Kompenzátor zdvihu na G 17 gen. 5.

Glock a spol.

Ryft

Příspěvek#1 » ned 19. pro 2021, 15:10

Má cenu o tom uvažovat a je ten avizovaný efekt skutečně znatelný?
Další věcí jsou náboje.Jaká by tomu slušela ideální laborace v 9 Lug. a střelou FMJ 124 grs?
Investice je nejen do kompíku(cca 2200,-,ale i do prodloužené hlavně se závitem(cca 6500,-) a možná ještě práce puškaře na dopasování hlavně.
Čili zase nákupko, přihlášení atd. a to nemluvím o novém holsteru.
Díky za každé info v této záležitosti.

Honzajan

Příspěvek#2 » ned 19. pro 2021, 20:49

Na seriove naboje to nema smysl. Protoze a) aby fungoval kver, nemuze byt kompik moc ucinny;
b) s ucinnym kompikem potrebujes specialne postavene strelivo.
Vratnou pruzinou toho moc u Glocku nenacarujes, pac se pretahujes s bici pruzinou. Takze jedina cesta jak mit spolehlivy kver s kompikem jsou vyse 2 varianty..Zvlast pokud nemas zavit z fabriky, je to uplna utopie.

Ryft

Příspěvek#3 » ned 19. pro 2021, 21:25

Předpokládám (možná naivně) že pokud koupím origo tovární hlaveň se závitem, tak by to mělo po této stránce být ok.
Co si mám představit jako speciálně postavený náboj náboj? Tězká střela a pomalý prach, něco jako náboj pro zbraň s tlumičem tzn. aby to lítalo podzvukově?

MRBLUE

Příspěvek#4 » ned 19. pro 2021, 22:13

Naboj natlaceny na vyssi vykon (pre Open v IPSC aby si bol hodnoteny v Major). Pri beznom strelive je kompik v podstate len ako zavazie. A pokial nemienis pretekat s Glockom v Opne, co je ale nezmysel, na sebeobranu kompenzator moc vhodny neni, za zhorsenych svetelnych podmienok ta moze vyslah oslepit.

Honzajan

Příspěvek#5 » pon 20. pro 2021, 07:35

Takze odklidme reci teoretiku:
Ne kazdy zavodi, takze to nemusi byt problem v jake kategorii budu a ne kazdy zavodi kvuli vysledkum, takze muze byt celkem fuk, jestli jsem uprostred Production nebo na konci Openu.
Specialne postaveny naboj vubec neznamena Major. Vzdy zalezi na kompenzatoru, kolik ma jakych komor. Ja jsem v ramci CIPu se 115gr strelou, jen pouzivam pomalejsi prach. Jde o mnozstvi plynu, takze subsonik ne.
Kompik te neoslepi. To je mytus: https://youtu.be/SW5zrAICvaM

MRBLUE

Příspěvek#6 » pon 20. pro 2021, 08:37

Video pekne, len neviem co tam mal nabite. My sme svojho casu skusali Cckove Glocky 17 a 19 s Geco 124gr FMJ a v sere to fukalo hore plamen, co dost rozhodilo oci na mieridlach. A Open 1911 je uplny hardcore co sa vyslahu a hluku tyka. Len tam je vyhoda rovnako ako na tom videu ze cez kolim to mas zrovnane rychlo. Jasne ze ked si naladis naboj mozes tie javy trocha eliminovat, ale myslim ze Rift neni tento pripad. Pre neho ako bezneho uzivatela s fabrickym strelovom ten kompik bude naozaj len zavazie predlzujuce zbran. Ale kazdy nech si robi co uzna za vhodne.

Haluziak

Příspěvek#7 » pon 20. pro 2021, 09:29

Pravdou je, že po instalaci kompíku od českého výrobce MARW, jsem poznal rozdíl u 115gr SB v G19 a povedli se mi první dvoje hadí oči (dotýkající se double tap) na 5m a 10m v životě (možná je to placebo ale líbilo se mi to).
Ale chce to zvyk, po instalaci kompíku se mi záměrná po výstřelu vrátí až moc - utopím to.

Oslepení - mám na Mlocku svítilnu a kolim, takže toho se fakt nebojím, spíš ještě musím zkusit střelbu bez ochrany uší (mám to i na nošení).

MRBLUE

Příspěvek#8 » pon 20. pro 2021, 10:30

Aj ked to sem neoatri, ale vykasli sa na to. Roky som nosil stuple a obcas sme trenovali bez ochrany sluchu koli tejto nezmyselnej teorii. Teraz mi nonstop piska v usiach, aj ked uz niekolko rokov pouzivam len kvalitne sluchatka.

MKabar

Příspěvek#9 » úte 21. pro 2021, 21:51

Kompiky moderni na noseni neoslepujou, jedine s Magtechama 6.15 gr je to solidni plamenomet ale porad kdyz si clovek sviti 500 nebo 1000 lm tak je to zcela irelevantni, ale treba Hornady Critical Duty je delany, aby nebyl vubec zadny zasleh a tovary SBecka taky zcela v pohode, Nontoxy si myslim budou taky bez zaslehu komplet (jeste overim, mam 40 kousku doma a PMM je taky k dispozici), jsou to vsechno jen domele teorie lidi, co si to nikdy nezkusili. Stejne kecy jako ze kolim na noseni je blbost apod.
Nebo vychazej ze zkusenosti s megakompikama z open specialu s milionem dur a naslaplym krmenim.

A kompiky taky fungujou i s obycejnymi laboracemi na glockach, pokud to nejsou nejake smecka.
Nastrilel jsem toho dost s PMM kompikem na P30L a kolega ma PMM na G19 a je to vyrazne lepsi nez moje G34 ve stejne konfiguraci (stejna X300U-A a stejny 509T). Po novem roce budu davat PMM na G17 poprve.
Kdo nepozna rozdil proste neumi strilet dost nato, aby to vnimal. Kdyz vnimate rozdil mezi 115 a 124 gr strelou nebo ruznymi navazkami prachu, tak rozdil mezi holym Glockem a okompenym je fakt velky.

Mam natocene videa G34 vs G19 s PMM, hodim to sem az se k tomu dostanu.

MRBLUE

Příspěvek#10 » úte 21. pro 2021, 21:57

Divne je ze vsetko co je inak ako ty povies su len "teorie ludi co to nikdy neskusili, kecy a kraviny". V jednej detskej knihe o hmyze bol taky chrobak... Nehovorim ze vo vela veciach nemas pravdu a ze nemas skusenosti, ale su aj ine skusenosti u inych ludi co uz tiez par ran vystrelili

Petzold

Příspěvek#11 » úte 21. pro 2021, 22:54

Kompenzátory na služebních zbraních s běžným továrním střelivem je prostě placebo, fyzika (tedy objem, tok a tlak spalných plynů) se nedá osouložit.
A ani sofistikované kecy lidí, jejichž cílem je to prodat, na tom nic nezmění.

MKabar

Příspěvek#12 » stř 22. pro 2021, 01:42

Aha, takze uz jsem z brouka povysil na dealera. S jednim PMM na Glocku (ktery jeste neni ani muj) a dvema na HK kdysi jsem uz dealer :-D. Jdu si objednat Mercedesa hned...

A ten ceskej jsem nikdy nezkousel ani nemel v ruce a nemyslim si, ze je tak ucinny jak PMM.
Zkousel jsem tri jine compiky na Glockach nebo 4 a bylo to nic moc. Takze v tom je asi zakopany pes, zkousite pofiderni hokuspokusy amaterske z garaze (kde si namalujou v 3DCadu dury japonskou metodou by woko) misto profi firmy, ktera se tim zabyva dlouhodobe a testuje je a funkcnost potvrdily mraky testu od lidi, co fakt umi strilet.

Tovarni strelivo bezne SB 124 gr nebo 115 gr funguje s PMM vyborne a efekt na redukci impulsu zpetneho razu je tam znacny a G19 s tim ma mnohem mensi impuls zpetneho razu, nez G34. To mi nikdo nevymluvi jelikoz jsem to strilel a s vice typy munice a kazdy, kdo umi obstojne strilet to pozna taky.
Jasne, ze kdyz to budete drzet jak airsoftku a s blato zapestim, tak to bude skakat i s kolimem a nic nepoznate.

Jinac samozrejme plati klasicke ceske praveke postulaty - kolim na pistoli je nah..., kompik nefunguje a svitilna je nejlepsi cinska z Alika, ale z ceskeho obchodu za tri+ tacy... no problem.

A tady si pro ucely mereni vypli ty Vase fyzikalni zakony a zapli placebo na displeji... .

https://www.youtube.com/watch?v=PEZnGrFYmVU

https://www.youtube.com/watch?v=bUY2bHTf8i8&t=242s

https://www.youtube.com/watch?v=SjquAEfs0hc

Honzajan

Příspěvek#13 » stř 22. pro 2021, 08:22

Dyt na tech videich je videt, jak to sotva vyhodi nabojnici. Tam je tak maly prostor na chybu strelce\streliva\spinavosti zbrane, ze to na sluzebni pouziti neni.
Logicky pokud ma mit kompik dobrou funkci, presmeruje tok plynu a ty chybi pro samonabijeci funkci. Pokud ma byt zarucena spolehlivost funkce zbrane, nebude dost plynu, aby tlacily zbran rozumne dolu a zbyvaji jen negativa-prodlouzeni zbrane, zvysena hlucnost. Slo by to doladit slabsi vratnou pruzinou, ale to by to musela byt kladivova zbran.
Jinak je to hrooozna veda vyrezat 1-2sloty do kompiku. To je vypoctu, ze by se jeden, mozna i 2 zapotili. Btw aby se neco chovalo lip jak g34, nemusi to byt zazrak, na to staci treba cz p10sc.

Jarda K

Příspěvek#14 » stř 22. pro 2021, 08:33

Ale u pistolí bez odběru plynů je hybnost závěru získána zpětným rázem, si myslím. Když plyny fučí do kompenzátoru, je střela daleko vpředu, a závěr už získal potřebnou (nebo taky ne) rychlost (kinetickou energii) pro samonabíjecí funkci.
Kompenzátor může ovlivnit funkci, to nepopírám. Když ho přidám, zvýším tím hmotnost toho "zpětnovazebního" celku. Ale vzhledem k tomu, že výrobce qéru to počítá na jistě více typů střeliva, tak bych si myslel, že to tato tolerance pokryje. (Ano, ve většině případů = extrémy nějaké budou.)

Honzajan

Příspěvek#15 » stř 22. pro 2021, 08:39

Kdyz nevis, o cem mluvis, tak soupej nohama.

Zpět na