Sig Sauer P365
Glock a spol.
- sobik2
- Mac.42
- Matt_CZE
Příspěvek#324 » pon 19. dub 2021, 20:39
Zdravím, kolegové,
po pěti letech nošení CZ P07 pokukuji po něčem kompaktnějším.
V podstatě mi zbyl na výběr g26 gen5 a sig p365.
Vzhledem k aktuální situaci sice mám NP, ale nemám si kde zbraně osahat, natož vyzkoušet.
Krom toho to vypadá, že sig je všude beznadějně vyprodaný a na obchodech je spíš takovým bájným jednorožcem.
Nemá tedy, prosím, někdo zkušenost aby mi mohl poskytnout alespoň rozepsané srovnání g26 a p365?
Moc díky
po pěti letech nošení CZ P07 pokukuji po něčem kompaktnějším.
V podstatě mi zbyl na výběr g26 gen5 a sig p365.
Vzhledem k aktuální situaci sice mám NP, ale nemám si kde zbraně osahat, natož vyzkoušet.
Krom toho to vypadá, že sig je všude beznadějně vyprodaný a na obchodech je spíš takovým bájným jednorožcem.
Nemá tedy, prosím, někdo zkušenost aby mi mohl poskytnout alespoň rozepsané srovnání g26 a p365?
Moc díky
- sobik2
Příspěvek#325 » pon 19. dub 2021, 20:58
zdravím,střílel jsem s oběma, Glock 26 mel stojinu spoustě 2kg,Sig byl v defaultu, mám velky ruce,z glocku se mi výrazně lepe střílelo,bo je mnohem tlustší a líp se mi chytil, možná bude i o něco těžší, rukovet má ale trochu kratší,ale hůře se kvůli šířce nosí, je to větší boule u pasu,každopádně cenove je cca 2x levnější než Sig.. ten Sig mě kopal do prstu a blbe se držel,protože ta rukovet je užší a mělká (ke spouští je to blíže),ale zase trochu delší,ale na nošení je top,fakt je to super Compact rozměr,akorát kdyby Sig nebyl tak příšerně předražený,ty zásobníky za 2k je hruza..takže záleží na preferencích.. doporučuji ještě osahat SW Shield (mohu případně v Praze půjčit k osahaní) ,ale ten je o chlup vetsi,každopádně pro vetsi ruku je bezva poměr cena/vykon
- Honzajan
Příspěvek#326 » pon 19. dub 2021, 21:17
G26 je tak o 2 levely vetsi zbran a tezsi. Sig je vlastne g42,ale v lugeru a misto 6ran ma 10 ran. Zpracovani je u Siga taky uplne jinde, nez u Glocku. Na glocku neni nic spatne a vsechno je funkcne udelane, ale az v kontrastu se sigem je videt, ze to jde udelat lip a elegantneji. G26 je zbran koncepcne nejstarsi subkompakt, v provedeni gen5 je jeste sirsi kvuli oboustrannemu zachytu zaveru. Ty 2 zbrane se nedaji porovnat. G26 strili lip, vyrazne hur se nosi. Sig je divocejsi, ale nosi se mnohem lip a je to hotova zbran rovnou z krabice(miridla, spoust...). Pochopil bych srovnani hellcat se sigem. Ale g26 a sig, to neni jina liga, to je jiny sport 

- Matt_CZE
Příspěvek#327 » úte 20. dub 2021, 21:41
Oběma děkuji za reakci.
Co se týká velikosti ruky, tak tam asi nebude problém.
Vzhledem k tomu, že jsem celej takovej zakrslej (díky covid karanténě nově i obtloustlý), nemám strach, že bych měl na něco moc velkou ruku.
Trochu si říkám, že sem se vůbec ptal, neb mám teď asi víc otázek, než odpovědi
Začínám se pomalu smiřovat s tím, že dokud se něco neotevře a někdo něco nenaskladní, tak se asi nepohnu z místa...
no, tak snad to do toho prosince, kdy před Vánoci zase otevřou rychle uteče
Co se týká velikosti ruky, tak tam asi nebude problém.
Vzhledem k tomu, že jsem celej takovej zakrslej (díky covid karanténě nově i obtloustlý), nemám strach, že bych měl na něco moc velkou ruku.
Trochu si říkám, že sem se vůbec ptal, neb mám teď asi víc otázek, než odpovědi

Začínám se pomalu smiřovat s tím, že dokud se něco neotevře a někdo něco nenaskladní, tak se asi nepohnu z místa...
no, tak snad to do toho prosince, kdy před Vánoci zase otevřou rychle uteče

- genu
Příspěvek#329 » stř 21. dub 2021, 14:35
Matt_CZE: https://www.handgunhero.com/compare/glo ... sauer-p365
https://www.handgunhero.com/compare/sig ... ro-compact
Neporovnávej jen srovnání, ale je to potřeba fakt vzít do ruky a vystřelit z toho.
Já se strašně bránil Glocku, ale padl mi do ruky. G26 velmi dobrý, ale když přišel tenčí Hellcat, tak G půjde z domu. U Siga se mi líbila ta SAS verze, ale ne ta cena
)
https://www.handgunhero.com/compare/sig ... ro-compact
Neporovnávej jen srovnání, ale je to potřeba fakt vzít do ruky a vystřelit z toho.
Já se strašně bránil Glocku, ale padl mi do ruky. G26 velmi dobrý, ale když přišel tenčí Hellcat, tak G půjde z domu. U Siga se mi líbila ta SAS verze, ale ne ta cena

- Matt_CZE
Příspěvek#330 » stř 21. dub 2021, 15:17
Genu:
Tohle srovnání jsem si právě našel také a z toho jsem usoudil, že je p365 spíše ke glocku26, než 43.
Podle zdejších názoru jsem patrně usoudil špatně.
Co se týká Hellcata, tak mě trochu děsí ta chorvatská produkce, ale třeba jen maluji čerta na zeď a nebude s tím vůbec problém.
Na SAS verzi jsem se díval taky, ale zároveň jsem se hodně dočetl o relativně malé životnosti toho tritiového mířidla a tak mě to trochu odradilo a vrátil jsem se k variantě normální P365...
Tohle srovnání jsem si právě našel také a z toho jsem usoudil, že je p365 spíše ke glocku26, než 43.
Podle zdejších názoru jsem patrně usoudil špatně.
Co se týká Hellcata, tak mě trochu děsí ta chorvatská produkce, ale třeba jen maluji čerta na zeď a nebude s tím vůbec problém.
Na SAS verzi jsem se díval taky, ale zároveň jsem se hodně dočetl o relativně malé životnosti toho tritiového mířidla a tak mě to trochu odradilo a vrátil jsem se k variantě normální P365...
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí