AK47/74, AKS74U a ostatní klony Kalacha
Samonabíjecí pušky
- Atrop
Příspěvek#751 » stř 16. zář 2020, 09:51
Za celou dobu co Ultimak na pušce mám jsem ho nesundaval a sundavat není třeba. K čištění stačí protáhnout kartáčem na brokovnici. A i bez čištění bys musel vystřílet tisíce nábojů aby to mělo vliv na funkci stejně jako s originální trubkou na AK.
To že se zahřívá je pravda a proto se tam musí dát kvalitní optika jinak se upeče.
To že se zahřívá je pravda a proto se tam musí dát kvalitní optika jinak se upeče.
- LordSalix
Příspěvek#752 » stř 16. zář 2020, 14:09
Případně ruský ASPAK je dvoudílný, nejprve se ukotví základna k hlavni, ta už tam zůstane napevno .. a trubka se k ní pak šroubuje úplně zvlášť.
https://ivantactical.com/shop/weapon-ac ... -gas-tube/
https://ivantactical.com/shop/weapon-ac ... -gas-tube/
- zarozak
Příspěvek#753 » stř 16. zář 2020, 14:12
Atrop píše:Za celou dobu co Ultimak na pušce mám jsem ho nesundaval a sundavat není třeba. K čištění stačí protáhnout kartáčem na brokovnici. A i bez čištění bys musel vystřílet tisíce nábojů aby to mělo vliv na funkci stejně jako s originální trubkou na AK.
Jak potom dostáváš korozivní spaliny z ocelového gasblocku? Kartáč na brokovnice neumí čistit čelně
- zarozak
Příspěvek#755 » čtv 17. zář 2020, 01:13
Tak pokud to řešíš horkou vodou,tak potom ano,to ty srágory vypláchne,já to taky řeším byť mýdlovkou,pokud střílím surplus munici.Ale hodně lidem tady i jinde je toto řešení prolejváním dost proti srsti,přitom je to to nejlepší možné řešení. Nicméně pro mě by to bylo tak i tak nepoužitelné,protože střílím hlavně exprixovaným olovem,všichni známi taky a tam jsou často nánosy olova tak brutální,že to někdy až zalije píst v gasblocku,především při divoké střelbě,takže bych to musel sundávat skoro po každé střelnici. Prostě nemám rád tyto řešení,které brání nějakým způsobem v klasické rozborce
- Atrop
Příspěvek#756 » čtv 17. zář 2020, 11:16
Jenom že právě naprostá většina lidí střílí surplus střelivo a tam stačí vařící voda na neutralizaci a vypláchnutí korozivních solí. Pokud někdo střílí třeba barnauly nebo Getload tak tam je to prakticky bez nějak větší údržby. Proto není nutné Ultimak sundavat a co se týče jednoduchosti instalace tak mu dávám přednost před vrtáním děr a nýtováním lišty. Navíc má výhodu že skrz kolimátor na nízké montáži jsou pořád vidět mířidla.
Jinak ten ruský ASPAK vypadá taky zajímavě.
Jinak ten ruský ASPAK vypadá taky zajímavě.
- juraj1
- zarozak
- Atrop
Příspěvek#761 » sob 19. zář 2020, 09:51
To že trochu orezne kompenzator je celkem běžné, je tam spousta záhybů a závitu kde se může udržet kapka vody. Důležité je to co nejvíce tu vodu vyklepat ven ze všech součástek a pak nechat doschnout. Pušku suším tak ze jí dám do kýble hlavní dolu. Pak hlaveň protáhnu boresnake a Ultimak trubku protáhnu mopem na brokovnice. Taky je důležitý otřít ostatní součástky do sucha(píst,nosič závorníku atd.) a až pak když je to suché složit.
- Spock lone wolf
- Kontaktovat uživatele:
- Spock lone wolf
- zarozak
Příspěvek#765 » pon 21. zář 2020, 23:18
Já to po uschnutí samozřejmě nakonzervuju a ještě před konzervací dodatečně prostříknu všechny záhyby,plechové bodové spoje a falcy WD-40,ať to vytěsní případnou vlhkost,kdyby tam nějaká zůstala a nekejslo to tam. Přiznám ale,že jsem už dlouho neprolejval neb už střílím delší dobu výhradně přebíjené a nekoro střelivo právě z důvodu toho oseru s tím. Takto to jen protáhnu hadem,hodím do tmy trezoru a jednou za čas poutírám hadrem a namažu
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí