Glock 17
Glock a spol.
- Jarda89
- To-Těžko
- Jarda89
Příspěvek#154 » ned 9. led 2022, 20:46
Pod 14 nové, za 15000 má G17 a 19 4. generace.. U těch G19 má že jsou z výstavy
Na nošení i na střelnici pro mě naprosto dostačující. Nějaký větší tuning zatím neplánuji, akorát mířidla (ty základní plastový jsou, no mírně řečeno, nic moc) a záslepku do pažby. Teď jenom doufám, že na mě zbyde... 

- To-Těžko
- Jarda89
- Jarda89
Příspěvek#157 » pon 10. led 2022, 05:08
Ještě k tomu že je Gen3 zastaralá. Ano, to je pravda, vždyť už se vyrábí od roku 1998 (teď už prý i stejně jako ostatní gen. ale to je agentura JPP). To ale můžeš říct o spoustě jiných dlouhodobě vyráběných zbraní. Do ruky mi třetí generace sedí líp než novější. Pořád je ale možnost, že na mě nezbyla a budu muset jít do novější 

- Jarda89
Příspěvek#158 » pon 10. led 2022, 06:21
No tak to tady ještě maličko pospamuju. Před asi patnácti roky se na Glock foru rozjel solidní flame war ohledně "vypadávajících" vývrtů. Předpokládám, že šlo o drolení tvrdší vrstvy po teniferizaci. V dnešní době se to ještě děje? Nebo už to odladili? Vím, že to na nic vliv nemá, jenom mě to tak napadlo. Hodně lidí nakonec došlo na to, že to byl akorát napečený bordel. To se i mě stalo s CZ83 a to čistím i kdybych vystřelil i jedinou ránu 

- Dizza
Příspěvek#159 » pon 10. led 2022, 08:45
Tady u nás (ústeckoorlicko) se dal donedávna koupit g17 gen3 za 13500.- Borec tu měl skladem 4ks ale už jsou pryč. Podle mě je to ale krok zpátky. Ale pokud nechceš kolimátor a jsi si jistej že ho do budoucna nekoupíš. Pro mě byla jasná volba gen4 protože se tam dá prohodit vypouštění zásobníku…
- Letec 12
- Honzajan
Příspěvek#163 » pon 10. led 2022, 15:38
Gen 3 je v pohode. Vypadany vyvrt jsem videl i u gen4, takze omezeni na generace tohoto problemu neni. Gen3 ma nejvic bodovou spoust, jestli je to neco, co se ti libi, je to plus. Pozdejsi generace maji pootoceny domecek spouste a tim padem gumovejsi spoust. Co by te mohlo potkat je hazeni nabojnic do obliceje. To pry resi vymena vytahovace za ten nejnovejsi. Moje 17gen3 to bohuzel delala. Podle me je nejcitelnejsi rozdil oproti dnesnim kverum textura rukojeti. Gen4 a vys ji maji podle me dobre zvolenou, ze neklouze, ale ani pri noseni nedrhne. Na 2.stranu nekdo neda dopustit na talongrip, tak je pak jedno, jakou generaci mas.
- Jarda89
Příspěvek#164 » úte 11. led 2022, 06:09
Včera jsem se stavoval u kolegy a osahal si několik jeho Glocků, tak nějak nejlepší je podle mě jeho asi 25 let stará G17Gen2. Ale, teď se vážně neuražte, ty Glocky jsou fakt strašný kopyta. Dyť to ani nejde do ruky. Takže jsem objednávku zrušil (kdyby to někoho zajímalo, tak tyhle v akci má ve Zlaté pušce). Co mě ale velice příjemně překvapilo, tak jeho pouze mírně upravené Norinco 1911A1C (měnil jenom cosi okolo spoušťáku) do ruky padne luxusně, vůle nulaprd. Když mi ukázal rozbor oceli, který si nechal dělat u nás v práci, tak jsem docela čučel. Takže jsem nelenil a v pátek vyrážím směr Česká Třebová pro svoji již třetí zbraň z tamější prodejny
Není to bůhví co ale pokud chytnu dobrý kus, tak s mým ročním nástřelem ji zdědí ještě můj syn... A slibuji, že glockař už nebudu hanit. Jsou to dobré zbraně ale prostě ne pro mě.

- Haluziak
Příspěvek#165 » úte 11. led 2022, 08:19
Jarda89 congrats snad bude dlouho a dobře sloužit. Každopádně z mého skromného průzkumu mezi kamarády - Glock nesedí do ruky nikomu, ale nastřílí s ním každý. Naposled se na tréninku kámošovi vypověděl službu polozávodní (homo domo úpravy) speciál XDM 5.25, tak vyfasoval Glocka a nastřílel s ním líp než ze svým XDM.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí