Skladování střeliva

marinakus

Příspěvek#46 » pon 20. led 2025, 16:28

Ono to ukládání střeliva odděleně od zbraní vychází ze zákonů a nařízení platných pro ozbrojené složky. Pro civil nic takového neplatí.

Jarda.Jezek

Příspěvek#47 » pon 20. led 2025, 16:49

Naštěstí legislativní pravidla hovoří o skříních, trezorech a místnostech ale už ne o klíčích... :-)

cipis

Příspěvek#48 » pon 20. led 2025, 16:51

Ano, proto někdo vyhrál soud, že splnil povinnost zamčením do trezoru. Klíče byly naproti v šuplíku stolu. Týkalo se to jiné povinnosti, než zbraní.

marinakus

Příspěvek#49 » pon 20. led 2025, 16:51

Jarda:Jezek : Tak on ten zámek a klíč od vnitřní schránky trezoru je stejně jak od dětské kasičky a odemkneš to šroubovákem. Tak proč ho někde schovávat zvlášť?

Jarda.Jezek

Příspěvek#50 » pon 20. led 2025, 16:55

Já vnitřní schránku nezamykám a střelivo se mi tam stejně nevejde.

Sedmej

Příspěvek#51 » pon 20. led 2025, 19:44

Díky za ujištění. Asi bych to za ty roky mohl vědět, ale chtěl jsem se ujistit.

stip

Příspěvek#52 » úte 21. led 2025, 10:57

Já jsem možná právě objevil Ameriku, tak se mi nesmějte, ale:

§ 58
Zabezpečení zbraní a střeliva
(2) Držené zbraně kategorie A, A-I, B nebo C uschované, uložené nebo uskladněné (dále jen "přechovávané zbraně") v počtu do 10 kusů ...

Tam se nikde nepíše o tom kolik má na sebe kdo registrovaných zbraní, ale kolik je těch zbraní přechovávaných najednou. Takže můžu mít dva trezory po deseti zbraních, ale když přijde kamarád na návštěvu a bude si chtít uložit, tak už se mu "tam nevejde". Chápu to správně (jsem se totiž ocitl právě na těch deseti :)?

MM

Příspěvek#53 » úte 21. led 2025, 11:33

Sme OT ale chapes spravne, aditivny princip. Je k tomu aj vyjadrenie MV. https://mv.gov.cz/soubor/stanovisko-zabezpeceni-vice-jak-10-ks-zbrani.aspx.
Pre kamarata treba trezor pre navstevy ak to chces mat 100% ciste, inak je to seda zona pokial idete napr. z baraku chlastat, aj ked on tam ma svoje dve a ty zvysnych 8.

Inak tie priblble vnutorne zamykatelne schranky su casto automaticky osadene aj preto, lebo niektore susedne staty to vyzaduju, ja som ich vymontoval.

Zpět na