Dotaz na kontrolu zbraní "A"
- Cl!ckm@n
Příspěvek#1 » pon 3. zář 2012, 11:27
Zdravím všechny. Mám dotaz na kohokoli kdo má s tímto zkušenost. Jsem čerstvým držitelem Ačkové zbraně na výjimku a dnes mi volali ze zbraní a střeliva, že přijedou během pár dnů udělat domů kontrolu. Zbraň mám samozřejmě uloženou v certifikovaném trezoru, který je napasovaný mezi skříní a zdí. Co ale nemám, je přichycení trezoru do země šrouby. Jedná se o RD rodičů, kde mám stále trvalý pobyt. Vím, že v zemi pod trezorem někudy vedou elektrické kabely a velmi nerad bych je při vrtání děr trefil. Bohužel plány elektřiny k dispozici nemám.
Proto se tedy ptám: Bude policie kontrolovat také přidělání trezoru, nebo to není povinné? Já jsem ze zákonů pouze vyčetl to, že zbraň musí být uložená v certifikovaném trezoru což je. Můžu mít ale nějaký problém pokud kontrola zjistí, že trezor není přidělaný?? Jsou v něm na dně dvě díry k přišroubování, bude to PČR zajímat? Nerad bych si přidělal nějaké komplikace.
Děkuji všem za případné komentáře a uvítám jakýkoliv příspěvek s vlastní zkušeností nebo názorem na tento problém. Díky!
Proto se tedy ptám: Bude policie kontrolovat také přidělání trezoru, nebo to není povinné? Já jsem ze zákonů pouze vyčetl to, že zbraň musí být uložená v certifikovaném trezoru což je. Můžu mít ale nějaký problém pokud kontrola zjistí, že trezor není přidělaný?? Jsou v něm na dně dvě díry k přišroubování, bude to PČR zajímat? Nerad bych si přidělal nějaké komplikace.
Děkuji všem za případné komentáře a uvítám jakýkoliv příspěvek s vlastní zkušeností nebo názorem na tento problém. Díky!
- Carloss
- KITTbx
- Bydliště: Ostrava ______________________ člen sdružení LEX www.gunlex.cz
- Vaki
- Alcatraz
Příspěvek#6 » pon 3. zář 2012, 15:26
no, ale u odemcenyho by te mohli dostat na jine podminky ulozeni
ale ukotveny byt nemusi. Bezna certifikace se dela na bednu, ne na jeji umisteni. Ze ma byt ukotven ti silne doporuci kazda firma co to prodava/montuje, ale to hlavne z hlediska zabezpeceni. A vyzadovany to bude spis pojistovnou nez policajtama. Jinak ukotveni vubec neres.

- mobil-man
Příspěvek#8 » pon 3. zář 2012, 15:59
To je zbytecny slovickareni, nekdo ti muze rict, ze pri pouziti vykladu smyslem a ucelem zakona dojde k tomu, ze trezor bez zamceni neplni svuj ucel a je to. Pravdou je, ze tim muzou vznikat spekulace, ale stejne tak by bylo treba definovat pojem "zamceny" ... zbytecna kazuistika. 

- pufik
Příspěvek#11 » úte 4. zář 2012, 07:25
Obávám se že tak jednoduché to není, ke každému certifikovanému trezoru je od výrobce popis jak ho je potřeba ukotvit. Pokud toto člověk nedodrží a "něco" se stane tak je podle mě v problémech... a upřimně dobře mu tak!
Ber to tak že ty s tím teď sice vydrbeš, pak ti odnesou zbraň i s trezorem a nějaký kokotek v parlamentu vyrukuje s novelou že každý kdo má vyjimku musí mít napojení na pult CO... záměrně přeháním ale sám víš jaká je situace na poli vyjímek a jak to spoustě orgánům leží v žaludku...
Ber to tak že ty s tím teď sice vydrbeš, pak ti odnesou zbraň i s trezorem a nějaký kokotek v parlamentu vyrukuje s novelou že každý kdo má vyjimku musí mít napojení na pult CO... záměrně přeháním ale sám víš jaká je situace na poli vyjímek a jak to spoustě orgánům leží v žaludku...
- Cl!ckm@n
Příspěvek#12 » úte 4. zář 2012, 19:13
No, tak teď teda opravdu nevim..
Je mi jasné, že na to má každý jiný názor, co se výkladu zákona týče. Taky jsem tam nic o tom nenašel, proto se ptám.
Mám už tu připravenou vrtačku a cajky a leží přede mnou zásadní otázka - Přivrtat či nepřivrtat? To je oč tu běží... (spíš tedy o to, jestli přeházet pokoje a nábytku a pak to zas dát dohromady). No každopádně vám dám zítra ráno vědět jak to dopadlo a taky jestli mám ještě svůj kvér nebo ne
Všem, díky za příspěvky

Mám už tu připravenou vrtačku a cajky a leží přede mnou zásadní otázka - Přivrtat či nepřivrtat? To je oč tu běží... (spíš tedy o to, jestli přeházet pokoje a nábytku a pak to zas dát dohromady). No každopádně vám dám zítra ráno vědět jak to dopadlo a taky jestli mám ještě svůj kvér nebo ne

Všem, díky za příspěvky
- Carloss
Příspěvek#13 » úte 4. zář 2012, 19:35
Zákon Ti o tom nic neřekne. O tom bude mluvit návod k použití. Jestliže tam je popsáno přikotvení, pak bez něj jsi nesplnil návod výrobce k montáži a užívání, kterýžto je jistě k certifikaci přikládán. Ono to platí i pro menší trezory a schránky. Jak jsem psal teď nevím kde. Jakkoli bezpečná schrána, kterou si může lupič odnést svůj smysl postrádá z principu (a návodu k použití/montáži).
- Cl!ckm@n
- Carloss
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva