AK47/74, AKS74U a ostatní klony Kalacha

Samonabíjecí pušky

KapitánPacička

Příspěvek#706 » stř 29. črc 2020, 14:26

Tohle je jenom takova ta povrchova koroze, ktera se muze udelat do druheho dne. Na 99% ta hlaven bude v klidu. Navic to ma tvrdochrom, takze bych se tolik nebal. Ovsem dukladna kontrola zbrane pred zakoupenim, je vzdy hodne dulezita.

CZelednikov

Příspěvek#707 » pon 3. srp 2020, 10:07

Chtěl bych se zeptat, jestli na AKM s kompenzátorem má se sedět krytka na ústí
Tato:
http://www.zelenysport.cz/nahradni-dily ... avitu-usti
Dnes mi došla poštou, ale závit je jen do poloviny dílu a polovina ústí je tedy odkrytá.

Kečup

Příspěvek#708 » pon 3. srp 2020, 10:11

Ten kryt zavitu na ustí musí být zašroubovaný až na doraz tedy do maximálního zaklapnutí pojistného kolíku. Závit na daném dílu by měl být po celém NE do půlky
IMG_20200803_111237.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

CZelednikov

Příspěvek#709 » pon 3. srp 2020, 10:22

To je zajímavé, mě došlo od zeleného sportu toto:
Obrázek
Obrázek
Je to blbě vidět, ale závit je jen do poloviny, nevím kde to vzali

Kečup

Příspěvek#710 » pon 3. srp 2020, 10:25

Zavolej do ZS a Rudolf ti to vymění, číslo na Rudolfa 777 258 871 tedy pokud si to kupoval v ZS jinak máš nějakej zmetek

zarozak

Příspěvek#711 » pon 3. srp 2020, 10:33

To vidim taky poprve,neni v tom neco nasroubovaneho?Jinak zmetek

CZelednikov

Příspěvek#712 » pon 3. srp 2020, 10:48

Není. Je to opravdu jen poloviční. Já mám na zmetky evidentně velký štěstí.
Myslel jsem, že původní AK mohlo být jiný závit, protože nemělo ten kolík, jestli ale mají být kompatibilní, tak to prostě na zbraň nedostanu.

Kečup

Příspěvek#713 » pon 3. srp 2020, 11:00

Je to evidentně zmetek, nedodělek --- reklamuj

CZelednikov

Příspěvek#714 » pon 3. srp 2020, 12:24

Dobře. Vše vyřešeno a dostanu jiný. Pro info do budoucna ale:
Není to zmetek je to skutečně pro jiný typ závitu a to pro AK 47 GN.

Kečup

Příspěvek#715 » pon 3. srp 2020, 12:28

,
Naposledy upravil(a) Kečup dne pon 3. srp 2020, 12:36, celkem upraveno 1 x.

Kečup

Příspěvek#716 » pon 3. srp 2020, 12:33

Tak jo je to na ten granátomet
IMG_387454.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

zarozak

Příspěvek#717 » pon 3. srp 2020, 16:42

Hm,pro mě novinka :)
Granatnik wz 1960 má na ústí před závitem takový centrovací konus pro ten šroubovací nástavec na puškové granáty,asi aby se to nevaklalo na tom obligátně volném a bídném závitu,co je na AK standartem a těsnilo to

Tu je to dobře vidět:

https://www.theakforum.net/forums/27-po ... nades.html

píšou tam:

"Zúžení má tvořit plynotěsné těsnění na lanucher. Matice se také liší, aby odpovídala zúžení na hlavni."

skagerak

Příspěvek#718 » pon 3. srp 2020, 17:59

Pro srovnani, jugoslavska "granatometna" m70 ma zavit normalni po cele delce...asi jinej gang (teda system)

LordSalix

Příspěvek#719 » pon 17. srp 2020, 19:11

Jaké máte kdo zkušenosti s vylepšenou pákou pojistky? Klasika je samozřejmě Krebs (https://bit.ly/3gd8BL3), ale dávat za to dva tisíce (a mám dvě pušky, takže skoro čtyři tisíce) se mi zrovna nechce. Nařezat, natvarovat a naletovat vlastní kus plechu je mimo mé možnosti. Narazil jsem na nové AK od Rifle Dynamics (Jim Fuller), které ma velmi jednoduchou úpravu pojistky s plastovým válečkem. Viz tento článek, jsou tam dvě detailní fotky pojistky - https://bit.ly/315l27m. Vypadá to funkčně (o Jimovi nepochybuju) a bude se to snadno vyrábět. Máte k tomu nějaké názory a tipy? Tímhle stylem přes jeden nebo dva šroubky se tam dá nasadit libovolný tvar, akorát je to trochu moc vysoko, nicméně pořád drasticky lepší, než originální pojistka.

zarozak

Příspěvek#720 » úte 18. srp 2020, 10:10

Ten váleček vypadá docela jednoduše,jen ta traktorovka je celkově natolik humpolácký ovládací prvek,že nevím jak moc by to celé věci pomohlo a za jak dlouho by se to zas celé rozviklalo nebo rovnou upadlo,proto ta traktorovka je z podstaty dost jednoduchá a řádně do pružnosti vykalená věc,letovat na to nějaký blátěný plíšek je taky blbost,síly na ovládání působicí jsou stále dost silné i když se to podaří trochu odehnout od těla....... osobně bych mnohem více upotřebil výřez na zajištění závěru v zadní poloze,protože držet to prstama při protahování hadem je docela voser smrdící cvaknutím do pazourů a rozebírat to jen kvůli protažení hadem je taky o ničem,kor,když je tam optika a nejde to udělat po humpolácku a bez zvýšené opatrnosti. Yugo zásobník se mi kvůli tomu taky nechce kupovat a na saigu .223 nic takového beztak ani neexistuje :?
Na ten výřez se už chystám drahnou dobu,ale doposud jsem se neodhodlal to zhyzdit......ona ta traktorovka taky už není levnou záležitostí,která by se povalovala na každém rohu,kdyby to člověk chtěl dát zase do původna. Bytostně nesnáším nevratné úpravy :evil:

Zpět na