Bullpup samonabíjecí pušky

Samonabíjecí pušky

morho

Příspěvek#61 » stř 20. pro 2023, 23:22

Zajimava puska... VHS2S je semi a dokonce v CR na objednavku https://www.defendia.cz/zbrane-a-prislusenstvi/samonabijeci-puska-hs-produkt-vhs2s-16-223-rem/
Rád bych si pár ran vystřelil.

Lonestar

Příspěvek#62 » čtv 21. pro 2023, 00:33

Ještě před týdnem byla v Defendii na krámě - jsem se s ní aspoň nasucho pomazlil (a asi ji chci)

Radhagupta

Příspěvek#63 » čtv 21. pro 2023, 20:59

Já na ni cca 3 týdny u monitoru slintal a říkal jsem si, že hned v lednu si tam udělám výlet a ona je už fuč, kurnik :( Jak na tebe působila? Zpracování, kvalita materiálů a hlavně tolik propíraná spoušť?? Je to tak hrozné, jak říkají na youtubu? Díky za info.

Lonestar

Příspěvek#64 » čtv 21. pro 2023, 22:21

No asi ti moc nepomůžu - jsem pořád ještě greenhorn (s úchylkou na bullpupy) a ARka mě doteď míjela, takže finesy jako spoušť dost dobře nedokážu posoudit (navíc beru horší spoušť u bullpupů jako obecnou vlastnost z definice). Pocitově mi do ruky sedla, nadchla mě délkově stavitelná pažba. Zpracování a kvalita materiálů - na pohled a omak OK (zase - nemám moc srovnání, jenom pár .223 z předváděček)

Lonestar

Příspěvek#65 » pon 1. črc 2024, 15:05

Jak tak šetřím na VHSku a prolézám internety, narazil jsem na Norinco Type 97 NSR - civilní klon čínské OBZ-95 v .223Rem.
U nás k mání za necelých 29k (Iron works nebo BVS), což mi přijde jako docela zajímavá entry level cena na oveření, jak moc blbý nápad je chtít mít bullpup pušku :lol:
Internety a jutuby (převážně kanadské) vyznívají celkem pozitivně (chválí spoušť, kritizují ergonomii pojistky a vypouštění zásobníků).
Čistě náhodou . někdo nějakou přímou zkušenost? 8-)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Střelec

Příspěvek#66 » pon 1. črc 2024, 16:17

zajímavější entry level byl AUG za cca polovic, v mém okolí spoustě kolegů ukázal, ze bullpup ne

Lonestar

Příspěvek#67 » pon 1. črc 2024, 16:25

O tom jsem taky uvažoval - ale AUG mi to "ne" ukáže dost jednoznačně :lol: (a já bych raději "ano")

Radhagupta

Příspěvek#68 » úte 2. črc 2024, 09:12

Já jsem šel nakonec do VHS2S a jsem max. spokojený. Ovládání je specifický, ale to u všech bullpupů. Spoušť jak u vojenskýho kvéru, žádná vyladěná AR, ale pěkně čitelná (nejdřív delší "prázdný" chod, pak odpor a cvak), přesnost výborná. Dal jsem na ni FOX Sight 1-8x24 FFP, supr poměr cena x výkon. Rozborka a možnost přenastavit výhozní okno v levo nebo v pravo velmi jednoduchý, bez nářadí se dá udělat přímo na střelnici za 5 min. Co se mě nejvíc líbí, tak je neskutečná kompaktnost s 16" hlavní. Za 38k+9,6k supr kauf. Co mi asi nejvíc vadí, tak je vypouštění závěru "za zásobníkovou šachtou". Ve srovnání např. s BRENem, který ho má v lučíku ...

VHS2s.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Lonestar

Příspěvek#69 » úte 2. črc 2024, 09:17

Kde mají VHSku za 38k? :o

Radhagupta

Příspěvek#70 » úte 2. črc 2024, 09:25

V době, kdy u nás stála přes 52k, tak jsem ji našel v jednom kšeftě na Slovensku za necelých 1500 € :D Vyběhal jsem si všechny povolení, udělal si celodenní výlet :D a měsíc na to ji u nás zlevnili na dnešních 43k což mě dost ... :)

Blacky

Příspěvek#71 » úte 2. črc 2024, 12:14

tyyjooo vypada fajne. Co spolehlivost chodu? Já u desertecha resil preplynovani, ale uz je to ok. Sem tam mi ale stejne hilznu chytne, nez staci vyletet. Jinak sem s BP systemem spokojenej. Mám pár tisic vystrileno a fajn.

Lonestar

Příspěvek#72 » úte 2. črc 2024, 12:31

Já jsem teď na vážkách, jestli došetřit na (vysněnou) VHSku, nebo risknout a jít do Číňana...

Radhagupta

Příspěvek#73 » úte 2. črc 2024, 12:52

Blacky píše: Co spolehlivost chodu?

Zatím bez závady, ale moc toho zatím nastříleno nemám. Chystám se na kurzy, tak pak kdyžtak poreferuju. Ale dle recenzí je právě VHS hodně spolehlivá a přesná, což u mě bylo rozhodující kritérium. Krom toho mám rád výrobky HS-Produkt. Za mě vysoká kvalita za velmi přiměřenou cenu (s H11 a H11 Pro mám vystříleny tisíce a ani jedna závada). Kdybyste měli cestu na Vysočinu, tak napište a můžem vše vyzkoušet na střelnici.

Erix

Příspěvek#74 » úte 2. črc 2024, 17:26

Zdar, tak kdysi jsem si taky myslel, že bullpup je cesta, ale stačí se podívat, že ve světě moc bullpup už nefrčí . Na frajeřinu dobrý, ale operovat s tím někde to je prý fakt peklo. Kdysi jsem tady psal o "zašlapaných projektech" jednoho týpka - tam také jeden byl. Nikdo to nechtěl, ergonomie, ovládání, výhoz hilzen a spousta další specifik to hodně omezují. Hodně se tato koncepce používá u PCP, ale ani tam to na FT a HFT nikdo nechce. ;)

P.S.: Pak poreferuj, jaký to bylo na kurzu. Nedovedu si to moc představit s tímto jet na kurz, ale třeba to jde.

Motostrelec

Příspěvek#75 » stř 3. črc 2024, 07:02

Ahoj, Bullpup má za mě výhody i nevýhody. A když to převedu na kurzy tak největší nevýhoda některých bullpupu se projeví hlavně v momentě kdy pušku potřebuješ používat z opačného gardu a nebo jen jednoruč. Hlavně z důvodu výhozu nábojnic. Zde jak to tak vypadá tak bude v pohodě VHS a Tavor - mají odražeče a tudiž vám nepošlou NBC do ksichtu. Na tom Norincu odražeč nevidim, tak tam bych se bál, že když si snim vystřelim z levého ramena, tak mi udělá dvadvatrojkového kníra :-) No a další problém při opačném gardu třeba poloha pojistky, vypouštění zásobníku a nebo jednoruční snaha o zachycení závěru na záchyt v případě odstrňování závady. Mimojiné to doporučuji si nejdřív vyzkoušet se svým qverem, než na ten kurz vyrazíš. Třeba s Tavorem to dokážu, tak že s nim na kurz v pohodě.

Ale abych jen nestrašil, tak bullpup má i své přednosti, díky kompaktnosti a váze nad rukou se mi s nim parádně pracuje v budově a při střelbě jednoruč třeba po zranění silné ruky ho udržim jako pistoli, u lidí s klasickou koncepcí, pokud nemají možnost si pušku o něco opřít, tak vidíš, jak se jim klepe celý kver (čim víc ověšený tím víc jsou v prdeli) už při první ráně.. No a s bullpupem to střílíš jak s pistolí :-)

Zpět na