HK P30 nebo SFP9, rada kterou?
Glock a spol.
- Caddy
Příspěvek#17 » stř 29. pro 2021, 15:52
Jakou verzi vypouštění zásobníku vybíráš? SFP mám v plánu taky (nejspíš verzi OR), ale co jsem se ptal tak OR verze mají objednané jen s vypouštěním tlačítkem. Tak ještě přemýšlím jestli čekat nebo vzít tlačítko. Na krámě jsem měl možnost vyzkoušet pouze klasiku bez OR s tlačítkem, takže s pádly nemůžu porovnat.
- Caddy
Příspěvek#20 » stř 29. pro 2021, 16:06
PKorbis píše:Tak to jsi mě teď trochu dostal. Já budu brát bez přípravy na optiku. Ale co jsem viděl tak to má snad vypouštění Hecklerovské na lučíku?
SFP právě nabízí i s klasickým tlačítkem (jako jediné HK). Taky bych trochu raději pádla, ale jak mi bylo řečeno dodavatel má objednáno jen tlačítko. I tak dodání první polovina 2022, s pádly v nedohlednu. Že prý objednávky HK tak trochu komplikované.
- Redd
Příspěvek#23 » stř 29. pro 2021, 19:26
Půjdu trochu proti proudu a za sebe napíšu P30L. Zkoušel jsem i SFP 9 a P30. Mně pistole s vnějším kohoutem vyhovujou mnohem víc (vadí mi spoušťová pojistka) a většina strikerů mi přišla se spouští horší. Dobrý spouště na strikerech mi přišly vlastně jenom na Waltheru PPQ Steel Match Expert, kterej nemá spoušťovou pojistku a na jednom kusu Smith & Wesson MP, kterej byl ale vyladěnej u puškaře. Tím nechci říkat, že u P30L je spoušť kdovíjak parádní, což není. Má dlouhej chod i reset, je poměrně těžká, ale nic nedrhne a dá se na ni zvyknout. Výhodou elka je delší záměrná, dá se s tim bez jakejchkoliv úprav trefovat terč o velikosti postavy na 50 metrů. Jinak jsem u hecklerů vlastně neviděl žádný závady, choděj spolehlivě s jakymkoliv továrnim střelivem, přebíjenky nemůžu hodnotit. Nosit se dá taky, ale má dost výrazný zdrsnění úchopu, což umí rozedřít některý hadry.
-
KapitánPacička - Příspěvky: 333
- KapitánPacička
Příspěvek#24 » stř 29. pro 2021, 22:54
Na tomhle foru, se mi libi jedna vec
Tazatel se velmi vazne rozhoduje, zda si da "parek v rohliku s horcici, nebo parek v rohliku s kecupem ? "
A jak to tak tady je uz zvykem:
1. Radi horcici
2. Radi kecup
3. Radi horcici i kecup
4. Radi topinku s cesnekem
5. Radi tocenou Plzen
6. Radi peknou brunetku

Ja bych radil 5 i 6
Pro toho tazatele, nick jsem prave zapomel
Myslim ze tyhle pistole se tady probiraji uz dlouhou dobu, a je tady o tom napsanych tisice prispevku. Takze staci to zacit procitat a pak je hlavne otazkou kazdeho strelce, jestli je pro jeho pouzivani lepsi mechanizmus SA/DA, nebo primobezny zapalnik...

Tazatel se velmi vazne rozhoduje, zda si da "parek v rohliku s horcici, nebo parek v rohliku s kecupem ? "
1. Radi horcici
2. Radi kecup
3. Radi horcici i kecup
5. Radi tocenou Plzen
6. Radi peknou brunetku

Ja bych radil 5 i 6

Pro toho tazatele, nick jsem prave zapomel

- Honzajan
Příspěvek#25 » čtv 30. pro 2021, 00:07
Vyvoj celkem jasne ukazal, ze sa\da spoustak je proste out. Ve sluzebnich kverech se z nejakeho duvodu osvedcily udernikove zbrane, v zavodnich okruzich SAO. Nekdo by mohl namitat shadowem 2, ale to je jen produkt pravidel- v openu sa\da nenajdete. Uz jen ta blbost, ze v da je spoust daleko k idealni pozici vuci prstu a sa je zase prilis blizko. Ok ruznyma backstrapama to jde naladit na ok polohu vuci jednomu ale nikdy k obema modum.
Takze za me i kdybych p30 neznal, uz jen z teto stranky veci bych do ni nesel. Pak prislo na radu strileni a wtf moment, ze da je celkem tezke, ale hlavne sa je bida vcetne resetu. Vysoko polozeny zaver celkovemu dojmu taky nepridal. Jo a fullsize zbran uz nejakych 35+ let nema jen 15 ran. Jedine, co se mi na te zbrani libi je pozice deckokeru.
Stojim si za svym, ze p10c ma lepsi jak chovani(jedno z nej v plastove kategorii), tak spoust. Spolehliva je taky velice a jestli s ni ma nekdo problemy, nejsou to fatalni problemy.
A to se jeste nebavim o dostupnosti nahradnich dilu a prislusenstvi. Ale pokud ji milujes, neni co resit. Jen proste nedostanes to nej a jeste preplatis.
Takze za me i kdybych p30 neznal, uz jen z teto stranky veci bych do ni nesel. Pak prislo na radu strileni a wtf moment, ze da je celkem tezke, ale hlavne sa je bida vcetne resetu. Vysoko polozeny zaver celkovemu dojmu taky nepridal. Jo a fullsize zbran uz nejakych 35+ let nema jen 15 ran. Jedine, co se mi na te zbrani libi je pozice deckokeru.
Stojim si za svym, ze p10c ma lepsi jak chovani(jedno z nej v plastove kategorii), tak spoust. Spolehliva je taky velice a jestli s ni ma nekdo problemy, nejsou to fatalni problemy.
A to se jeste nebavim o dostupnosti nahradnich dilu a prislusenstvi. Ale pokud ji milujes, neni co resit. Jen proste nedostanes to nej a jeste preplatis.
- MM
Příspěvek#26 » čtv 30. pro 2021, 00:53
Vcelku validny nazor akurat si dovolim trochu zareagovat - su ludia ktorym DA/SA nevadi (mozno je to tym ze strielam revolvery resp. mam rad pistole z '80 a '90, tiez uz mam svoj vek
). Kope to podobne ako ine plastaky (typicky W99, PPQ a pod.). Osobne beriem P30 ako kompakt, nie ako fullsize. Je to holt sluzobny krompac, nie zavodny special. A 17 ranne zasobniky su uz nejaku dobu k dispozicii. O dostupnosti dielov pomlcim, to je u HK bohuzial znama vec
. Inak mal som vytiahnuty synov kus z trezoru - je tam spust od Nocompromise House - reset nie je ziadna tragedia. Nebyt toho ze je mi fakt mala a palec mam na tom raile - fajn zbran. A na tema P10 a nefatalne problemy by si mohol hodit rec s par kolegami od nas z klubu ktori reklamovali az skoncili u HK resp. Glocka.

- PKorbis
Příspěvek#27 » čtv 30. pro 2021, 06:33
KapitánPacička píše:Na tomhle foru, se mi libi jedna vec![]()
1. Radi horcici
2. Radi kecup
3. Radi horcici i kecup
5. Radi tocenou Plzen
6. Radi peknou brunetku
![]()
![]()
Ja bych radil 5 i 6![]()
Pro toho tazatele, nick jsem prave zapomelMyslim ze tyhle pistole se tady probiraji uz dlouhou dobu, a je tady o tom napsanych tisice prispevku. Takze staci to zacit procitat a pak je hlavne otazkou kazdeho strelce, jestli je pro jeho pouzivani lepsi mechanizmus SA/DA, nebo primobezny zapalnik...
Dobré ráno Kapitáne Pacičko, nebo hlavičko ?

Zpátky k věci, z tvého příspěvku usuzuji, že si trochu protiřečíš.
Tvrdíš, že zde uživatelé radí přímo na konkrétní téma SFP9 vs P30 ´´bludy´´, osdouvající se od tématu.
Jak mám v tom případě brát jako relevantní informace z jednotlivých vláken, kde je toto téma třeba jen okrajové ?

Mimochodem k P30 nacházím i články staré 10 let

Ale jak říkáš, co občas sleduji různá fóra, je v nich zvykem že se vždy objeví nějaký troll, který svrhne diskuzi jiným směrem

Ale zase si pobavil

Myslím si a jsem za to rád, že se tu ozvalo pár lidí, kteří mohou srovnat obě dvě pistole a dali mi skutečný náhled na věc.
Aktuálně se spíše přikláním k SFP9 a to byl přesně ten účel, zjistit aktuální stav od skutečných uživatelů.
Naposledy upravil(a) PKorbis dne čtv 30. pro 2021, 06:48, celkem upraveno 1 x.
- PKorbis
- PKorbis
Příspěvek#29 » čtv 30. pro 2021, 06:46
Všem vyjadřujícím se moc děkuji, začínám se od vašich postřehů a doporučení odrážet.
Jinak čistě akademická otázka, proč se tu tak aktivně řeší spouštový mechanismus, ano beru to v případě soutěží atp. Ale pro běžného uživatele, např. mě, který chodí na střelnici 2x do měsíce a vystřílí cca 300-500 nábojů jen tak pro zábavu, bez jakýhkoliv ambicí. (Ano chci se trefovat, to nepopírám
)
A dále pak na běžné nošení.
Je toto opravdu tak důležitý aspekt při výběru zbraně ?
Neříkejte mi, že výrobce zbraní není schopný udělat vyhuvující spoušt, pro mě jakožto hobíka
Příjde mi, že se zde řeší už opravdu jen drobné detaily, protože jste zkušení střelci, co například závodí tzn. trochu o level výše.
Pro mě je spíše důležitá ergonomie zbraně, kvalita zpracování a s tím spojená životnost.
Jak moc se v tomto názoru pletu ?
děkuji
Jinak čistě akademická otázka, proč se tu tak aktivně řeší spouštový mechanismus, ano beru to v případě soutěží atp. Ale pro běžného uživatele, např. mě, který chodí na střelnici 2x do měsíce a vystřílí cca 300-500 nábojů jen tak pro zábavu, bez jakýhkoliv ambicí. (Ano chci se trefovat, to nepopírám

A dále pak na běžné nošení.
Je toto opravdu tak důležitý aspekt při výběru zbraně ?
Neříkejte mi, že výrobce zbraní není schopný udělat vyhuvující spoušt, pro mě jakožto hobíka

Příjde mi, že se zde řeší už opravdu jen drobné detaily, protože jste zkušení střelci, co například závodí tzn. trochu o level výše.
Pro mě je spíše důležitá ergonomie zbraně, kvalita zpracování a s tím spojená životnost.
Jak moc se v tomto názoru pletu ?

děkuji
- Honzajan
Příspěvek#30 » čtv 30. pro 2021, 08:25
Protoze spoust trefuje, pak miridla a az pak vsechno ostatni. Spoust pouzijes pokazde.
Jinak ano, poladena spoust p30 je ok, ale porad horsi jak poladena spoust usp, ale neprijde mi moc fer porovnavat ladena p30 vs neladene cokoliv jineho. No a pokud se neco chova pri vystrelu podobne jako ppq, je tam dost prostoru na zlepseni.
Zivotnost neres. Moderni kvery neutahas, teda pokud to neni Canik a podobne rozpoctovky. P10 jsem mel, lidi v okoli ji stale maji a je to ok kver.
P30 a kopakt? Mozna tak delkou hlavne, jinak je vysoka jako G17. P30\SFP9 ma i zasobniky na 17 ran, ale v krabici se zbrani jsou 15ranove( aspon ja to tak mel a i na strankach h&k je stale info 15ran). Takze koupim uz tak drahy kver a abych se dostal funkcne na uroven konkurence, musim sypat dalsi penize. V pripade zasobniku to je bratru 1900,- a prestaveni\naladeni spoustaku dalsi tisicovky.
Ne nadarmo maji v usa porekadlo "Civilians, you suck and we hate you. Sincerely, your H&K".
Takze stale plati, ze pokud ji milujes, neni co resit, ale jinde dostanes vic za min.
Jinak ano, poladena spoust p30 je ok, ale porad horsi jak poladena spoust usp, ale neprijde mi moc fer porovnavat ladena p30 vs neladene cokoliv jineho. No a pokud se neco chova pri vystrelu podobne jako ppq, je tam dost prostoru na zlepseni.
Zivotnost neres. Moderni kvery neutahas, teda pokud to neni Canik a podobne rozpoctovky. P10 jsem mel, lidi v okoli ji stale maji a je to ok kver.
P30 a kopakt? Mozna tak delkou hlavne, jinak je vysoka jako G17. P30\SFP9 ma i zasobniky na 17 ran, ale v krabici se zbrani jsou 15ranove( aspon ja to tak mel a i na strankach h&k je stale info 15ran). Takze koupim uz tak drahy kver a abych se dostal funkcne na uroven konkurence, musim sypat dalsi penize. V pripade zasobniku to je bratru 1900,- a prestaveni\naladeni spoustaku dalsi tisicovky.
Ne nadarmo maji v usa porekadlo "Civilians, you suck and we hate you. Sincerely, your H&K".
Takze stale plati, ze pokud ji milujes, neni co resit, ale jinde dostanes vic za min.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí