MP5 original i klony

Samonabíjecí pušky

zarozak

Příspěvek#196 » čtv 20. úno 2025, 18:00

Vhodným přebíjením se dá požadavek měnit úhel uzamykacího kusu eliminovat i při použití tlumiče. Na trubce je o tom dobré videjko, jak kdy a k čemu použít ten a ten uzamykací kus. Obecně to většině lidem šlape i s tlumičem na základní uzamykací kus

Klicky

Příspěvek#197 » čtv 20. úno 2025, 22:36

Dneska mě pakoš pozlobil, měl jsem jeden komínek a něco co vypadalo jako doublefeed, ale závěr zavřenej a těžko se otevíral, musel jsem brát za páku vážně silou. Tovární S&B 124gr. Měl někdo na Pakoši taky problém s vyhazováním?

Pokud ano, nějaký doporučení po čem kouknout?

Mimochodem jsem měl jiný zásobník než při první návštěvě střelnice a ten nezávadil (i když jsem vystřílel třeba jen 30 ran) tak ještě je možnost, že je to tím.

Díky!

zarozak

Příspěvek#198 » pát 21. úno 2025, 01:09

Posledně jsem měl první závadu na origo zásobníku při plném nabití, nevyhodilo to při rychlostřelbě, zásek cca u 20tého kousku. Jak jsem s tím rumploval, tak mi ta nábojnice dokonce spadla až do spoušťáku, takže jsem to musel otevřít. Neviděl jsem přes nasazený lapač, co se s tím konkrétně stalo, ale počítám, že to byla nevyhozená nábojnice přivřená závěrem k čelu komory a do toho nabraný další kousek, který po vytažení magazínu vypadl taky ven, při přivřené nábojnici vypadá závěr skoro jako zavřený, ale kladivo ještě nedosáhne na zápalník. V podstatě to můžou být u mě pouze tyto příčiny..... Nedostatečný doběh závěru (pozdní odemčení, přilepení měkčí nábojnice v drážkách)
Řádně nezaskočená nábojnice za rantl vytahovače (mám je prohnané bulge busterem a ten někdy zhrne šponu z rantlu nábojnice, pokud je nějak poškozený)
Řádně nevyčnívající vyhazovač v žlábku závorníku (dá se to přihnout)
Uvolněný vytahovač skrz ohlé pero, což mám v cajku

Střílel jsem to s nasazeným GISem HP, trochu to zvyšuje protitlak. Pokud se to bude opakovat, vysleduju to, vyřeším a dám vědět čím to bylo

Petzold

Příspěvek#199 » pát 28. úno 2025, 17:56

Se roztrhl pytel a protože se jedná o klony, respektive stejný princip funkce závěru tak zatím sem, ať je to pohromadě..

Taurus RPC . Dovozce avizoval brzké dodání na náš trh.

https://www.theguntrade.com.br/mercado/ ... veja-video

V Chorvatsku také nelení a u Springfieldu už se brzy objeví HS Kuna.

https://www.guns.com/news/2025/02/25/co ... c-overseas

Béďa

Příspěvek#200 » pát 28. úno 2025, 18:05

Ještě bych počkal se srovnáváním s MP5, nikde jsem neviděl jak skutečně vypadá závěr....Stribog je taky vrženy válečkem ...

Petzold

Příspěvek#201 » pát 28. úno 2025, 18:25

No on Stribog by tady taky mohl být. :-)

Ale jo uvidíme. Ta Kuna zvnějšku vypadá fakt jako vnouče MP5 :)

zarozak

Příspěvek#202 » pát 28. úno 2025, 18:29

Vzhledově zatím vede Stinger, ale je to jen jednoduchý systém, pokud se to bude chovat stejně dobře, tak spíš výhoda

DesertEagle

Příspěvek#203 » sob 1. bře 2025, 14:10

Petzold píše:Se roztrhl pytel a protože se jedná o klony, respektive stejný princip funkce závěru tak zatím sem, ať je to pohromadě..
https://www.guns.com/news/2025/02/25/co ... c-overseas

.. kluci tohle, ale tohle jsou prapodivné mutace. MP5 byla, je a navždy bude pouze originál. Docela bych slovil G33, případě naprosto ideálně HK 53A3 což je v evropě asi fatamorgana.

mission

Příspěvek#204 » sob 1. bře 2025, 15:17

fatamorgana to úplně nebyla, jelikož se do republiky kdysi dovezly tuším turecké MKE HK33. Ale zřejmě jen pár kusů. Naživo v semi-auto jsem ji ještě nepotkal. V Bearece měli před pár lety full auto originál HK33. S náhradníma dílama to ovšem bude problém, stejně tak se zásobníkama. Časy, kdy se daly poshánět na Egun jsou pryč, protože EU ban.

katana

Příspěvek#205 » ned 2. bře 2025, 09:12

Ahoj, chci se zeptat, jelikož s 3D tiskem nemám žádnou zkušenost. A vím, že občas si někdo na zbraň tiskne.
Troufnul by si někdo na tohle? Na prodloužený záchyt zásobníku?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Karlos81

Příspěvek#206 » ned 2. bře 2025, 12:42

Mám tohle: https://www.catus-airsoft.cz/packa-uvol ... 5-slash-g3 funguje to a je to z duralu.

katana

Příspěvek#207 » ned 2. bře 2025, 20:46

Děkuju, jdu objednat.

Úderník

Příspěvek#208 » stř 19. bře 2025, 14:02

Už jste to měl někdo někde v ruce? Jsem na to zvědavý!
1911 od Messerschmitta jsou za ty prachy moc pěkné!

https://www.harrant.cz/pistole/samonabi ... -mp5-kurz/

DesertEagle

Příspěvek#209 » čtv 20. bře 2025, 10:30

Rád se obětuju na testovámí, kdo je generální dovozce kluci ?

Úderník

Příspěvek#210 » čtv 20. bře 2025, 10:54

Není to přímo Harrant? Nevím.
Ale Messerschmitty jsem vždy prvně osahával u nich.

Zpět na