MP5 original i klony

Samonabíjecí pušky
DesertEagle

Příspěvek#151 » čtv 23. led 2025, 15:14

.. nn na základě šíleného nápadu od zarozaka zkusím 50m s továrním. na stovbu to opravdu nejde :-)

Henry

Příspěvek#152 » čtv 23. led 2025, 16:36

Dobrá tak na 50 m a máš možnost zkusit více druhů nábojů?

DesertEagle

Příspěvek#153 » čtv 23. led 2025, 17:05

Mám, ale dělat to nebudu. Brzdění je stavěné na tovární laboraci SB či Alsu se žere naprosto dokonale. Závodní šmloulíky kámoše to nebralo, když jsou podsypané. V dalších pokusech nevidím smysl.

zarozak

Příspěvek#154 » pát 24. led 2025, 15:36

DesertEagle píše:Koukáte někdy na vyhozené nabojnice ? Na konci jsou trosku, maličko hranaté od Ravelliho drážek což je normální, bohužel na jenom místě je vždycky seknutá na horní hraně. Přijde mi to, že o "něco" jebne v letu. Na funkci rostlináře ani na střelbu to vliv nemá, kolegy přebíječe to netěší a mojí žvědavost to vzbuzuje.
P.S. Na 100m mi to s kolimátorem moc smysl už nedává, ale zkusím to.
P.P.S Dej STL domečku pls at to nemusím hledat, děkuju. MPice vyhazuje dost razantně, cyklus se mám obavu začne brzy hlodat.

Jasně, že koukám. Hodlám je točit kvůli té těsné komoře. Jen ty z mojí komory do ní opětovně dostanu pouze po celoformátu, jakékoliv jiné musím hnát extra přes bulge buster, což je zdržovačka a oser navíc. Teď jsme tam zkoušeli nabít i přebíjenec dělaný do sportovní pistole s těsnější komorou, která to bere v pohodě.....a samozřejmě zakouslý závěr a mlátička pažbou o zem :roll: Prostě musulmán použil jakýsi podrozměrný nástroj a vyhrát jsem to musel zrovna já.
Jinak ty otlaky od revelliho drážek mám taky. Podle laborace jsou buďto znatelnější a cítitelné nebo jen "potisk". Za mě potencionální problém, nábojnice se po několika otočeních rozštěpí jak bambus právě tam. Skoro všechny samopalové legendy fungovaly bez toho a pochybuju, že drážky u 9 luger ještě někdo další dělá i při polouzamčených nebo bržděných závěrech, bohatě by stačila stupňovaná komora. Myšlenka to byla zajímavá, ale přebíječ spíše spláče.
Promáčklinu tam mám taky, podle mě to sebou jebne o deflektor, proto ho tam nejspíš i extra přinýtovali

mission

Příspěvek#155 » pát 24. led 2025, 15:40

HK G3 seká nábojnice o výhozí okno (tam deflektor není) a ty se pak na přebíjení nedají použít, protože na nábojnicích jsou hluboké rýhy - deformace materiálu.

Karlos81

Příspěvek#156 » pát 24. led 2025, 17:43

zarozak: Nebylo by tedy lepší, třeba i pro budoucí prodej a nového majitele tuto zbraň kvůli komoře reklamovat? Jinak na mém turkovi v SDčku dávám pod Alsu 124gr, 5,3gr BA9 a na nábojnicích jsou jen čmouhy po Ravelliho drážkách a žádné stopy naražení. Nábojnice několikrát přebité bez problémů.

zarozak

Příspěvek#157 » pát 24. led 2025, 18:31

Už jsem zde psal, s továrním střelivem u kterého nejsou nábojnice ještě lehce nepřifouklé u rantlu zbraň jede bez problémů, takže reklamace by nejspíš neklapla. Já jsem to už vyřešil bulge buster kitem, který je zformátuje do výchozího továrního stavu, ale jede jen s takovými nábojnicemi. S klasikou, co každý přebije ne a ještě musím vyzkoušet, jestli by vůbec jela s kupovanou Alsou nebo Limitem, podle mě ne. Já sypu pod Alsu 124gr 5,5grs Ba9 OAL 29,4mm a otisk je pouze lehký. Výraznější je to u komolého Aresu 122grs s 5grs Ba9, ale OAL 26,50mm....to je tlakově pořád v pohodě z běžné komory, ale revelliho drážky už se trochu prolisují

DesertEagle

Příspěvek#158 » sob 25. led 2025, 10:28

Poslal jsem tam cca 2 tis Alsa a bez jediného selhače i zádržky. Šmejdy typu no Limit do zádné zbraně dávat nebudu z principu i když uzamčenému závěru je přesypanka šumák. To že vojenská zbran poškozuje nábojnice a přebíječ pláče jistě důvod k reklamaci není.

To karlos: komora problém není, někde o něco jebe při výhozu. Zbran byla primárně dělaná jako fullová, proto drážky maji opodstatnění pro snadne a hlavně rychlé vytahování.

zarozak

Příspěvek#159 » ned 26. led 2025, 13:55

Psal jsem samozřejmě pouze o střelách. Kupovaným nábojům se jakožto přebíječ vyhýbám jako čert kříži :lol:

Karlos81

Příspěvek#160 » ned 26. led 2025, 16:29

DE: samozřejmě nespojuju revelliho drážky a naražení nábojnice. Pouze konstatuji, že na mé zbrani se toto neděje. Zrovna tak je otravné hlídat přebíjené nábojnice kvůli těsné komoře, to už jsem si užil na NFA AR9 a je to hroznej opruz. Proto jsem říkal, že bych se to pokusil reklamovat, protože to je věc, kterou si doma svépomocí těžko opravíte. U toho naražení mě napadá,kontrola závěrové vůle popř. jestli by nepomohl jiný úhel uzamykače a tím změna rychlosti odemknutí a rychlosti závěru.

zarozak

Příspěvek#161 » pon 27. led 2025, 00:17

Pokud to jede s továrním střelivem, tak reklamaci nikdo neuzná, testovali by to taky jen s továrním střelivem. Ale jsem rád, že jsi v obraze s těsnou komorou, je to skutečně oser navíc. Dneska jsem zkontroloval vystřílené nábojnice (200ks) a lehce promáčklý krček byl v mém případě cca jen u 1/3. Ale jedná se o lehkou promáčklinu, nic co by zabránilo znovupřebití nebo s čím by si matrice+roztahovačka neporadila. Horší k životnosti nábojnice spíš bude to namáhání do střihu z revelliho drážek, to už nevydrží tolik otočení. Tu komoru bych si samozřejmě dovedl přebrousit v soustruhu a rozleštit, aby to šlapalo bez problémů jako ostatní zbraně, ale narušovat tvrdochromovou úpravu by byla zkrátka prasárna

DesertEagle

Příspěvek#162 » pon 27. led 2025, 08:36

Během víkendu další tiska. Odpovím rovnou panu kolegovi co se tázal na 50m. Střelba bez opory, astigmatis a red dot s kometou :-) a není problém sypat do 20cm gongu. Myslím, že kukátkem s osnovou by to na 50m chodilo na dírku.

Písněte co tam máte za kolimátory s osnovama asi to ještě poladím.

Současně se zeptám, jak se vám zasouvají zásobníky ? Ocenil bych tam trošku větší odpor na zámku vypouštění. Jednak zacvaknutí není uplne pocitově definované, jednak mi to první či druhou občas nechce podat. Vyhodím, znova cvaknu a OK. Zkoušel někdo rozborku a silnější pružinu zamykaní zásobníku ? Nasekané nábojnice mi žíly netrhají, zajímě to jen čistě technicky.

Petzold

Příspěvek#163 » pon 27. led 2025, 12:32

Zarozak : Tvůj POF má tvrdochrom v hlavni a komoře ?

zarozak

Příspěvek#164 » pon 27. led 2025, 15:03

Petzold píše:Zarozak : Tvůj POF má tvrdochrom v hlavni a komoře ?

Ano....korunka, vývrt, komora a zadní čelo hlavně. Tak samo závorník. Můj je rok 93

Petzold

Příspěvek#165 » pon 27. led 2025, 17:08

Nechci tě podceňovat, ale je to fakt tvrdochrom, nebo je to jen světlé ? Ani Rudolf ze ZS nikde neuváděl, že existují nějaké verze POF s tvrdochromem. U 9L k tomu ani není technický důvod. (Možná snad nějaká verze pro Marínu.)

Zpět na