AK47/74, AKS74U a ostatní klony Kalacha
Samonabíjecí pušky
- panMluvci
- wolfdog22
Příspěvek#834 » pon 23. srp 2021, 21:51
Máte někdo (ideálně dlouhodobou) zkušenost s Ravager arms plynovou trubkou? (https://www.ravagerarms.cz/index.php?ro ... duct_id=75) Drží dobře nástřel, nebo je lepší připlatit si za ultimak?
- wolfdog22
- 4mike
Příspěvek#837 » pát 27. srp 2021, 06:34
cca v čase 1:45 je krásně vidět jak se vlní hlaveň, potažmo co musí snášet uchycení zušlechtěné ocelové vodící trubky pístu ikdyž na ní nic "nevisí" (později je vidět i co musí snášet montáž)
to Ti fakt připadá jako dobrý nápad nahradit slitinou hliníku a osadit na to "kukátko" ?
https://www.youtube.com/watch?v=0_zZynaSQEU
to Ti fakt připadá jako dobrý nápad nahradit slitinou hliníku a osadit na to "kukátko" ?
https://www.youtube.com/watch?v=0_zZynaSQEU
- LordSalix
Příspěvek#838 » pát 27. srp 2021, 09:41
Možná to vypadá brutálně (i kvůli teplotám), ale je to velmi oblíbené a osvědčené řešení, které se už dluhá léta použivá zejména v USA (ultimak), ale vyrábí to dokonce i na východě, mám od nich na AKSU trubku ASPAK (https://ivantactical.com/shop/weapon-ac ... -gas-tube/).
Ten aspak má napevno základnu na hlavni, takže při čištění se sundává jenom trubka a drží nástřel. Ale stejně je to otravné pořád šroubovat, takže to nesundávám a jenom protahuju (stejně to dělá většina amíků co jsem tak četl). Trubka je hliník a kanálek je chrom, střílím jenom nekorozivní, takže pohoda.
Mám na tom levný vortex crossfire a zrovna AKSU se přehřívá opravdu dost. Nejvíce jsem dal tři zásobníky rychle po sobě, na kolimátor nešlo holou rukou sáhnout, ale zdá se že mu to nijak nevadilo (což všechny zkušenosti ostatních potvrzují). Výhoda je, že je to i s kolimátorem pořád brutálně kompaktní, skoro jako by tam nebyl. Je to absolute cowitness a podle mě to k modernímu AK vizuálně tak nějak patří. Stejně tak zůstavá stejné přilícení, není třeba řešit zvýšenou pažbu (to jsem na AKSU fakt nechtěl) atd.
Ten aspak má napevno základnu na hlavni, takže při čištění se sundává jenom trubka a drží nástřel. Ale stejně je to otravné pořád šroubovat, takže to nesundávám a jenom protahuju (stejně to dělá většina amíků co jsem tak četl). Trubka je hliník a kanálek je chrom, střílím jenom nekorozivní, takže pohoda.
Mám na tom levný vortex crossfire a zrovna AKSU se přehřívá opravdu dost. Nejvíce jsem dal tři zásobníky rychle po sobě, na kolimátor nešlo holou rukou sáhnout, ale zdá se že mu to nijak nevadilo (což všechny zkušenosti ostatních potvrzují). Výhoda je, že je to i s kolimátorem pořád brutálně kompaktní, skoro jako by tam nebyl. Je to absolute cowitness a podle mě to k modernímu AK vizuálně tak nějak patří. Stejně tak zůstavá stejné přilícení, není třeba řešit zvýšenou pažbu (to jsem na AKSU fakt nechtěl) atd.
ASPAK.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- wolfdog22
Příspěvek#840 » sob 28. srp 2021, 10:33
4mike Za předpokladu požití kvalitního materiálu a kvalitní výroby nevidím problém. Jak píše LordSalix, ve světě je to běžně používaný způsob montáže kolimatoru. Krom toho moderní zbraně jako např. AR15 jsou často z velké části vyrobený ze slitiny hliníku a problém s tím není. Můj dotaz směřoval konkrétně na výrobek Ravager Arms, ne na koncept railové trubky obecně.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí