12.08.2012 - Závod LOS: MPI CZ CUP - 3.kolo + vyhlášení

Kdy a kam za střílením

Moderátor: LOS vedení

Churchill

Příspěvek#46 » ned 12. srp 2012, 18:40

Přesně tak, fasa závod to byl. Velké poděkování pořadatelům!

kuba

Příspěvek#47 » ned 12. srp 2012, 20:17

ptak: u me taky sakra :D na MCR dovezu :)

jinak zavod hezkej.. krom situace s tramposkou ktera bych rekl ze uplne nezapadala do stylu ostatnich stage super.. presne se ukazalo ze tajna nemusi bejt s poznavanim ksichtu, cisel, barev a podobne a ze takhle pistolky pusky brokovnice jsou nejlepsi bez zadneho hadani apod. takze super :)

Ptak

Příspěvek#48 » ned 12. srp 2012, 21:05

jo jo trampolína byla taková atypická. Legenda byla poněkud ujetá, ale jako ozvláštnění byla ok. A byla taky hodně těžká. Ono střílet kyvky z ne úplně pevného postoje na tu vzdálenost nebyla sranda.

Clair

Příspěvek#49 » ned 12. srp 2012, 21:13

Budou nějaké fotečky? :D Jinak závod super!! Povedl se a počasí vyšlo krásně :-)

kuba

Příspěvek#50 » ned 12. srp 2012, 21:22

ale na vsech budem stejne my pac jsme nejhezci :-P

HV

Příspěvek#51 » pon 13. srp 2012, 06:30

Fotky předám Satanovi k vystavení na MG hned jak se vrátím z dovolené (cca v neděli). Zdejší konektivita mi neumožňuje takové obrovské množství dat přenést.
Jinak závod super, série MPI CUP skvělá. Sehnat sponzory a uspořádat závody takových rozměrů není sranda, nenechat se odradit problémy chce také vysoký stupeň odolnosti. Poděkování rozhodčím a pomocníkům oceňuji, ne každý si uvědomuje, že bez nich by to nešlo.

A nyní k vážným věcem. Erich - výherce Glocka, postrádá tmavé brýle, které jsem mu sundal na focení a jsem přesvědčen, že jsem mu je vracel. Nemá někdo tušení kam se mohly podít?

P.S. Na tajné to pro mne s obrázkynebylo jednoduché - po dlouhém pozorování jsem ten policejní odznak alias "granát" ocenil double alfou. Nu což, ne vždy se zadaří :) Příště bych možná uvítal vystavení použitých symbolů. Ale to je detail :)

Iza

Příspěvek#52 » pon 13. srp 2012, 07:50

Trosku zmateny prematch rozhodcich.
Trampolina byla spravne ulitla :-)
Pekne to odsejpalo (ani jsem nemela cas se prevlict, tak se omlouvam tem ktery jsem rozptylovala ;-) ). A bylo jen dobre, ze byla pauza na obed! (nekdo mel navrhy, ze by se to melo zrusit) jinak bysme se v tom fofru sotva napili natoz najedli!
Diky dekovnymu certifikatu uz konecne vim, jak se spravne jmenuju :-) zajimava verze :-)
Moc me potesilo to, co jsem si vybrala v tombole - a co jsem jen tusila, ze to bude :-) - navlek na hlavu a krk z tenky latky - narvu si to pod jezdeckou prilbu a doufam, ze mi konecne nebudou mrznout usi a nepotahne mi na kokos. A jako bonus - vypada to jak americka vlajka :-) (Amici me zamestnavaj; sem nevedela, ze jsem takovy emericky patriot :-) ) Takze dik sponzorovi :-)

kendy

Příspěvek#53 » pon 13. srp 2012, 08:23

Chtěl bych se přidat k pochvale a poděkování
Moc pěkný a povedený závod s vyrovnanými situacemi
Tajná se mi taky moc líbila Organizace na jedničku
Díky

MichalAdam

Příspěvek#54 » pon 13. srp 2012, 08:28

Ahoj všem,chtěl bych za pořadatele poděkovat všem střelcům,ale i rozhodčím a pomocníkům,dále Honzovi za rychlé výsledky a sponzorům,kteří věnovali věci do tomboly.

Premache je vždy trochu zmatený,protože většinou správný postup znám jen já a musím to vysvětlit rozhodčím.Moje představa je taková,že premache se má střílet po dostavění situací a v den závodu už jen pískat,ale kam večer uložit 14 rozhodčích? :D Úplně nejhorší varianta je ta,že se budou rozhodčí tlačit mezi střelce na situacích,nebo dostřelovat po odstřílení závodu,ale i to se stane.
Přestávka na našich závodech bude vždy a i střelci musí pochopit,že rozhodčí neni stroj.Času bylo dost a jak jsem psal po 17.00 bude střelnice prázdná...

ps.Izo,hoď mi do mailu co jsem tam zase spáchal,napíšu ti nový certifikát :oops:

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#55 » pon 13. srp 2012, 09:54

MichalAdam píše:Moje představa je taková,že premache se má střílet po dostavění situací a v den závodu už jen pískat...

Nojo, to jde ale bez terčů blbě :P

Ptak

Příspěvek#56 » pon 13. srp 2012, 13:53

Ještě malá poznámka k hodnocení zásahů neterče. V pravidlech je to takto:

...U papírových neterčů se jakýkoli zásah do hodnocené zóny počítá jak zásah neterče........... Je li kolem hodnocené zóny perforace a další, již nehodnocená část neterče, tak zásah pouze této části nebude penalizován...

Byla na toto téma během závodu diskuse a rozhodčí na situaci v tom neměli jasno :D

kuba

Příspěvek#57 » pon 13. srp 2012, 14:14

nam to ale na ty situaci (tusim 6) vylozene rekli ze se pocita cela plocha terce a ne jenom hodnocena zona) cimz to bylo rekl bych vporadku ?

vlasten

Příspěvek#58 » pon 13. srp 2012, 15:15

Jasno nejasno. Pokud to pocitali vsem stejne a na briefingu to bylo receno, tak nevidim problem. Kdysi mi coffee v Celakovicich naparil babu z jaresaka, kterou jsem jenom liznul. A logicky. Kdyby se brala jen hodnocena zona, tak by se v te chvili pul baby nepocitalo (kdo nevi, jak vypada jaresak, tak si to nekde najdete). Takze se proste reklo na briefingu - cela plocha se pocita - a bylo. :)

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#59 » pon 13. srp 2012, 15:43

Ono to chce poslouchat briefing a znat pravidla a bude vsechno OK :-)

"Je li kolem hodnocené zóny perforace a další, již nehodnocená část neterče, tak zásah pouze této části nebude penalizován. Jestliže se terč a neterč překrývají nebo dotýkají, pak zásah, který zasáhne část terče i část neterče je hodnocen v obou."

Tedy
- pokud zasah zasahne alfu, je to alfa
- pokud zasah zasahne alfu a cast neterce ale vne perforace, je to alfa
- pokud zasah zasahne POUZE neterc vne perforace (hrozi tak leda u malorazky) - je to PROBLEM - rozhodci stanovil, ze to neni penalizovano jako baba, ale neni to ani alfa - ale vsem to rekl - pravidla tohle nerikaji presne
- pokud zasah zasahne babu castecne vne a castecne uvnitr, je to baba + miss
- pokud zasah zasahne alfu + vnejsi cast od perforace + vitrni cast od perforace, je to ALFA + BABA (coz hrozi tak u 45ky)

Takto to bylo stanoveno. ANI jednou nedoslo k tomu, ze by nekdo trefil jenom vnejsi cast perforace, nebo terc+vnejsi+vnitrni cast perforace - k diskuzi jsou tedy body:
- pokud zasah zasahne alfu a cast neterce ale vne perforace
- pokud zasah zasahne babu castecne vne a castecne uvnitr, je to baba + miss
- pokud zasah zasahne babu uvnitr prostoru daneho perforaci
A vsechny 3 byly jednoznacne popsany !!!

KarlosP

Příspěvek#60 » pon 13. srp 2012, 17:37

Teď jsem z toho jelen. Jak to tedy bylo konkrétně na situaci 6? Já na briefingu nic o celé ploše neterče neslyšel (netvrdím, že to nebylo řečeno), ale vím, že to bylo na celou plochu neterče uplatňováno. A pokud to zaznělo, proč tato odchylka od pravidel?

Zpět na