Antreg ARS M4s

Samonabíjecí pušky

fik

Příspěvek#721 » stř 6. dub 2022, 06:50

Pro zajímavost, Perun po cca 8k
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

getsome

Příspěvek#722 » stř 6. dub 2022, 07:07

spajsi_dg píše:Rád bych napsal vyjádření opotřebení upper receiveru za společnost Antreg a.s...

Takže je to plánované opotřebení? Viděl jsem to i na DD, ale třeba výše zmíněný Perun se tomu, jak to vypadá, vyhnul. Čím to? Proč není v tom místě vnitřek upperu do výsledné podoby opracovaný předem, včetně ochrany povrchovkou?

risa2000

Příspěvek#723 » stř 6. dub 2022, 08:27

Béďa píše:Na mém Antregu to mám taky, ale pokládám to za zabeh zbraně. Jinak vnitřek je zpracován ukázkově.
...
Jinak VAR, co jsem viděl je rovněž krásně zpracovaná

Myslím, že dost lidí zaměňuje "kvalitu opracování" a "přesnost zpracování". To první ovlivňuje, jak zbraň vypadá, to druhé, jak přesně vše odpovídá konstrukčnímu návrhu, resp. specifikaci.

Pauli

Příspěvek#724 » stř 6. dub 2022, 09:57

AT.50 píše:Jak požadoval mikeyy.

V-AR téměř nová puška (542 výstřelů, polovina s tlumičem).

Jen pro porovnání s Antregem, který má za sebou 40 výstřelů.

Tak jsem se taky podíval na svoji VARku a na zadní hraně je tak za 3-4mm ošoupaná povrchovka (nástřel cca. 2,5k)

Béďa

Příspěvek#725 » stř 6. dub 2022, 13:13

Sakra to abych dal inzerát že vyměním Antrega za Peruna a ještě budu muset něco doplatit....protože Perun je tak úžasné zpracován... No ale asi stejně neseženu takové blázna...

Jinak nebude rozdíl Perun vs Antreg způsobem třeba tím, že Perun má kovaný lower a upper zatímco Antreg je obrobení z bloku na CNCcku? Tím pádem je daleko těsnější co do zpracování, viz vakl co maji kované upery a lowery...tím pádem tam budou jiné vůle i v dráze závěru?

D_Legend

Příspěvek#726 » pát 8. dub 2022, 16:11

Viděli jste? Cením, že se snaží dělat něco navíc.
Součástí balení našeho tlumiče jsou obaly od @customgearcz se speciální vnitřní teplu-odolnou látkou, kdy je možné uložit dovnitř ještě zahřátý tlumič. Barvy si zákazník zvolí sám a kromě Multicam a Coyote Brown (na obr.) lze ještě vybrat Ranger Green nebo Black.

Obrázek

Střelec

Příspěvek#727 » pát 8. dub 2022, 20:35

Já bych si spíš cenil, kdyby konečně zveřejnili podrobnosti k tlumiči. Nějaký futrálek je to poslední, co kupce zajímá.

Eagg

Příspěvek#728 » pát 8. dub 2022, 21:02

A to na Antrega neide iny tlumic len ten Antregacky?

Střelec

Příspěvek#729 » pát 8. dub 2022, 21:31

Proč by nešel? Samozřejmě, že na něj půjde vše, podle toho, co bude pasovat na závit na hlavni.

Eagg

Příspěvek#730 » čtv 14. dub 2022, 22:48

Muzu se zeptat jaky je rozdil v tlumeni zdvyhu kdyz mam kompenzator zdvyhu a kdybych ho nemel?
Staci mi jenom % vyjadreni, zatim z ruky to nedokazu porovnat ako zacatecnik. Je to jen informace kterou chci vedet , nic jineho zatim nehledejte. Dik za reakce.

Mac.42

Příspěvek#731 » pát 15. dub 2022, 09:19

takhle to nefunguje... záleží na kupě faktorů, např. i jak to držíš = takže si vystřel s kompem, pak ho sundej a vystřel si bez něj, a uvidíš, jaký vliv to má ve tvém případě

Amegan

Příspěvek#732 » pát 15. dub 2022, 10:53

Eagg píše:Muzu se zeptat jaky je rozdil v tlumeni zdvyhu kdyz mam kompenzator zdvyhu a kdybych ho nemel?
Staci mi jenom % vyjadreni, zatim z ruky to nedokazu porovnat ako zacatecnik. Je to jen informace kterou chci vedet , nic jineho zatim nehledejte. Dik za reakce.

Nooo asi bych začal tím že Antreg nedělá kompenzátor zdvihu ale úsťovou brzdu.
Z toho důvodu si myslím, že hledáš údaj redukce zpětného rázu.

stránky Habresto, ANTREG VULCAN M1 píše:Pro měření byla použita zbraň ANTREG ARS M4 s hlavní délky 12,5", Hmotnost zbraně 3,28Kg. Výsledek měření je průměrem pěti výstřelů bez úsťového zařízení a s nasazeným kompenzátorem ANTREG VULCAN M1 COMP. Pro měření byly použity náboje 223Rem výrobce S&B se střelou FMJ, 55GRS.

Redukce zpětného rázu: 43,4%

Eagg

Příspěvek#733 » pát 15. dub 2022, 11:51

@Amegan, to sem netusil. Dekuju.
Ano mas pravdu mam ustovu brzdu a ne kompenzator.
Obrázek

Kdyz uz to vim tak sem si precetl jaky je v tom rozdil.

Pekne to popisujou v tomto clanku
https://www.rucevzhuru.cz/technika/203- ... brzda.html

Premyslim k eliminaci zpatneho razu jeste ten sportovy pist

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#734 » pát 15. dub 2022, 12:05

Eagg píše:Premyslim k eliminaci zpatneho razu jeste ten sportovy pist

Tuším že už jej neprodávají : viewtopic.php?f=22&t=12136&p=257202&hilit=pist#p257202, ale nevidím důvod si snižovat spolehlivost jinak slušně funkčního systemu. Pokud jsi chtěl ryze sportovní pušku, tahle to není..

Eagg

Příspěvek#735 » pát 15. dub 2022, 13:35

@McFly dekuju. Uprimne cele vlakno do teto stranky 34 sem nedocetl, proto sem nemel tuto znalost.
To aj vysvetluje (tato stranka 34 v teto teme) proc nemam v baleni zadne pruzinky na ladeni spouste. Na druhe strane suhlasim se Sokar-em protoze ja cim vic mam moznosti tym vic se nevym rozhodnout. Tadle spoust co mam na Antregu neumim porovnat s inymi ale sem s ni spokojen. Mam pocit ze odpor minimalny az sportovy (proto ji radsi stale zajistuju).

Sportovy pist na ukor spooehlivosti bych urcite nebral. Nekupoval sem tuto pusku jako sportovni ale jako vojenskou. Doslova sem rekl v prodejni "chci pusku ktera bude jako glock medzi pistolema" proste kladivo na orechy ktere furt strili...
Ohledne toho pistu mi spis slo o to do buducnu znizit jeste vic zpatny raz ktery nemam jeste ani moc zazity. Mozna casem az se naucim z pusky strilet spolu s tou ustovou brzdou a spravnym postojem a uchopem nebudu takove veci jako sportovy pist a jine upravy ani resit.

Zpět na