Antreg ARS M4s
Samonabíjecí pušky
- Letec 12
Příspěvek#557 » čtv 23. zář 2021, 09:14
Myslím, že to záleží víc na konstrukci tlumiče a délce hlavně, než na výrobci. Určitě je to mnohem příjemnější.
Nedávno proběhlo va YT video https://www.youtube.com/watch?v=o9uC_GlZXPs kde je střelba s tlumičem hodnocena v praxi. Na střelnici není problém mít sluchátka, ale v poušti při 50°C by uši "uhnily" jak říká komentující
. To je pak tlumič neocenitelný ať je jakýkoli.
Nedávno proběhlo va YT video https://www.youtube.com/watch?v=o9uC_GlZXPs kde je střelba s tlumičem hodnocena v praxi. Na střelnici není problém mít sluchátka, ale v poušti při 50°C by uši "uhnily" jak říká komentující

- krtek2k
- Krovak84
Příspěvek#561 » stř 29. zář 2021, 19:28
Já měl vždy zato, že tlumič má tak nějak smysl pouze s použitím subsonického střeliva. Mám ozkoušeno na malorážce, že v případě použití .22 LR HV byl útlum prakticky o ničem, kdežto se subsonikem dělal randál akorát pohyb závěru při uzamčení komory. Tam pak jsou sluchátka opravdu zbytečná, i vzduchovka byla hlučnější.
- Letec 12
Příspěvek#562 » stř 29. zář 2021, 19:46
.223 s tlumičem je o cca 2/3 tlumenější a má jiné frekvence. Dokonce i u 9mm je použití tlumiče výrazně znát. Samozřejmě nechceš to poslouchat pořád, ale pár ran venku se dá snést a je to určitě pohodlnější než bez tlumiče. Jsou pak situace, kde sluchátka nejdou použít vůbec.
- Béďa
Příspěvek#563 » čtv 30. zář 2021, 20:57
Tak u 223 u hoem defence je tlumič, dle mě dost dobrý doplněk, komu se svezla sluchátka v tunelové střelnici ví o čem mluvím. Údajně v uzavřeném prostoru(např schodiště chodba domu atd. může dojít u citlivějších jedinců k proražení bubínku).
Jediné co mě napadá, dá se mít tlumič pořád nasazený na AR15? Po střelbě pečlivě vyčištěný. Nebo musí větrat?
Jediné co mě napadá, dá se mít tlumič pořád nasazený na AR15? Po střelbě pečlivě vyčištěný. Nebo musí větrat?
- Carlos1
- sokar
- madbiker
Příspěvek#568 » pon 6. pro 2021, 06:47
antonspelec píše:No pekny to mas![]()
btw…kdyz uz se tady ozivilo Antreg vlakno, jsou nejake novinky stran karabiny v 9 mm luger?
Já byl ve fabrice něco řešit na AR15, karabina prý je hotová, pístovka alá MPX, budou různé délky hlavně, spoušťák z AR15 - pro možnost tunit, redukce do šachty na zásobníky Glock, EVO a SIG ....pokud se nepletu
Bude prý příští rok

- morho
Příspěvek#569 » pon 6. pro 2021, 09:35
Tak ji popsal před časem sokar, ano, jako MPX.
V tomhle ohledu jsem hodně zvědavý, jak se bude chovat s tlumičem. Tlumená MPX podle fór není úplně super zážitek kvůli množství spalin v obličeji, až tak, že se prodává gas plug (fixed nebo stavitelný), ale to je produkt třetí strany... Někdo na MPX používá .45 tlumič, ale ty u nás nejsou k dispozici.
M4s nemám ale podle popisu má regulovatelný odběr, tak třeba se tahle vlastnost dostala i do karabiny... ?
V tomhle ohledu jsem hodně zvědavý, jak se bude chovat s tlumičem. Tlumená MPX podle fór není úplně super zážitek kvůli množství spalin v obličeji, až tak, že se prodává gas plug (fixed nebo stavitelný), ale to je produkt třetí strany... Někdo na MPX používá .45 tlumič, ale ty u nás nejsou k dispozici.
M4s nemám ale podle popisu má regulovatelný odběr, tak třeba se tahle vlastnost dostala i do karabiny... ?

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí