Přebíjený 9mm Luger od AlsaPro
- audis
Příspěvek#61 » ned 13. dub 2025, 12:16
Dnes jsem testoval střelivo alsapro 9x19 :
Šarže 11 1120, 3 zbraně, 3 selhače ze dvou zbraní, celkem vystreleno 150 ran.
Šarže 110923, 1 zbraň (ta která mela 2 selhače výše), 0 selhačů, vystreleno 75 ran.
Závěr vždy dovreny. Náboj do hlavně jde hladce a sám vypadne. U obou sarzi říkal kolega, střelivo má propadle zapalky, zapálnik nedosahne, dále mimo osu lisované zápalky.
Šarže 11 1120, 3 zbraně, 3 selhače ze dvou zbraní, celkem vystreleno 150 ran.
Šarže 110923, 1 zbraň (ta která mela 2 selhače výše), 0 selhačů, vystreleno 75 ran.
Závěr vždy dovreny. Náboj do hlavně jde hladce a sám vypadne. U obou sarzi říkal kolega, střelivo má propadle zapalky, zapálnik nedosahne, dále mimo osu lisované zápalky.
- film
Příspěvek#65 » ned 13. dub 2025, 15:37
Audis , před lety to měla alsapro na některých nábojích s těma "propadlýma zápalkama " taky.
Vždy to byla loterie, zda to odpálí či ne. Je vidět , že jim to dělá pořád a nevadí jim to.
(druhý spodní dole, tak si to pamatuji)
Já ty náboje měl jen na tréning na střelnici.
Vždy to byla loterie, zda to odpálí či ne. Je vidět , že jim to dělá pořád a nevadí jim to.
(druhý spodní dole, tak si to pamatuji)
Já ty náboje měl jen na tréning na střelnici.
- Henry
- WALACHMOTORS
- WALACHMOTORS
Příspěvek#67 » ned 13. dub 2025, 18:23
audis píše:walach:
máš šarže 110824. je to napsané v tom oranžovém uprostřed.
Cisla sarze... neboli cisla serie ... ty cisla uprostred oranzoveho) jsou z ktereho je to roku. ... od 2024 zacali zezadu doupresnovavat ruzne serie i datumem
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1346
- Jarda.Jezek
Příspěvek#68 » ned 13. dub 2025, 19:02
Tak to je slušná spotřební historie.... já bych si těmi našláplými náboji nechat mlátit pistolemi a tvrdými střelami vydírat hlavně nechtěl.
Nic proti AlsaPro, zbraně jsou na takto postavené náboje konstruovány (s předpokládanou životností), ale vlastní náboj s měkkou střelou a slabší navážkou je jak balzám místo šmirglu. K tomu odpadají pochyby a spekulace o složení či kvalitě jednotlivých komponent nábojů.
Nic proti AlsaPro, zbraně jsou na takto postavené náboje konstruovány (s předpokládanou životností), ale vlastní náboj s měkkou střelou a slabší navážkou je jak balzám místo šmirglu. K tomu odpadají pochyby a spekulace o složení či kvalitě jednotlivých komponent nábojů.
- audis
Příspěvek#70 » čtv 17. dub 2025, 17:25
koukni na moji fotku v mřížce. na 3 nábojnicích a nábojích Alsapro z 6, je vidět na foto jakýsi půlkruh na okraji zápalky. To je plastická deformace zápalky z extentrického lisování. Jak velký vliv na fuknci to má nevím. Jeden říkal že ano a že to je blbě přebitý náboj.
- Héfaistos
Příspěvek#72 » čtv 17. dub 2025, 18:37
Jj, prostě křivě nalisovaná zápalka. Taky se mi to čas od času povede, a protože jedu vše na jednooperáku, tak tyhle zmetky s křivě nalisovanými zápalkami dávám potom bokem. Nicméně je poté klasicky zkompletuji (tj. prach a střela ap.) a vystřílím je sólo. A asi jsem měl štěstí, ale zatím jsem s těmi svými křivě nalisovanými zápalkami neměl jediný selhač, stejně jako kolega výše.
- DesertEagle
- DesertEagle
Příspěvek#73 » pát 18. dub 2025, 08:54
No limit má problémy permanent a Jelimani to stále kupují pro pár haléřů uspory. Alsy jsem odstřílel desítky tis a jediné co bych napsal je: "díky za levné střelivo". Přijde mi docela nefér je hejtit pro pár selhačů, OK alespon si opakuješ dril odstranění závady. Je takový problém přijít o 15kč ? Navíc nikdo uživatele nenutí si Alsu kupovat. Nejsem s výrobcem nijak propojený, jen používám jejich krmení a místo kritiky raději napišu: "dík, že nás zásobujete" za stále stejné ceny.
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1346
- Jarda.Jezek
Příspěvek#74 » pát 18. dub 2025, 09:55
Je to prostě druhá jakost, vliv to nemá.
Komu se nelíbí, co si může koupit v krámě, tomu jistě prospěje možnost vlastní výroby. Není nad to mít vše pod kontrolou a vědět, co a proč dělám právě takhle. Všechno je pak prvotřídní echt řemeslná kvalita, ruční práce, nepřekonatelná výstupní kontrola, sto procent jistota, 105% alibi.
Jestli mám na něco vsadit život, jsou to moje náboje ve zbrani, která má za sebou desítky tisíc ran a vím o ní všechno.
Komu se nelíbí, co si může koupit v krámě, tomu jistě prospěje možnost vlastní výroby. Není nad to mít vše pod kontrolou a vědět, co a proč dělám právě takhle. Všechno je pak prvotřídní echt řemeslná kvalita, ruční práce, nepřekonatelná výstupní kontrola, sto procent jistota, 105% alibi.
Jestli mám na něco vsadit život, jsou to moje náboje ve zbrani, která má za sebou desítky tisíc ran a vím o ní všechno.
- Gimpel
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX