Glock 17 špatné podávání

Glock a spol.

Seeth

Příspěvek#1 » ned 19. pro 2010, 14:20

Dobry den dnes jsem byl s matkou na střelnici a tam jsem se setkal se zajímavým jevem. :shock:
Já vystřílel svůj příděl nábojů bez jediného problému zatím co jí se v každém zásobníku ve kterém měla 7 nabojů tak cca 4-5 špatně podalo že uvízli na půli cesty do hlavně. Chci se zeptat co by to mohlo zapříčinit respektive co dělá špatně oba jsme stříleli ze stejné zbraně se stejným zásobníkem takže musí být chyba u ní. :!: Zbraň je v pořádku děkuji.

Patrik
moderátor

Příspěvek#2 » ned 19. pro 2010, 14:26

Pravdopodobně špatné (slabé) držení zbraně.

Seeth

Příspěvek#3 » ned 19. pro 2010, 14:43

To by dávalo smysl když vezmu v potaz tu zimu co je venku. Takže je možné že když se braň nedrží dostatečně pevně tak při výstřelu a škubnutí se náboj muže špatně podat. Děkuji za objasnění 8-)

Albert

Příspěvek#4 » ned 19. pro 2010, 15:39

Slabý nebo i nízký úchop případně kombinace obou 8-)

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#5 » ned 19. pro 2010, 19:44

Závěr při pohybu zpět překonává sílu vratné pružiny a zárověň odpor ruky. Svou kinetickou energii tedy předává do potenciální energie pružiny (stlačení) a pohybu či rotace celé zbraně+ruky.
Ten poměr kolik kam bude posláno energie se samozřejmě může měnit - při pevném upnutí zbraně bude pohyb zbraně minimální a předaná energie pružině maximální. Naopak při slabém nebo špatném (obvykle příliš nízkém) držení půjde do pružiny málo a příliš energie se spotřebuje na (nepotřebný a nežádoucí) pohyb (a rotaci) zbraně.

Při projetí celé trasy vykoná závěr (pokud nenastane jiný problém) vyhození nábojnice a nabití nového náboje. Když se ovšem namísto závěru pohybuje celá zbraň, závěr nemusí dojet až do zadní pozice a nemůže tak nabrat nový náboj.
(jako kdyby se člověk snažil zavřít odpružený šuplík - nebude to problém u pevně stojící skříně, ale jen těžko, když bude na kolečkách)

Doufám, že jsem to moc nezamotal :)
Viz Limp wristing

Jsou k tomu náchylné zejména lehké samonabíjecí zbraně (v dnešní době hlavně "plasťáky") s opakováním na principu zpětného rázu.

Joe

Příspěvek#6 » ned 19. pro 2010, 20:22

MarK píše:...
Doufám, že jsem to moc nezamotal :)
...

Popravdě řečeno, dokud jsi to nezačal přirovnávat k šuplíku, tak jsem si myslel, že to chápu :lol:

svejk73

Příspěvek#7 » ned 19. pro 2010, 23:18

lol,tak o tomto problemu pistoli z petek jsem nemnel ani tucha,ja subektivne davam prednost zbrani z kovu,popripade nejake duralove slitiny.Nicmene jsme s partnerkou uvazovali,ze by nebylo od veci nejakou "pet"zbran poridit,tedy predevsim pro partnerku k beznemu noseni (no beznemu...ja bych zbran v batohu nenosil :roll: ).
Asi zustane u stare dobre cz75 comp.

rabbit3278
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#8 » pon 20. pro 2010, 09:00

tak tohle bude prakticky na 100% špatné držení. v jiném vlákně jsem já popisoval, že mě se to nestává, ale lepší polovičce létají hylzny do čela, což je ten samý problém s úchopem. Stačí když se pozorně koukněž na pohyb zbraně v okamžiku výstřelu. Jestli budeš mít pocit, že jí zbraň skoro vyletí z ruky, má slabý stisk a energie potřebná k přebití se jak psal Mark ztratí v důsledku pohybu zbraně, tudíž se nepřebije

Pavelg17

Příspěvek#9 » pon 13. pro 2021, 20:35

:D Špatné držení jak tu píšou prede mnou . Mám G17 a mě se to nestalo , ale byli jsme se strýcem na střelnici a skoro každá druhá rána závada tedy když střílel on . Tak jsem schválně pozoroval jeho ruce. Vždy když očekával ránu tak jako by cuknul zpět a tím vlastně pohltil část zpětného rázu. A byla závada . Když jsem mu řekl ať napne ruce bylo střílení ok. Nemá žádné zkušenosti ani zbraň takže není se čemu divit. Pistole je v pořádku

skagerak

Příspěvek#10 » pon 13. pro 2021, 22:34

Resuscitace zombie po kolika letech ?

Ale rika se ze plastaky na to jsou nachylnejsi resp ze u celo oceloveho to zachrani setrvacnost ramu....
No mne,se,to nestalo u Glocka ani u niceho jineho..

RomanB74

Příspěvek#11 » pon 13. pro 2021, 22:49

Slabý úchop, nic jiného v tom nehledej. G17 (G19) potřebují pro normální funkci nějaký standard při držení. Pokud můžeš, zkus nechat mamku zastřílet z malorážkové pistole (B71, Kadet, Walther PPQ, Buck Mark) a uvidíš jak to najednou půjde bez "záseků".

skagerak

Příspěvek#12 » pon 13. pro 2021, 23:37

Za 11 let to uz snad vyresili....

Pavelg17

Příspěvek#13 » úte 14. pro 2021, 06:42

Už není třeba , matka nežije :)

Zpět na