Antreg ARS M4s

Samonabíjecí pušky

Béďa

Příspěvek#646 » pon 21. úno 2022, 16:51

Tak záleží na délce předpažbí u 10,5 regulátor kouká ven, tak není problém ho vyndat a vše vyčistit. U delších verzi nevím, ale myslel jsem že díky výřezu v předpažbí není problém regulátor povolit a pak složit.

Jinak po povolení a následném namontování předpažbí jsem posun u pevných mířidel nepozoroval, resp. nepozoroval v mých rukách na cca 50m.

getsome

Příspěvek#647 » pon 21. úno 2022, 18:49

Já jsem tesla (technicky slabší) a mám obvykle o zábavu postaráno, když chci gas blok rozebrat se sundaným předpažbím. Natož abych jednou rukou hledal ten aretační klitoris a druhou vergloval regulátorem a to všechno v malém okýnku předpaží :lol: :lol: Ale třeba ostatní poradí, jak na to? ;)

izerS18

Příspěvek#648 » úte 22. úno 2022, 08:03

Predpazbi sundavam. Je to ryche, sroub povolis nabojem i, takze sundano behem par s a je to. Hrabat se v tom okenku mi nedava smysl, kdyz to jde sundat razdva

Letec 12

Příspěvek#649 » úte 22. úno 2022, 09:11

A tady je ta otázk, když sundáš - nandáš, drží muška náměr?

izerS18

Příspěvek#650 » úte 22. úno 2022, 10:47

Mam optiku, vse drzi. Pevny miridla mam od Vosatky, tak to vyzkousim.

morho

Příspěvek#651 » úte 22. úno 2022, 10:54

Optiku máš na předpažbí?

Letec 12

Příspěvek#652 » úte 22. úno 2022, 11:04

Optiku má určite na Uppeeru, jak tu už bylo uvedeno.
Pak ještě kacířská otázka. Je tenhle provlém i u VARek, nebo tam to sedí vždy stejně a lícuje?

getsome

Příspěvek#653 » úte 22. úno 2022, 11:48

Jo jo, optiku ideálně jen na upperu, pokud se vše vejde. Otázka zůstává, co linka muška-hledí, nebo třeba jestli laser na předpažbí udrží po čištění nástřel.

izerS18

Příspěvek#654 » úte 22. úno 2022, 15:44

morho píše:Optiku máš na předpažbí?

Na upper. I na druhe pusce kde mam 5-25x56, tak na upper. VAR mam v 308, tak kouknu a uvidim. Kdybyste sem nehodili fotky, tak si niceho nevsimnu a jsem v klidu :D

morho

Příspěvek#655 » úte 22. úno 2022, 18:51

Jasně, jen mě zarazilo "mam optiku, vse drzi" - proč by nemělo, pokud je na upperu.

sokar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#656 » úte 22. úno 2022, 18:55

Dnes jsem mimo jiné řešil s výrobcem i toto a dle informací je tento odskok tolerance ve výrobě a i návrhu zbraně je s tímto odskokem uvažováno. Tak jak to má BCM a jiné. Předpažbí se aretuje šroubem, kde předpažbí je souosé a zmíněný šroub centruje předpažbí. Vůle mezi předpažbím a upperem ve smyslu mezi levou stranou a pravou jak se předpažbí nasouvá k upperu je tam zcela schválně od začátku na všech puškách - má to souvislost s dotahovacím momentem, kdy je tato mezera nezbytná. Tedy předpažbí po sundání a opětovném nasazení s mechanikami drží nástřel v původním nastavení. Toliko asi k obsesi, ale pokud má někdo pocit že jeho puška je mimo výrobce nabízí možnost přijet a nechat si pušku proměřit zda je vše zcela ok.

K dříve zmíněnému čištění a v té souvislosti se sundáváním předpažbím : U 10,5" varianty je regulátor dobře dostupný a není nutné předpažbí sundávat. U 12,5" a dále není také předpažbí nutné sundávat a lze se k čištění dostat i přes nasazené předpažbí. Samotný píst slouží jako tyčka k vyčištění okolí kolem gas portu když není nějaká lepší sada. Nicméně přistup k čištění bez sundání předpažbí je z logiky věci ztížený a nedovolí dokonalé vyčištění všech ploch. Tento systém bez sundání předpažbí vznikl na základě požadavků OS, kdy v nouzi nejvyšší takto lze silně znečištěnou pušku dočasně vyčistit alespoň rámcově. Samotné pístové vedení (patentově chráněno) na na sobě 4 drážky pro odvod vody a nečistot a logicky tudy unikají i přebytky plynů, takže hlaveň z venku a samotné předpažbí zevnitř bývá po pár tisících zanesené solidní vrstvou . Já čistím pušku jednou za 3k ran cca. Zatím jsem čistil asi 10x. Samozřejmě doporučím vždy po střelbě.

Jak bylo správně uvedeno tak veškerá optika a montáže se upevňují na upper. I z tohoto důvodu existují předsazené montáže - cantilever. Kde pozice montáže bývá mezi prvním a 4 ozubem na railu upperu ze strany ústí. Když se na to podíváte tak uvidíte že přední kroužek optiky, kdyby to nebyla předsazená montáž by již byl upnut na předpažbí což je logicky špatně i kvůli zmíněnému schodku 0,3mm +- a nutnosti to předpažbí sundávat. 8-)

Béďa

Příspěvek#657 » úte 22. úno 2022, 19:25

Ještě bych se podělil o zkušenost se sportovním pistem. Zkoušeno GGG55grn a SB 69grn. U obou funkce v pohodě ale nezachytáva závěr v zadní poloze. Pro sport neva, zbraň se chová opravdu výrazně lépe. Ještě mě napadá, že to by to mohlo být zajímavé zkombinovat s tlumičem. Jednak kvůli chování, jednak kvůli rychlosti závěru.ksy by se to mohlo chovat tj. záchyt, spolehlivost, jako se standardním pístem.

Nebude nějaké srovnání A. tlumiče s cenově podobnou konkurencí? Hlavně AS Dual?

sokar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#658 » úte 22. úno 2022, 19:36

Ase utry gen2 mi dojdou zítra a jak bude tlumič od Antregu porovnat se může, resp půjde si i přijet a porovnat si to každej sám. Bude to zajímavé vysokotlaký vs nízkotlaký na pístovce.

madbiker

Příspěvek#659 » stř 23. úno 2022, 08:16

Béďa píše:Ještě bych se podělil o zkušenost se sportovním pistem. Zkoušeno GGG55grn a SB 69grn. U obou funkce v pohodě ale nezachytáva závěr v zadní poloze. Pro sport neva, zbraň se chová opravdu výrazně lépe. Ještě mě napadá, že to by to mohlo být zajímavé zkombinovat s tlumičem. Jednak kvůli chování, jednak kvůli rychlosti závěru.ksy by se to mohlo chovat tj. záchyt, spolehlivost, jako se standardním pístem.

Nebude nějaké srovnání A. tlumiče s cenově podobnou konkurencí? Hlavně AS Dual?

Musíš přepnout gasblok na pozici "ušpiněná puška" pak to funguje úplně korektně.

Béďa

Příspěvek#660 » stř 23. úno 2022, 11:44

Zkusím. Díky!

Zpět na