Zbrojní průkaz a životopis
- LukynZ
Příspěvek#3 » pon 20. led 2025, 15:02
No v životopisu je/býva položka koníčky. Případně jaká školení/průkazy vlastníte. Tak mě zajímá, jestli to tam někdo píše. Třeba adresát životopisu je taky majitel ZP a může to být sympatické plus, nebo to může být naprostý opak a může to být klidně i stopka 
Je to prostě koníček, nebo ne?

Je to prostě koníček, nebo ne?

- Sobiho
- vvitty
- paza
Příspěvek#6 » pon 20. led 2025, 15:19
Já tedy to, že mám zbroják a zbraně, striktně tajím. Je to moje osobní věc a zcela soukromá věc a nikdy člověk neví, kdo by se to stylem "jedna paní povídala" dozvěděl a stačí aby nějaký si nějaký človíček, nemající rád zbraně nebo prostě kvůli něčemu mě, dal tu práci a oznámil mě jako "podivného" a může to vést na policejní zásah a zabavení zbraní a těžké obhajování se...
Striktně jsem zarazil i jakékoli zmínky o zbraních i v přítomnosti vnoučat, ta ve školce a škole rozkecají kdeco, slýcháme, co kdo ve školce povídal, co kdo z rodičů spolužáků doma má a co dělá, myslím si, že není důvod, zejména v současné společenské psychóze, cokoliv o zbraních říkat...
Striktně jsem zarazil i jakékoli zmínky o zbraních i v přítomnosti vnoučat, ta ve školce a škole rozkecají kdeco, slýcháme, co kdo ve školce povídal, co kdo z rodičů spolužáků doma má a co dělá, myslím si, že není důvod, zejména v současné společenské psychóze, cokoliv o zbraních říkat...
- Haluziak
Příspěvek#7 » pon 20. led 2025, 15:22
Hlásím se od SBS? Tak to tam asi napíšu. Hlásím se jako učitel do mateřské školky? Tam asi ne. Je to situační.
Já třeba když jsem se hlásil o nějakou práci, kde je důležité vycházet v týmu/vést tým, tak jsem tam uváděl že dlouhodobě hraji airsoft, kde vystupuji na pozici zástupce velitele. Kámoš psal, že je kapitánem hokejového týmu...
Já třeba když jsem se hlásil o nějakou práci, kde je důležité vycházet v týmu/vést tým, tak jsem tam uváděl že dlouhodobě hraji airsoft, kde vystupuji na pozici zástupce velitele. Kámoš psal, že je kapitánem hokejového týmu...
- Lonestar
- Sobiho
Příspěvek#9 » pon 20. led 2025, 15:32
No třeba by to ve světle aktuálních událostí ve školství byla výhoda!
Jen pro odlehčení, na druhou stranu, i to ZP Tě naučí něčemu, je to koníček. Já mám v rozšířeném CV jednu stránku, kde mám právě koníčky a u nich stručně co mi to dalo. Mám tam Hasiče, záchranářství a střelectví a výpis i kurzů jako ČPP-NPP a TECC. Ale jak už psali kolegové nahoře, záleží kam a proč. Já to mám normálně, ale v kontextu dalších činností v IZS, včetně kurzů "bojové/taktické" medicíny protože ty se mohou hodit. Prostě nezní to tak surově, kdyby to bylo osamotě. CV profesně dvě strany, třetí je mimo HPP, tedy vedlejší činnost a koníčky.

- Blacky
- vgj
- DVII
Příspěvek#12 » pon 20. led 2025, 16:36
LukynZ píše:No v životopisu je/býva položka koníčky.
Do CV co umím profesně a co jsem profesně dělal. Co dělám ve volném čase, po tom každému HR hrubé ho...
Avšak pokud by se můj zájem obracel ke složkám, které mají zbraně v popisu práce, potom to uvedu avšak opět ne jako koníčka, ale jako odbornou znalost
- Patton
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1346
- Jarda.Jezek
Příspěvek#15 » pon 20. led 2025, 16:45
Členství v organizacích a ostatní funkce nikde neuvádím, ale střelbu v koníčkách ano, stejně tak zbroják vedle řidičáku. Pokud má potenciální zaměstnavatel se zbraněmi problém, ať si radši rovnou zaměstná někoho jiného a nezdržuje mě od střílení.
Před dětmi a vnoučaty bych zbraně netajil. Mě ke střelbě v podstatě přivedli rodiče a prarodiče, v jejich případě to bylo stejně tak. Sám ke střelbě vedu nejen své potomky, ale i širší okolí, pokud má zájem. K tomu ten zájem se lehce snažím v okolí i pěstovat. Důvody jsou dva:
(1) Nechci aby střelectví vymřelo, ale aby vzkvétalo a rozrůstalo se. Jen masovým zájmem bude možné dlouhodbě držet legalizaci.
(2) Nechci, aby když moje děti někde objeví zbraň, nevěděly, co s ní. Naopak chci, aby když jiná děcka objeví nebo přinesou zbraň, právě moje děti mu ji uměly vzít a bezpečně znefunkčnit, aby ani nikomu jinému se náhodou nic nestalo.
Před dětmi a vnoučaty bych zbraně netajil. Mě ke střelbě v podstatě přivedli rodiče a prarodiče, v jejich případě to bylo stejně tak. Sám ke střelbě vedu nejen své potomky, ale i širší okolí, pokud má zájem. K tomu ten zájem se lehce snažím v okolí i pěstovat. Důvody jsou dva:
(1) Nechci aby střelectví vymřelo, ale aby vzkvétalo a rozrůstalo se. Jen masovým zájmem bude možné dlouhodbě držet legalizaci.
(2) Nechci, aby když moje děti někde objeví zbraň, nevěděly, co s ní. Naopak chci, aby když jiná děcka objeví nebo přinesou zbraň, právě moje děti mu ji uměly vzít a bezpečně znefunkčnit, aby ani nikomu jinému se náhodou nic nestalo.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí