Obrana v domě
Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
- Alcatraz
Příspěvek#16 » úte 8. led 2013, 01:33
nezměnilo by se nic. To je jako být paranoidní, protože je mi přes plot vidět garáž. Stejná paranoa, jako myslet si, že samolepka na autě evokuje k pravděpodobnější krádeži. Co se týče "momentu překvapení".. já myslel, že učelem je lidi odradit, ne je tam vlákat a zastřelit. A když bude na plotě pozemku podobné varování, většina si to spíš rozmyslí, než že by je to nalákalo 

- AEndy
Příspěvek#17 » úte 8. led 2013, 12:18
Já bych to s tim "odrazováním" neviděl tak jednoznačně. Když pominu povinnost danou zákonem, to že nosím skrytě mi taky dává možnost překvapit případnýho útočníka tím, že se mám čím bránit. A nenosím nenápadně kvůli tomu, abych ho nalákal a zastřelil
to samý u toho baráku. Pravděpodobně cedule někoho odradí, to jo. Většina lidí tě bude mít za psychopata (co si budem nalhávat, neozbrojená veřejnost stále nemá dostatek pochopení) a těm, co to neodradí to dává do jistý míry návod, jak se připravit a na co si dát pozor...

- Urdo von Fuj
- Urdo von Fuj
Příspěvek#18 » úte 8. led 2013, 12:33

V ostatních případech je docela velká šance, že si kvůli zisku vybere lupič míň chráněný objekt - třeba souseda. Neupírejte lumpům racionální uvažování.
- Alcatraz
Příspěvek#23 » úte 8. led 2013, 19:44
"zřetelně ohraničený" znamená, že tam nelze vstoupit aniž bys veděl, že seš "uvnitř". Les s mezí zřetelně ohraničený není. Louka obehnaná kůly s drátem jo.
"zřetelně označený" znamená, že není možné vstoupit, aniž by sis byl vědom nějaké konkrétní informace. Jakože někam se zbraní nesmíš.
- plot kolem vojenského pozemku je jasným ohraničením i bez jasného označení, že jde o vojenský pozemek
- cedule "zákaz venčení psů" zabodnutá uprostřed lesa je sice jasným značeným, ale bez jasného ohraničení z ní budeš nejspíš zmaten
"zřetelně označený" znamená, že není možné vstoupit, aniž by sis byl vědom nějaké konkrétní informace. Jakože někam se zbraní nesmíš.
- plot kolem vojenského pozemku je jasným ohraničením i bez jasného označení, že jde o vojenský pozemek
- cedule "zákaz venčení psů" zabodnutá uprostřed lesa je sice jasným značeným, ale bez jasného ohraničení z ní budeš nejspíš zmaten
- pvedral
Příspěvek#25 » stř 23. led 2013, 16:38
Zdravím všechny, nedá mi to a musím se ozvat. Označit si dům, že v něm je zbraň považuji jednoznačně za hloupé a nebezpečné. Kdysi jsem měl možnost být v častém kontaktu s občany na druhé straně zákona. Jak se tu někdo zmínil, nelze jim upřít jistou schopnost myslet. Dokonce, pokud jde o taktiku páchání lumpáren, mají tuto schopnost velmi vyvinutou. Informace, že mám v domě zbraň mu vnutí dvě myšlenky:
1) Má tam něco, co by se mi mohlo hodit, když to potřebuje bránit.
2) Musím si dát pozor až tam půjdu a nenechat se překvapit. Ideálně si musím vzít tři bratrance jako posilu. Jako bonus k lupu dostanu ještě zbraň na příští lumpárnu.
Průměrný občan má při napadení obrovskou morální nevýhodu. Řeší totiž možné následky. Útočníkovi je to jedno. Takže označením svého domu jenom přitahujete útok, který nejspíš proti připravené přesile prohrajete.
Bohatě stačí, že vaše děti vykecají ve škole, že taťka umí střílet.
1) Má tam něco, co by se mi mohlo hodit, když to potřebuje bránit.
2) Musím si dát pozor až tam půjdu a nenechat se překvapit. Ideálně si musím vzít tři bratrance jako posilu. Jako bonus k lupu dostanu ještě zbraň na příští lumpárnu.
Průměrný občan má při napadení obrovskou morální nevýhodu. Řeší totiž možné následky. Útočníkovi je to jedno. Takže označením svého domu jenom přitahujete útok, který nejspíš proti připravené přesile prohrajete.
Bohatě stačí, že vaše děti vykecají ve škole, že taťka umí střílet.

- Patrik
- IvosC
- Bydliště: Isergebirge, Sudeten _______________________ člen sdružení LEX www.gunlex.cz
Příspěvek#27 » stř 23. led 2013, 19:58
To je nějaká divná netolerantní škola, ne?
Moje děti ještě nikdy podobnou poznámku nepřinesly a ani u té nejmladší si ve školce nestěžovali ... a to tam mimo nábojnic (a párkrát i náboj - samozřejmě, že ne ostrý) jeden čas nosila i maminčiny tampóny (což považuji za horší), které jí kdovíproč kradla z krabičky v koupelně 

- jamira
Příspěvek#28 » čtv 6. čer 2013, 20:35
Morpheus píše:Pro účely zákona o zbraních se rozumí držením zbraně nebo střeliva mít
b) zbraň nebo střelivo uvnitř bytových nebo provozních prostor nebo uvnitř zřetelně ohraničených nemovitostí se souhlasem vlastníka nebo nájemce uvedených prostor nebo nemovitostí, nebo zbraň nenabitou náboji v zásobníku, nábojové schránce, nábojové komoře hlavně nebo nábojových komorách válce revolveru a uloženou v uzavřeném obalu za účelem jejího přemístění z místa na místo,
B je spravně
K tomuto bodu zákona: jak chápat slova "se souhlasem vlastníka nebo... nemovitostí" ? Když člověk bydlí v činžovním domě (30 bytů), v bytě a platí domácímu nájem - to jako že by mu měl hlásit že má doma zbraň/zbraně nebo že by se ho snad dokonce před zamýšlenou koupí zbraně dotázat, zda mu to blahosklonně dovolí ?!? To je přece blbost, ne? Pak by člověk ztratil taktickou výhodu... I kdyby byl domácí jakoli lidumil či fér člověk, proč by měl vědět, že někdo v jeho domě vlastní zbraň? Nebo si ten bod vykládám špatně???
- ilicz
- Steiner
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva