Tipy pro nákup Colt Detective Special
Krátké vícehlavňové zbraně
-
Prošelkolem - Příspěvky: 7
- Prošelkolem
Příspěvek#1 » pon 1. črc 2024, 09:27
Ahoj, chtěl bych si koupit Colt Detective Special, na nošení a občasnou střelbu, cca 20 -30 ran měsíčně. Máte nějaké tipy jak poznat dobrý/ nebo naopak špatný kus? Viděl jsem na jiném vláknu k jinému revolveru, že se tu lidé přeli o významu vůlí, chápu potrebu souososti. Chci ho kupovat tam kde mají i střelnici, abych si ho mohl i vyzkoušet. Myslíte, že jde o dobrou volbu pro malý revolver do cca 10.000 nebo jen vyhození peněz za něco, co se hodí už jen sběratelům. Díky za tipy.
- Redsnake
Příspěvek#2 » pon 1. črc 2024, 11:33
Je to revolver jako jakykoliv jiny, takze pokud umis zkontrolovat vule tak to budes umet i na coltu. Mam detectiva 3. vyrobni provedeni a je prakticky bez vuli. Nicmene si dovolim upozornit, ze na noseni je to pomerne velka zbran, tam bych sel cestou spise peti ranych sw atd.
-
Prošelkolem - Příspěvky: 7
- Prošelkolem
Příspěvek#3 » pon 1. črc 2024, 15:48
Díky za reakci. Zatím jsem ho viděl jen na fotce nebo ve videjích. Měl jsem moznost střílet z malého rugera .357 a teď už nevím jestli byl 5 nebo 6 komora, ale fakt malý. Přiznám se, že se mi líbí ten colt a tou dlouhou historii a nebudu kecat, i ta cena je super.
- DesertEagle
- DesertEagle
Příspěvek#5 » úte 1. dub 2025, 13:59
Tohle je moje oblíbené téma Detective, Cobra, Chief, Aagent, gen I-III v .38 Pokud nemáš ruku děcka, tak ho schováš do dlaně. Pokuc chceš více lehký potom můžeš slovit vzacnější Cobru. Kupuju pouze nestřilené krabicovky, proto cena je 10k je krapet mimo. Tohle nejsou pistole, kde sypeme tisíce měsíčně na IPSC či LOSíku, revolvery nemají nastřílené žádné děsivé nástřely. Tyhle zbraně jsou z doby, kdy se každý kus pasoval ručně a každá zbran je parádní prací. Proto je miluju, sbírám i občas nosím. .357 s hlavní 2" mi opravdu smysl nedává. Přes tyhle prcky se časem posuneš a zjistíš, že nejvíce parády je stejně SW29 .44 Mag.
- Gimpel
Příspěvek#6 » úte 1. dub 2025, 21:09
Prošelkolem : koupi tam co mají střelnici velmi doporučuji.
Deset tisíc mi aktuálně připadá dosti ale neodrazuji, ještě ,,v normě".
Výběr revolveru a to včetně nových kusů, je tak náročná technická chčinnost, že v tomto k nováčkům důvěru rozhodně nemám. Pistole je daleko snažší.
Ať střílí ± do záměrného bodu, bezproblémově vypadnou hilsny, vůle nejsou moč a žádné nejlépe a rozumná a symetrická spára. Ještě spolehlivá iniciace továrního střeliva ale pozor - toto nejen v SA módu, nýbrž i při DA.
Toho dalšího je hodně, leč expertní záležitost, že šťastnou loterii.
Kdyby časem dílů náhradních potřeba bylo, budou problémy.

Deset tisíc mi aktuálně připadá dosti ale neodrazuji, ještě ,,v normě".
Výběr revolveru a to včetně nových kusů, je tak náročná technická chčinnost, že v tomto k nováčkům důvěru rozhodně nemám. Pistole je daleko snažší.
Ať střílí ± do záměrného bodu, bezproblémově vypadnou hilsny, vůle nejsou moč a žádné nejlépe a rozumná a symetrická spára. Ještě spolehlivá iniciace továrního střeliva ale pozor - toto nejen v SA módu, nýbrž i při DA.
Toho dalšího je hodně, leč expertní záležitost, že šťastnou loterii.
Kdyby časem dílů náhradních potřeba bylo, budou problémy.
- Redsnake
Příspěvek#7 » stř 2. dub 2025, 08:09
Kolem těch 10-11 tisíc jsou k vidění a dostání krásné, prakticky netknuté kusy, už jsem viděl za ty prachy i nabídku s origo krabičkou.
Něco tu už zaznělo, já bych si dovolil jen tě pošťouchnout ať do něj fakt jdeš. Je to krásná zbraň, kvalitně vyrobená a poměr cena výkon je podle mě naprosto famózní.
Něco tu už zaznělo, já bych si dovolil jen tě pošťouchnout ať do něj fakt jdeš. Je to krásná zbraň, kvalitně vyrobená a poměr cena výkon je podle mě naprosto famózní.
- DesertEagle
- DesertEagle
- kolombo
Příspěvek#11 » stř 2. dub 2025, 19:57
To jsem rád, že jsem rozvířil debatu, ale potřeboval bych poradit s tím, co kromě toho dokoupit.
Ty nabijáky se koupit dají, ale stojí docela dost.
Pouzdro na zbraň, pouzdra na další náboje.
Co tam nemám?
Tohle je ovšem problém:
Používal ho sám poručík Columbo?
Ne, Columbo osobně ho nenosil. Jeho ikonickou zbraní byl Smith & Wesson Model 10 snub-nose (.38 Special) s krátkou hlavní. Nicméně Colt Detective Special byl velmi populární mezi policisty i zločinci v té době, takže se v seriálu často objevoval.
Ty nabijáky se koupit dají, ale stojí docela dost.
Pouzdro na zbraň, pouzdra na další náboje.
Co tam nemám?
Tohle je ovšem problém:
Používal ho sám poručík Columbo?
Ne, Columbo osobně ho nenosil. Jeho ikonickou zbraní byl Smith & Wesson Model 10 snub-nose (.38 Special) s krátkou hlavní. Nicméně Colt Detective Special byl velmi populární mezi policisty i zločinci v té době, takže se v seriálu často objevoval.
- Murphy
Příspěvek#12 » stř 2. dub 2025, 21:26
Jestli vahas, co koupit, sel bych cestou financne nenarocnou.
Speedloadery nebo moonclipy kaou prostorove dost vyrazne. U revolveru na revolverove naboje bych se drzel alespon pro zacatek speed stripu.
https://a.aliexpress.com/_EHdbdnK
A na ne budto nejakou minipenezenku, nebo malou brasnivku na opasek, dle libosti a poctu.
Pouzdra jsou na aliexpressu take, ale idealni na velikost J frame a nejspis i na K mam odzkouseno https://share.temu.com/DGGW2l9uKKA
Oozor, jsou i podobne za polovicni cenu a ty jsou z prilis tenke kuze a s neopracovanymi hranami. Musi na tom byt vyrazene to K.
Speedloadery nebo moonclipy kaou prostorove dost vyrazne. U revolveru na revolverove naboje bych se drzel alespon pro zacatek speed stripu.
https://a.aliexpress.com/_EHdbdnK
A na ne budto nejakou minipenezenku, nebo malou brasnivku na opasek, dle libosti a poctu.
Pouzdra jsou na aliexpressu take, ale idealni na velikost J frame a nejspis i na K mam odzkouseno https://share.temu.com/DGGW2l9uKKA
Oozor, jsou i podobne za polovicni cenu a ty jsou z prilis tenke kuze a s neopracovanymi hranami. Musi na tom byt vyrazene to K.
- MM
Příspěvek#14 » stř 2. dub 2025, 23:03
Ako je na tom tento typ s kvalitou? Myslim vseobecne - kvalitu vyroby. Pretoze - co som mal v ruke "Agent" a "Cobra", tak mi prislo ze su to dost budgetove / low end veci, nechapal som ten hype okolo Colt-ov az kym sa mi nedostal do ruk stary Python - to bola bomba, ale zase beriem ze to bol premiovy typ.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí