Lucansky Arms Stinger
Samonabíjecí pušky
- Petzold
Příspěvek#46 » stř 26. bře 2025, 10:05
Ten systém je podobný, resp. na stejném principu jako u karabiny Ruger PC9. Dvě hmoty. Fyzika, tedy hybnost závěru, se nedá nijak extra ojebat.
IMHO se to bude chovat nějak podobně.
https://www.youtube.com/watch?v=DwhhBVkWO-Q
IMHO se to bude chovat nějak podobně.
https://www.youtube.com/watch?v=DwhhBVkWO-Q
- Franko_CZ
- vidocqcz
- MaraKM
Příspěvek#53 » úte 15. dub 2025, 18:02
BoroCZ píše:Já musím říct, že mě teda zajímá. Dá se někde vyzkoušet?
(Vím, že dedendia ji měla na předváděcí akci, ale tu jsem minul.)
Byla teď k vyzkoušení v HABRESTu v Ježkovicích (myslím 5 dní?!) - již není a nevím kam odcestovala a jaký je program / plán dalších střelnic... Hold člověk musí sledovat weby "svých" střelnic.
Vyzkoušel jsem a objednal.
Ale já jsem jen pouhý pobíječ much a naprostý amatér

- xHonza
Příspěvek#54 » pát 18. dub 2025, 20:57
Taky vyzkouseno a nemit v planu dalsi opakovacku, koupim to (no mozna jestli neco dostanu zpet na danich tak to koupim stejne). Subjektivne se to chovalo moc hezky, se sklopkou super kompaktni, jedine co nefungovalo na sto procent byl oboustrany zachyt zaveru, tlacitko fungovalo jen na jedne straně. Shazovani zaveru ala hk5 a dvojita natahovaci paka, ktere to ma taky me pobavily. Je to hezka hracka.
- Erix
Příspěvek#56 » sob 3. kvě 2025, 22:15
A co kvalita z dlouhodobého hlediska? DesertEagle to tu pěkně "sejmul", že díky kooperaci ve třetích zemích to může být peklo.
Každpopádně, pokud je to lepší, než lepidlem prolité CZ Evo, což je dle bazaru pěkný šrot, tak by to mohlo mít navrch. Záleží jak dlouho CZUB bude ochotna poskytovat svoje hlavně a zda v rámci "boje" toto nestopne, nebo neubere na kvalitě. 

- DesertEagle
- DesertEagle
Příspěvek#57 » ned 4. kvě 2025, 07:46
Nechci nic hejtit, je to forum, je to o názorech. Nemám rád EVO, nikdy si ho nekoupím, proto pochopitelně nejásám z dalšího mutanta ze stejné stáje. Mess je to samé, na všech zbraních je hrdě "vytesáno" made in germany a vyrábí to Turecká MKE. Ano dnes je zkrátka doba brandová. Současně přiznávám, že na jejich podání MP5 jsem dost zvědavý.
- Erix
Příspěvek#58 » ned 4. kvě 2025, 08:04
Jo, přesně tohle mě taky s..e. Dřív jsme byli schopní vyrobit všechno, v super kvalitě a dnes jen samý klump (rebrand, outsource, kooperace), za moc a ještě fňukáme, že to je moc složité a kolikrát ani nechceme (viz některé větší podniky).
Jinak ten Mess, to není náhodou zkomolenina Schmeisseru, že ne?
Jinak ten Mess, to není náhodou zkomolenina Schmeisseru, že ne?
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1357
- Jarda.Jezek
Příspěvek#59 » ned 4. kvě 2025, 08:15
Já bych ty východozápadní zkratky raději nepoužíval. I na zbraních vidíme, že mnohý východní sériový mainstream se chová kultivovaněji a je z lepšího materiálu než naše obvyklá výroba nebo než výroba za našimi západními hranicemi. Nebo i za Atlantikem.
Když přijde Lučanský, který jakési renomé v oboru přeci jen má, a podepíše svoje jméno na produkt, který byť třeba sbastlil z toho, co koupil v Turecku a našel mezi Brodem a Slavičínem na skládce, dá tomu funkční vlastnosti, které se mi líbí a jinde nejsou, navíc to nabízí za fajn cenu, tak tedy já zájem mám.
A jestli to bude stát zaprd, jen získám další levnou zkušenost, zatímco on pohřbí svoji pověst.
Takže tady se zatím nebojím.
Když přijde Lučanský, který jakési renomé v oboru přeci jen má, a podepíše svoje jméno na produkt, který byť třeba sbastlil z toho, co koupil v Turecku a našel mezi Brodem a Slavičínem na skládce, dá tomu funkční vlastnosti, které se mi líbí a jinde nejsou, navíc to nabízí za fajn cenu, tak tedy já zájem mám.
A jestli to bude stát zaprd, jen získám další levnou zkušenost, zatímco on pohřbí svoji pověst.
Takže tady se zatím nebojím.
- Erix
Příspěvek#60 » ned 4. kvě 2025, 08:29
Jo, taky zaleží, co kdo čeká za výdrž. Někomu stačí když to dá 10t ran a OK, někdo chce něco ala GLOCK, takže jistotu třeba 50-100t ran a OK. Někdo to kupuje, že chce špičku, i když prakticky nestřílí (chce tzv. válečné kladivo, co vydrží), někdo zase koupí spotřebák, který po prostřílení 60t kč v nábojích odepíše. Postoje jsou různé.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí