Jakou skupinu zvolit s ohledem na nový zákon

Piggy

Příspěvek#91 » ned 1. pro 2024, 18:02

dan píše:"Hobici" ziskaji opravneni (at uz mluvime o zbrojaku nebo ridicaku) jednou a pak uz opakovane zpusobilost (krome zdravotni) neprokazuji.

Vsechny systemy "narizeneho periodickeho vzdelavani" vedou k temuz - proste se objevi firmy, jejichz jedinny cil je "vydavat potvrzeni, ktera stat pozaduje". Neni na tom nic odsouzenihodneho, kde je poptavka, je spravne, ze se najde nekdo, kdo ji uspokoji.
Vlastní zkušenost z pravidelného přezkušování: absolvoval jsem řadu školení jako řidič-referent (tedy "poloprofík"), kde se obvykle stručně probraly změny předpisů a šmytec.
Nějakou dobu jsem byl také držitelem profesáku, kdy se kolikrát školení odehrálo "distančně" (už je to dávno promlčené).
Řidičák mi zůstal a teoreticky bych i dnes mohl vzít třeba 50 děcek na výlet autobusem, přestože jsem v něm už léta neseděl ani jako pasažér.
Obávám se ale, že už jsme hodně utekli od tématu vlákna.

dan

Příspěvek#92 » ned 1. pro 2024, 21:12

Nemam tolik vlastnich dobrych myslenek abych si mohl dovolit riskovat, ze prilis rychlym soudem odmitnu nejakou dobrou cizi. I kdyz nekdo rika neco s cim nesouhlasim, chci vedet proc si to mysli. I kdyz neprevezmu jeho pohled, muzu se dozvedet neco co ve svem pohledu prehlizim..

Je ale pravda, ze vsichni moji treneri se shoduji, ze tenhle pristup k lidem sice snizuje pravdepodobnost vzniku konfliktu, ale pokud presto vznikne, snizuje pravdepodobnost preziti. Takze tezko to doporucit jako cestu hodnou nasledovani ;-)

Murphy

Příspěvek#93 » ned 1. pro 2024, 21:31

Porad je lepsi oponenta nechat vyjadrit a pripadne se nad jeho nazorem zamyslet, nez bez premysleni vystartovat a byt agresivni preventivne. At se jiz jedna o pohodlnost, neschopnost premyslet, nebo prebytek alkoholu.
V post apo porad muzeme pristup zmenit.

Glabro

Příspěvek#94 » sob 1. úno 2025, 20:17

Zpátky on topic: aniž buch musel pročíst 7 stran diskuzí, může prosím někdo tl;dr shrnout nejposlednější update co se týče změny zákona o zbraních a střelivu ohledne kategorii ZP? Jak pravděpodobné je, že bude platit to základní a rozšířené oprávnění a že současní vlastníci ZP s kat. D nebo E dostanou automaticky ten druhý typ.

Ptám se, protože jsem si letos chtěl zrovna dodělat chybějící kat. D a možná by to bylo tím pádem zbytečné.

skagerak

Příspěvek#95 » sob 1. úno 2025, 20:24

Ne kategorii ale skupin.
Potrebujes ted D?
Mas sk E?
Resis cas nebo penize?

Pokud nepotrebujes D letos a mas E tak ho neres.
Za usetrene prachy si kup treba naboje.

Glabro

Příspěvek#96 » sob 1. úno 2025, 20:32

skagerak píše:Ne kategorii ale skupin.
Potrebujes ted D?
Mas sk E?
Resis cas nebo penize?

Pokud nepotrebujes D letos a mas E tak ho neres.
Za usetrene prachy si kup treba naboje.

Ano skupin. 8-)

Ne, D teď nepotřebuju. Chtěl jsem si ho jen dodělat "co kdybych někdy ano".

E mám.

Jaké číslo má ten zákon, prosím, a v jakém stavu schvalování vlastně je?

marinakus

Příspěvek#97 » sob 1. úno 2025, 20:35

Glabro : Vzhledem k tomu, že zákon je platný a pouze jeho účinnost je stanovena od 1.1.2026, asi se na něm nic zásadního měnit nebude. Já v současnosti doporučuji při kurzech na ZP pouze skupinu E. Je to jednak o penězích a někdy i o snaze o jednodušší zkoušku.
Naposledy upravil(a) marinakus dne sob 1. úno 2025, 20:38, celkem upraveno 1 x.

JirkaCV

Příspěvek#98 » sob 1. úno 2025, 20:37

90/2024 a je schválený,
Shrnutí máš v těch sedni stranách diskuse.

audis

Příspěvek#99 » ned 2. úno 2025, 09:31

Jirka :
říkáš oxymoron. Není komfortní a nepomůže tazateli.

milanvpg

Příspěvek#100 » ned 2. úno 2025, 10:46

Jediné, v čem se Jirka mýlí, ze shrnutí a odpověď má tazatel hned v prvních dvou postech tématu, kdyby se obtěžoval…

Kód: Vybrat vše

4. Hledejte, než se zeptáte. Mnohé dotazy byly již dříve položeny a zodpovězeny jinými uživateli.
Zkuste proto před položením svého dotazu použít funkci hledat. Ušetříte tím čas sobě i ostatním.

Zpět na