Antreg ARS M4s
Samonabíjecí pušky
- Béďa
Příspěvek#646 » pon 21. úno 2022, 16:51
Tak záleží na délce předpažbí u 10,5 regulátor kouká ven, tak není problém ho vyndat a vše vyčistit. U delších verzi nevím, ale myslel jsem že díky výřezu v předpažbí není problém regulátor povolit a pak složit.
Jinak po povolení a následném namontování předpažbí jsem posun u pevných mířidel nepozoroval, resp. nepozoroval v mých rukách na cca 50m.
Jinak po povolení a následném namontování předpažbí jsem posun u pevných mířidel nepozoroval, resp. nepozoroval v mých rukách na cca 50m.
- getsome
Příspěvek#647 » pon 21. úno 2022, 18:49
Já jsem tesla (technicky slabší) a mám obvykle o zábavu postaráno, když chci gas blok rozebrat se sundaným předpažbím. Natož abych jednou rukou hledal ten aretační klitoris a druhou vergloval regulátorem a to všechno v malém okýnku předpaží
Ale třeba ostatní poradí, jak na to? 

- izerS18
- sokar
Příspěvek#656 » úte 22. úno 2022, 18:55
Dnes jsem mimo jiné řešil s výrobcem i toto a dle informací je tento odskok tolerance ve výrobě a i návrhu zbraně je s tímto odskokem uvažováno. Tak jak to má BCM a jiné. Předpažbí se aretuje šroubem, kde předpažbí je souosé a zmíněný šroub centruje předpažbí. Vůle mezi předpažbím a upperem ve smyslu mezi levou stranou a pravou jak se předpažbí nasouvá k upperu je tam zcela schválně od začátku na všech puškách - má to souvislost s dotahovacím momentem, kdy je tato mezera nezbytná. Tedy předpažbí po sundání a opětovném nasazení s mechanikami drží nástřel v původním nastavení. Toliko asi k obsesi, ale pokud má někdo pocit že jeho puška je mimo výrobce nabízí možnost přijet a nechat si pušku proměřit zda je vše zcela ok.
K dříve zmíněnému čištění a v té souvislosti se sundáváním předpažbím : U 10,5" varianty je regulátor dobře dostupný a není nutné předpažbí sundávat. U 12,5" a dále není také předpažbí nutné sundávat a lze se k čištění dostat i přes nasazené předpažbí. Samotný píst slouží jako tyčka k vyčištění okolí kolem gas portu když není nějaká lepší sada. Nicméně přistup k čištění bez sundání předpažbí je z logiky věci ztížený a nedovolí dokonalé vyčištění všech ploch. Tento systém bez sundání předpažbí vznikl na základě požadavků OS, kdy v nouzi nejvyšší takto lze silně znečištěnou pušku dočasně vyčistit alespoň rámcově. Samotné pístové vedení (patentově chráněno) na na sobě 4 drážky pro odvod vody a nečistot a logicky tudy unikají i přebytky plynů, takže hlaveň z venku a samotné předpažbí zevnitř bývá po pár tisících zanesené solidní vrstvou . Já čistím pušku jednou za 3k ran cca. Zatím jsem čistil asi 10x. Samozřejmě doporučím vždy po střelbě.
Jak bylo správně uvedeno tak veškerá optika a montáže se upevňují na upper. I z tohoto důvodu existují předsazené montáže - cantilever. Kde pozice montáže bývá mezi prvním a 4 ozubem na railu upperu ze strany ústí. Když se na to podíváte tak uvidíte že přední kroužek optiky, kdyby to nebyla předsazená montáž by již byl upnut na předpažbí což je logicky špatně i kvůli zmíněnému schodku 0,3mm +- a nutnosti to předpažbí sundávat.
K dříve zmíněnému čištění a v té souvislosti se sundáváním předpažbím : U 10,5" varianty je regulátor dobře dostupný a není nutné předpažbí sundávat. U 12,5" a dále není také předpažbí nutné sundávat a lze se k čištění dostat i přes nasazené předpažbí. Samotný píst slouží jako tyčka k vyčištění okolí kolem gas portu když není nějaká lepší sada. Nicméně přistup k čištění bez sundání předpažbí je z logiky věci ztížený a nedovolí dokonalé vyčištění všech ploch. Tento systém bez sundání předpažbí vznikl na základě požadavků OS, kdy v nouzi nejvyšší takto lze silně znečištěnou pušku dočasně vyčistit alespoň rámcově. Samotné pístové vedení (patentově chráněno) na na sobě 4 drážky pro odvod vody a nečistot a logicky tudy unikají i přebytky plynů, takže hlaveň z venku a samotné předpažbí zevnitř bývá po pár tisících zanesené solidní vrstvou . Já čistím pušku jednou za 3k ran cca. Zatím jsem čistil asi 10x. Samozřejmě doporučím vždy po střelbě.
Jak bylo správně uvedeno tak veškerá optika a montáže se upevňují na upper. I z tohoto důvodu existují předsazené montáže - cantilever. Kde pozice montáže bývá mezi prvním a 4 ozubem na railu upperu ze strany ústí. Když se na to podíváte tak uvidíte že přední kroužek optiky, kdyby to nebyla předsazená montáž by již byl upnut na předpažbí což je logicky špatně i kvůli zmíněnému schodku 0,3mm +- a nutnosti to předpažbí sundávat.

- Béďa
Příspěvek#657 » úte 22. úno 2022, 19:25
Ještě bych se podělil o zkušenost se sportovním pistem. Zkoušeno GGG55grn a SB 69grn. U obou funkce v pohodě ale nezachytáva závěr v zadní poloze. Pro sport neva, zbraň se chová opravdu výrazně lépe. Ještě mě napadá, že to by to mohlo být zajímavé zkombinovat s tlumičem. Jednak kvůli chování, jednak kvůli rychlosti závěru.ksy by se to mohlo chovat tj. záchyt, spolehlivost, jako se standardním pístem.
Nebude nějaké srovnání A. tlumiče s cenově podobnou konkurencí? Hlavně AS Dual?
- sokar
- madbiker
Příspěvek#659 » stř 23. úno 2022, 08:16
Béďa píše:Ještě bych se podělil o zkušenost se sportovním pistem. Zkoušeno GGG55grn a SB 69grn. U obou funkce v pohodě ale nezachytáva závěr v zadní poloze. Pro sport neva, zbraň se chová opravdu výrazně lépe. Ještě mě napadá, že to by to mohlo být zajímavé zkombinovat s tlumičem. Jednak kvůli chování, jednak kvůli rychlosti závěru.ksy by se to mohlo chovat tj. záchyt, spolehlivost, jako se standardním pístem.
Musíš přepnout gasblok na pozici "ušpiněná puška" pak to funguje úplně korektně.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí