12.08.2012 - Závod LOS: MPI CZ CUP - 3.kolo + vyhlášení
Kdy a kam za střílením
Moderátor: LOS vedení
- kuba
Příspěvek#47 » ned 12. srp 2012, 20:17
ptak: u me taky sakra
na MCR dovezu 
jinak zavod hezkej.. krom situace s tramposkou ktera bych rekl ze uplne nezapadala do stylu ostatnich stage super.. presne se ukazalo ze tajna nemusi bejt s poznavanim ksichtu, cisel, barev a podobne a ze takhle pistolky pusky brokovnice jsou nejlepsi bez zadneho hadani apod. takze super

jinak zavod hezkej.. krom situace s tramposkou ktera bych rekl ze uplne nezapadala do stylu ostatnich stage super.. presne se ukazalo ze tajna nemusi bejt s poznavanim ksichtu, cisel, barev a podobne a ze takhle pistolky pusky brokovnice jsou nejlepsi bez zadneho hadani apod. takze super

- Ptak
- HV
Příspěvek#51 » pon 13. srp 2012, 06:30
Fotky předám Satanovi k vystavení na MG hned jak se vrátím z dovolené (cca v neděli). Zdejší konektivita mi neumožňuje takové obrovské množství dat přenést.
Jinak závod super, série MPI CUP skvělá. Sehnat sponzory a uspořádat závody takových rozměrů není sranda, nenechat se odradit problémy chce také vysoký stupeň odolnosti. Poděkování rozhodčím a pomocníkům oceňuji, ne každý si uvědomuje, že bez nich by to nešlo.
A nyní k vážným věcem. Erich - výherce Glocka, postrádá tmavé brýle, které jsem mu sundal na focení a jsem přesvědčen, že jsem mu je vracel. Nemá někdo tušení kam se mohly podít?
P.S. Na tajné to pro mne s obrázkynebylo jednoduché - po dlouhém pozorování jsem ten policejní odznak alias "granát" ocenil double alfou. Nu což, ne vždy se zadaří
Příště bych možná uvítal vystavení použitých symbolů. Ale to je detail 
Jinak závod super, série MPI CUP skvělá. Sehnat sponzory a uspořádat závody takových rozměrů není sranda, nenechat se odradit problémy chce také vysoký stupeň odolnosti. Poděkování rozhodčím a pomocníkům oceňuji, ne každý si uvědomuje, že bez nich by to nešlo.
A nyní k vážným věcem. Erich - výherce Glocka, postrádá tmavé brýle, které jsem mu sundal na focení a jsem přesvědčen, že jsem mu je vracel. Nemá někdo tušení kam se mohly podít?
P.S. Na tajné to pro mne s obrázkynebylo jednoduché - po dlouhém pozorování jsem ten policejní odznak alias "granát" ocenil double alfou. Nu což, ne vždy se zadaří

- Iza
Příspěvek#52 » pon 13. srp 2012, 07:50
Trosku zmateny prematch rozhodcich.
Trampolina byla spravne ulitla
Pekne to odsejpalo (ani jsem nemela cas se prevlict, tak se omlouvam tem ktery jsem rozptylovala
). A bylo jen dobre, ze byla pauza na obed! (nekdo mel navrhy, ze by se to melo zrusit) jinak bysme se v tom fofru sotva napili natoz najedli!
Diky dekovnymu certifikatu uz konecne vim, jak se spravne jmenuju
zajimava verze 
Moc me potesilo to, co jsem si vybrala v tombole - a co jsem jen tusila, ze to bude
- navlek na hlavu a krk z tenky latky - narvu si to pod jezdeckou prilbu a doufam, ze mi konecne nebudou mrznout usi a nepotahne mi na kokos. A jako bonus - vypada to jak americka vlajka
(Amici me zamestnavaj; sem nevedela, ze jsem takovy emericky patriot
) Takze dik sponzorovi 
Trampolina byla spravne ulitla

Pekne to odsejpalo (ani jsem nemela cas se prevlict, tak se omlouvam tem ktery jsem rozptylovala

Diky dekovnymu certifikatu uz konecne vim, jak se spravne jmenuju

Moc me potesilo to, co jsem si vybrala v tombole - a co jsem jen tusila, ze to bude

-
MichalAdam - Příspěvky: 191
- MichalAdam
Příspěvek#54 » pon 13. srp 2012, 08:28
Ahoj všem,chtěl bych za pořadatele poděkovat všem střelcům,ale i rozhodčím a pomocníkům,dále Honzovi za rychlé výsledky a sponzorům,kteří věnovali věci do tomboly.
Premache je vždy trochu zmatený,protože většinou správný postup znám jen já a musím to vysvětlit rozhodčím.Moje představa je taková,že premache se má střílet po dostavění situací a v den závodu už jen pískat,ale kam večer uložit 14 rozhodčích?
Úplně nejhorší varianta je ta,že se budou rozhodčí tlačit mezi střelce na situacích,nebo dostřelovat po odstřílení závodu,ale i to se stane.
Přestávka na našich závodech bude vždy a i střelci musí pochopit,že rozhodčí neni stroj.Času bylo dost a jak jsem psal po 17.00 bude střelnice prázdná...
ps.Izo,hoď mi do mailu co jsem tam zase spáchal,napíšu ti nový certifikát
Premache je vždy trochu zmatený,protože většinou správný postup znám jen já a musím to vysvětlit rozhodčím.Moje představa je taková,že premache se má střílet po dostavění situací a v den závodu už jen pískat,ale kam večer uložit 14 rozhodčích?

Přestávka na našich závodech bude vždy a i střelci musí pochopit,že rozhodčí neni stroj.Času bylo dost a jak jsem psal po 17.00 bude střelnice prázdná...
ps.Izo,hoď mi do mailu co jsem tam zase spáchal,napíšu ti nový certifikát

- MarK
- Ptak
Příspěvek#56 » pon 13. srp 2012, 13:53
Ještě malá poznámka k hodnocení zásahů neterče. V pravidlech je to takto:
...U papírových neterčů se jakýkoli zásah do hodnocené zóny počítá jak zásah neterče........... Je li kolem hodnocené zóny perforace a další, již nehodnocená část neterče, tak zásah pouze této části nebude penalizován...
Byla na toto téma během závodu diskuse a rozhodčí na situaci v tom neměli jasno
...U papírových neterčů se jakýkoli zásah do hodnocené zóny počítá jak zásah neterče........... Je li kolem hodnocené zóny perforace a další, již nehodnocená část neterče, tak zásah pouze této části nebude penalizován...
Byla na toto téma během závodu diskuse a rozhodčí na situaci v tom neměli jasno

- vlasten
Příspěvek#58 » pon 13. srp 2012, 15:15
Jasno nejasno. Pokud to pocitali vsem stejne a na briefingu to bylo receno, tak nevidim problem. Kdysi mi coffee v Celakovicich naparil babu z jaresaka, kterou jsem jenom liznul. A logicky. Kdyby se brala jen hodnocena zona, tak by se v te chvili pul baby nepocitalo (kdo nevi, jak vypada jaresak, tak si to nekde najdete). Takze se proste reklo na briefingu - cela plocha se pocita - a bylo. 

- cmk
Příspěvek#59 » pon 13. srp 2012, 15:43
Ono to chce poslouchat briefing a znat pravidla a bude vsechno OK 
"Je li kolem hodnocené zóny perforace a další, již nehodnocená část neterče, tak zásah pouze této části nebude penalizován. Jestliže se terč a neterč překrývají nebo dotýkají, pak zásah, který zasáhne část terče i část neterče je hodnocen v obou."
Tedy
- pokud zasah zasahne alfu, je to alfa
- pokud zasah zasahne alfu a cast neterce ale vne perforace, je to alfa
- pokud zasah zasahne POUZE neterc vne perforace (hrozi tak leda u malorazky) - je to PROBLEM - rozhodci stanovil, ze to neni penalizovano jako baba, ale neni to ani alfa - ale vsem to rekl - pravidla tohle nerikaji presne
- pokud zasah zasahne babu castecne vne a castecne uvnitr, je to baba + miss
- pokud zasah zasahne alfu + vnejsi cast od perforace + vitrni cast od perforace, je to ALFA + BABA (coz hrozi tak u 45ky)
Takto to bylo stanoveno. ANI jednou nedoslo k tomu, ze by nekdo trefil jenom vnejsi cast perforace, nebo terc+vnejsi+vnitrni cast perforace - k diskuzi jsou tedy body:
- pokud zasah zasahne alfu a cast neterce ale vne perforace
- pokud zasah zasahne babu uvnitr prostoru daneho perforaci
A vsechny 3 byly jednoznacne popsany !!!

"Je li kolem hodnocené zóny perforace a další, již nehodnocená část neterče, tak zásah pouze této části nebude penalizován. Jestliže se terč a neterč překrývají nebo dotýkají, pak zásah, který zasáhne část terče i část neterče je hodnocen v obou."
Tedy
- pokud zasah zasahne alfu, je to alfa
- pokud zasah zasahne alfu a cast neterce ale vne perforace, je to alfa
- pokud zasah zasahne POUZE neterc vne perforace (hrozi tak leda u malorazky) - je to PROBLEM - rozhodci stanovil, ze to neni penalizovano jako baba, ale neni to ani alfa - ale vsem to rekl - pravidla tohle nerikaji presne
- pokud zasah zasahne alfu + vnejsi cast od perforace + vitrni cast od perforace, je to ALFA + BABA (coz hrozi tak u 45ky)
Takto to bylo stanoveno. ANI jednou nedoslo k tomu, ze by nekdo trefil jenom vnejsi cast perforace, nebo terc+vnejsi+vnitrni cast perforace - k diskuzi jsou tedy body:
- pokud zasah zasahne alfu a cast neterce ale vne perforace
- pokud zasah zasahne babu uvnitr prostoru daneho perforaci
A vsechny 3 byly jednoznacne popsany !!!
- KarlosP
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX