Atypické oblečení pro Los
Moderátor: LOS vedení
- ianraider
- PaF
- tempest
- kuba
- tempest
Příspěvek#39 » pát 8. bře 2013, 06:54
Samozřejmě že ho nosím naostro (a nevěřili byste, kolik lidí to na ulici, nebo v hospodě zajímá). Myslím, že na to narážel gastly tou větou "jestli budu (či vlastně nebudu) mít všechno v pořádku". S koulema problém není. Jediný co prochladá je vnitřní strana stehen. Ale obecně vzato je to oblečení na pohodu. Do zimy (jak už jsem naznačil) krásný, ale v teple napikaču, takže mám "kiltovou" sezonu tak od října do března. S větrem nemám problémy, jen na kole je to zvláštní - člověk má furt pocit, že se mu to rozhrnuje (a ono taky jo) a že se mu to musí každou chvíli zamotat do kola. Tak na něm nosím sicherheisku. V tomhle musí člověk ženský obdivovat... A se manželkou si děláme prdel, že se děti běží schovat tátovi pod sukni
Já si myslím, že o Skotech se navyprávělo takových blábolů, polopravd a mýtů, že už ani nikdo krom nich neví, co ty kilty vlastne obnášej. Já to nosím, protože se mi to líbí, je mi to pohodlný a mj. protože rád šokuju. A když se člověk projde centrem města v kiltu a pakulu, tak to tenhle účel plní. Ale protože, a to přiznávám, mám jen kopii, nikdy bych si ji nevzal třeba na skotské hry na Sychrov, to bych se musel stydět. Snad jednou bude originál, i se sporranem, podkolenkama, dýkou, baretem, atd... Ale to jsou desetitisíce...

Já si myslím, že o Skotech se navyprávělo takových blábolů, polopravd a mýtů, že už ani nikdo krom nich neví, co ty kilty vlastne obnášej. Já to nosím, protože se mi to líbí, je mi to pohodlný a mj. protože rád šokuju. A když se člověk projde centrem města v kiltu a pakulu, tak to tenhle účel plní. Ale protože, a to přiznávám, mám jen kopii, nikdy bych si ji nevzal třeba na skotské hry na Sychrov, to bych se musel stydět. Snad jednou bude originál, i se sporranem, podkolenkama, dýkou, baretem, atd... Ale to jsou desetitisíce...
- dneckar
- cmk
Příspěvek#42 » pon 8. dub 2013, 07:53
Pokud jsou spojené, tak ale suchým zipem. Rozhodně ne s poutky kalhot
Jenze ono to cele je opasek... Takze pokud je spojena vnitrni část a nasledne vnejsi s vnitrni, naplnuje to pravidla.
Nikdo z toho moc radost sice nemá, na druhou stranu - dulezita je poloha pouzdra a zbrane a tam to pravidla vymezuji.
Takze je jedno, jestli ma někdo spagat kolem kalhot, obycejny opasek, hyper-tacticool opasek nebo ultra-sport opasek, když ma zbran dostatecne u tela, na spravnem miste a všechno drzi, jak ma (coz je zajisteno mimo jiné i fixaci na odev), je to v poradku.
v tom, že je tvrdý, tudíž se holster nevyvrací při tasení
jenže je natolik tvrdý , že je poutkama neprovlíkneš, proto je dvoudílný
Ano, CR-speed nebo Pesa na klasickem opasku jsou na hovno a vyklanej se. Stejne tak takova ta sluzebni pouzdra popustena o kus niz.
Standardni opaskova pouzdra urcena pro skryte noseni (Fobus, Uncle mike, Bladetech, Blackhawk a ruzne kydexy na styl Raven - vsechno odzkouseno, vsechno mam a lze to jednoznacne prokazat) jsou na typu opasku v tomto totalne nezavisla, paklize je opasek utazen natolik, aby udrzel vsechno to, co bezne na sobe strelec na zavodu ma (pistole a 2 zasobniky)
Lidi - nevymejslejte zbytecny problémy a nesirte nepravdivy bludy...
- joerg.s
Příspěvek#43 » pon 8. dub 2013, 14:39
No, myslím, že o spojení opasku se spodním dílem oblečení jde především proto, aby při tasení nešlo pouzdro nahoru. Už se takhle pár nehod stalo. Jedna dokonce i na Aegisu (více info na jejich blogu). Když si přečtete návod k pouzdru, tak tam obvykle bývá napsáno, že je nutno použít opasek pevně spojený s kalhotami.
Toto pravidlo tedy není nějaká buzerace, nýbrž pravidlo bezpečnostní.
Takže vykašlat se na to není dobrý přístup. Pokud někdo běžně nosí kilt a chtěl by tak vyzkoušet i LOS, protože o to přece jde - zkusit si situace tak, jak obvykle nosím, nejlepší variantou mi přijde kontaktovat ředitele závodu, na který se chystám a osobně se s ním domluvit. LOS je sice soutěživý a podobá se dynamickým střeleckým sportům, ale jeho hlavní záměr je trochu jinde.
Toto pravidlo tedy není nějaká buzerace, nýbrž pravidlo bezpečnostní.
Takže vykašlat se na to není dobrý přístup. Pokud někdo běžně nosí kilt a chtěl by tak vyzkoušet i LOS, protože o to přece jde - zkusit si situace tak, jak obvykle nosím, nejlepší variantou mi přijde kontaktovat ředitele závodu, na který se chystám a osobně se s ním domluvit. LOS je sice soutěživý a podobá se dynamickým střeleckým sportům, ale jeho hlavní záměr je trochu jinde.
- ianraider
Příspěvek#44 » pon 8. dub 2013, 20:37
Závod LOS se jen nepodobá dynamickým střeleckým sportům, LOS je plnohodnotný právě dynamický sport !!!!! Návštěvnost a oblíbenost mezi střeleckou veřejností hovoří jasně.
Hlavním záměrem LOS soutěží je naučit lidi základním střeleckým zkušenostem, návykům bezpečné manipulace a zacházení se zbraní, a formou závodů si vše vyzkoušet. Nic jiného v LOS není,a už vůbec ne příprava na cosi jinde a jiného.......... 

- Steiner
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX