla, paklize je opasek utazen natolik, aby udrzel vsechno to, co bezne na sobe strelec na zavodu ma (pistole a 2 zasobniky)

Lidi - nevymejslejte zbytecny problémy a nesirte nepravdivy bludy...

joerg.s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#43 » pon 8. dub 2013, 14:39

No, myslím, že o spojení opasku se spodním dílem oblečení jde především proto, aby při tasení nešlo pouzdro nahoru. Už se takhle pár nehod stalo. Jedna dokonce i na Aegisu (více info na jejich blogu). Když si přečtete návod k pouzdru, tak tam obvykle bývá napsáno, že je nutno použít opasek pevně spojený s kalhotami.

Toto pravidlo tedy není nějaká buzerace, nýbrž pravidlo bezpečnostní.

Takže vykašlat se na to není dobrý přístup. Pokud někdo běžně nosí kilt a chtěl by tak vyzkoušet i LOS, protože o to přece jde - zkusit si situace tak, jak obvykle nosím, nejlepší variantou mi přijde kontaktovat ředitele závodu, na který se chystám a osobně se s ním domluvit. LOS je sice soutěživý a podobá se dynamickým střeleckým sportům, ale jeho hlavní záměr je trochu jinde.

ianraider

Příspěvek#44 » pon 8. dub 2013, 20:37

Závod LOS se jen nepodobá dynamickým střeleckým sportům, LOS je plnohodnotný právě dynamický sport !!!!! Návštěvnost a oblíbenost mezi střeleckou veřejností hovoří jasně. :twisted: Hlavním záměrem LOS soutěží je naučit lidi základním střeleckým zkušenostem, návykům bezpečné manipulace a zacházení se zbraní, a formou závodů si vše vyzkoušet. Nic jiného v LOS není,a už vůbec ne příprava na cosi jinde a jiného.......... :twisted:

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#45 » úte 9. dub 2013, 07:55

ianraider píše:Nic jiného v LOS není,a už vůbec ne příprava na cosi jinde a jiného.......... :twisted:
Čím se teda LOS liší od jiných dynamických střeleckých disciplín, třeba od IPSC?

Zpět na