CZ Shadow 2 Compact

sokar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#76 » stř 30. srp 2023, 08:19

Na web to musí dát grafik. CZUB nám dovezla dva kusy viz FB. Jeden kus na prodej a druhý máme na střelnici na střílení. Tedy lze střílet. Původně měla být zbraň na půjčování až později, ale CZUB nám ji dovezla už včera spolu s dalším zbožím.

Jarda.Jezek

Příspěvek#77 » stř 30. srp 2023, 08:28

A jak lze popsat chování při střelbě v porovnání s S2?

Fautzi

Příspěvek#78 » stř 30. srp 2023, 08:30

Super, to rád slyším a určitě zajdeme.

CzechJoker

Příspěvek#79 » stř 30. srp 2023, 12:20

ossan81 píše:JLogicky tedy S2C není pádově bezpečný, nebo má tuto bezpečnost řešenou jinak, než předchozí modely a já bych hrozně rád věděl jak. Nebo jsou bezpečné všechny a u p01, p07 atd. je blokace na ozdobu.

Zbraň jsem měl dnes na sucho v ruce v Opletalce (tímto pozdravuji!). Zaprvé musím pochválit chod a odpor v DA, protože to je fakt super. To samé z resetu v SA.
Ale k citaci: bavili jsme se o blokaci úderníku a S2C prý prošla všemi předepsanými testy, aniž by došlo k nežádoucímu výstřelu. Já sám na nošení preferuji jiné řešení zbraně, ale pokud to je tak a zbraň je bezpečná, tak proč ne? Víc by mi na drilly a nošení chyběl decocking.

kolombo

Příspěvek#80 » stř 30. srp 2023, 14:12

Jo, také jsem ji tam včera ohmatával :-)
Oproti mojí P-07 je jen o zhruba 100 gramů těžší, takže váha je OK.
Ale, nemá vypouštěč kohoutu a nemá tu blokaci. Takže asi zůstanu u staré dobré P-07.
Na to jak se já trefuji bych nečekal výrazné zlepšení jen z jiné zbraně v ruce.

MRBLUE

Příspěvek#81 » stř 30. srp 2023, 15:26

Kto neni lama nepotrebuje ani vypustac ani blokaciu. Pre zbran je najpodstatnejsie ako striela, ci je spolahliva, presna, ako sa drzi… Mam zbrojak velmi dlho a strielam myslim dost. Za cely zivot mi nikdy nevyletel kohut z prsta pri vybijani a nikdy mne ani nikomu v okoli nevystrelila zbran koli absencii blokacie. Kto ma zvladnutu manipulaciu vypustanie nepotrebuje.
A paradoxne najviac nahodakov v okoli bolo prave prepoistkovanymi Glockmi.

ossan81

Příspěvek#82 » stř 30. srp 2023, 16:07

Já bych právě rád, kdyby sama CZUB někde oficiálně prohlásila, že zbraň prošla testy (a jakými) a že je tudíž pádově bezpečná. Psal jsem jim už před týdnem, ale bez odpovědi. Takhle je to pořád v rovině dohadů a domněnek.

MRBLUE

Příspěvek#83 » stř 30. srp 2023, 16:20

Nekupuj. Preco by ti niekto take potvrdenie daval? S predajom mat problem nebudu a v pripade sudneho sporu sa nikto nebude ohanat nejakym nezmyselnym papierom. Vyssie som spominal US pravny system.

Blacky

Příspěvek#84 » stř 30. srp 2023, 16:25

MRBLUE: Inu jelikož je Glocku asi o milion % mezi lidma vic, nez kveru s kotoutem, tak je i vetsi pravdepodobnost, že u nich k nejakymu problemu dojde. Vubec to nesouvisi stim, zda je S2C bezpecná, nebo ne. :) Je vubec zbytecny se o tom bavit. Proste je konstrukcne bez toho. Kdo se boji, si to nekoupí, kdo se neboji, si to koupí. .)

MRBLUE

Příspěvek#85 » stř 30. srp 2023, 16:34

Presne. Trufam si povedat ze viac ako 99% nahodnych vystrelov je koli nespravnej manipulacii. A tam je jedno ake poistky zbran ma

ossan81

Příspěvek#86 » stř 30. srp 2023, 17:09

Bohužel je to pořád dokola. Je to jako když si půjdu koupit třeba pneumatiky na auto a budu chtít znát bezpečnostní třídu a testy, kterejma prošly. A odpověď bude "Tak si to nekupuj, většina nehod se stejně stává kvůli nedbalosti úplnejch lam a ne kvůli pneumatikám!"
Já bejt výrobce a vidět, že se o tom celej svět dohaduje, vyrukoval bych se záznamy z těch testů a omlátil je všem o hlavu.
Ale tak třeba se časem dočkáme. Video, kde se hází o zem p10kou Zbrojovka udělala, tak třeba bude S2C verze :-)

MRBLUE

Příspěvek#87 » stř 30. srp 2023, 17:22

Prosim ta zobud sa. Ziadny vyrobca pneumatiky ti neda certifikat ze guma sa v pripade havarie neposkodi alebo ze si zachova svoje vlastnosti.
Pad zbrane z vysky na beton je Havaria!!!

MRBLUE

Příspěvek#88 » stř 30. srp 2023, 17:22

ossan
Aku mas zbran? Kolko mas nadtrielane?

Jarda.Jezek

Příspěvek#89 » stř 30. srp 2023, 17:32

Bav se k věci a ne k osobám. Je úplně jedno, kolik z čeho a jak dlouho kdo střílí. Řešíme mechanický stroj.

ossan81

Příspěvek#90 » stř 30. srp 2023, 17:39

To jako teď pojedeme ad hominem, jo? To se adminům určitě bude líbit. Nicméně mám velkej Shadow 2 a za sebou pár závodů (asi 50). Něco mi říká, že to ale bude málo, že jo?

Zpět na