Heckler & Koch P30 / P30S / P30L / P30 LS
Glock a spol.
-
rifleman79 - Příspěvky: 84
- rifleman79
Příspěvek#1246 » úte 9. čer 2020, 17:10
Tak jsem pořídil a dopadlo to nejlíp jak mohlo
Koupil jsem a opravdu je to funglová a nestřílená P30L,respektive 2roky ležela vypucovaná v trezoru
Pán si ji koupil,protože se mu líbila ve filmu John Wick... a prodával ji,protože mu bylo líto,že leží jen tak ladem v trezoru...má prý vícero G a 1911 s kterýma chodí střilet,takže na P30 se nestihl ani dostat
A cena 14500tis mu přišla v poho,prý mu o nějakou tu tisícovku navís nejde 

- štaflík
Příspěvek#1251 » úte 9. čer 2020, 18:33
Gratuluji, vyfoukl jsi mi jí před nosem 
Měl jsi z prdele kliku.
Já si koupil u Jakuba z NoCompromise novou P30L SD s jeho spouští a control leverem a...
JO!
To je pistole, kteoru jsem potřeboval. Mám za sebou hromadu Glocků, skoro všechny, co se v 9mm dělaly (a v arzenálu nějaké zůstávají), CZ P-07 a P-09 (mimochodem dost podceňovaná zbraň), K-100, SIG P320 a Shadow2 a tohle je zbraň, která mi fakt sedí.
Závěr zpracovaný jak pancéřový trup Bismarcku, geniální ergonomie, přesná, prostě ano.

Měl jsi z prdele kliku.
Já si koupil u Jakuba z NoCompromise novou P30L SD s jeho spouští a control leverem a...
JO!
To je pistole, kteoru jsem potřeboval. Mám za sebou hromadu Glocků, skoro všechny, co se v 9mm dělaly (a v arzenálu nějaké zůstávají), CZ P-07 a P-09 (mimochodem dost podceňovaná zbraň), K-100, SIG P320 a Shadow2 a tohle je zbraň, která mi fakt sedí.
Závěr zpracovaný jak pancéřový trup Bismarcku, geniální ergonomie, přesná, prostě ano.
- Dernier
-
- rifleman79
Příspěvek#1253 » úte 9. čer 2020, 19:23
štaflík píše:a tohle je zbraň, která mi fakt sedí.
Přesně,jak jsem ji vzal do ruky,tak bylo jasno,přijde mi,jako by mi ji vyrobili na míru

Ještě jsem k tomu dostal Kydexové pouzdro v hezkém stavu, dám to na burzu,kdyby jste měl někdo zájem,klidně písněte

- HawkCZ
Příspěvek#1255 » úte 16. čer 2020, 11:09
Gratulace rifleman79 a štaflík k novým přírůstkům
. Věřím, že zpracování P30tky hovoří za vše
.
Kdo byste měl zájem se dozvědět vše o P30tce - jakože úplně vše a rozebrat ji do posledního šroubku a zase složit (u P30 to naštěstí není takový terno jako u SFP9
), tak v pondělí ve sklepě puškařský kurz
. Tady fóráci se přihlaste o slevu 
https://nocompromise.house/events/detail/83

Kdo byste měl zájem se dozvědět vše o P30tce - jakože úplně vše a rozebrat ji do posledního šroubku a zase složit (u P30 to naštěstí není takový terno jako u SFP9

https://nocompromise.house/events/detail/83

-
- rifleman79
Příspěvek#1256 » ned 21. čer 2020, 11:20
Zdravím,tak mám za sebou prvnich cca 200 ran z P30L. Podělim se o pár postřehů...
Je to můj první Hk,takže to jak moc se mi líbí jeho desingove provedení zpracování prostě musím napsat,hlavně pro lidí,který se rozhodují co koupit za "plastáka" a nestačí jim jen to,že to umi střílet
Když srovnam co jsem držel v ruce a porovnaval...G17 5gen,Cz P10/full a Hk,tak P30 je opravdu o level dál,co mě fakt nadchlo,hned když jsem to vzal do ruky byl uchop a provedeni gripu,bez nadsázky můžu říct, že žádná zbraň mi někdy takhle skvěle nepadla do ruky.Vše je pevné a bez vůlí.
Když bych chtěl porovnat "přesnost" což je u zbraní v téhle cenové kategorii je spíš o rukách...tak bych dal p30l a G17 na stejnou příčku.U G17 mi sedí o trochu lépe klasický Glock hledí.Na chod spouště V3 jsem si už asi zvykl a stejne tak i na vypoustení zásobniku.
Ještě tech. dotaz,jak moc mažete a hlavně čím...mám známého zbrojíře,min. týden jsem se mu byl pochlubit s p30 a jen co ji vzal do ruky a tak z něj vypadlo že je suchá jak troud ... Ja používám CLP viz. foto
A po vycisteni otru jen zlehka napustenym hadrikem s CLP,říkal mi,že je to na hovno,že kver (některý jeho části)mají být "mokrý" Tak jsem to tak udělal a krom toho že to trochu spini,tak se zdálo,že to o trochu lépe vyhazuje nabojnjce,ale to může být jen můj dojem...
Je to můj první Hk,takže to jak moc se mi líbí jeho desingove provedení zpracování prostě musím napsat,hlavně pro lidí,který se rozhodují co koupit za "plastáka" a nestačí jim jen to,že to umi střílet

Když srovnam co jsem držel v ruce a porovnaval...G17 5gen,Cz P10/full a Hk,tak P30 je opravdu o level dál,co mě fakt nadchlo,hned když jsem to vzal do ruky byl uchop a provedeni gripu,bez nadsázky můžu říct, že žádná zbraň mi někdy takhle skvěle nepadla do ruky.Vše je pevné a bez vůlí.
Když bych chtěl porovnat "přesnost" což je u zbraní v téhle cenové kategorii je spíš o rukách...tak bych dal p30l a G17 na stejnou příčku.U G17 mi sedí o trochu lépe klasický Glock hledí.Na chod spouště V3 jsem si už asi zvykl a stejne tak i na vypoustení zásobniku.
Ještě tech. dotaz,jak moc mažete a hlavně čím...mám známého zbrojíře,min. týden jsem se mu byl pochlubit s p30 a jen co ji vzal do ruky a tak z něj vypadlo že je suchá jak troud ... Ja používám CLP viz. foto
A po vycisteni otru jen zlehka napustenym hadrikem s CLP,říkal mi,že je to na hovno,že kver (některý jeho části)mají být "mokrý" Tak jsem to tak udělal a krom toho že to trochu spini,tak se zdálo,že to o trochu lépe vyhazuje nabojnjce,ale to může být jen můj dojem...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- ExHaust
Příspěvek#1257 » sob 4. črc 2020, 04:43
Zdravím, tak jsem si ji taky pořídil, mám P30 SP V3, elko se závitem mi přišlo už moc dlouhé. Všechno má super, ale tu spoušť bych jí taky vytknul. Snad ani ne ten dlouhý chod, co se tu pořád tak řeší, já mám kupodivu jiný problém. Jedná se mi o úchop, který je sice skvělý, ale ukazováček mi vede ke spoušti jakoby shora od závěru pod úhlem. Možná mám křivé prsty, nebo fakt už nevím, vyzkoušel jsem všechny varianty těch střenek, ale spodek bříška ukazováčku mám z nácviku už pěkně bolavý a je to vážně nepříjemné. U SA to až tak hrozné není, ale DA je už pro mně spíš za trest. Jak to máte vy?
- MKabar
Příspěvek#1258 » sob 4. črc 2020, 19:08
Nevim co presne tim myslis. Spoust nema ostre hrany, jak to drzis? Hod sem fotku z boku jak to drzis... Nekoho pry reze do prstu ta drazka v luciku pod spousti. Absolutne nechapu jak, obzvlaste s tovarni spousti, ktera je v podstate pulka kruhu a ukazovak by musel byt nevim jak tlusty, aby dole drhnul...a mackat to za konec spouste aby kus prstu precnival dolu mi prijde dost divne a ponekud neprakticke...
nicmene kdysi jsem jednu P30 drazky zbavil, myslim, ze jsem tu daval i fotky, odbrousil jsem dremelem vnitrek luciku do roviny, drazka zmizela, vylestil 2000 smirglem a hotovo. Nic svetoborneho. Otazka par minut asi jak klasicky dvojity podbrus na gecku.
Pry si nato stezovalo hodne amiku a SFP9SK uz tu drazku nema. Velke SFP ale jo. Alespon puvodni verze. Nove nevim.
nicmene kdysi jsem jednu P30 drazky zbavil, myslim, ze jsem tu daval i fotky, odbrousil jsem dremelem vnitrek luciku do roviny, drazka zmizela, vylestil 2000 smirglem a hotovo. Nic svetoborneho. Otazka par minut asi jak klasicky dvojity podbrus na gecku.
Pry si nato stezovalo hodne amiku a SFP9SK uz tu drazku nema. Velke SFP ale jo. Alespon puvodni verze. Nove nevim.
- Spock lone wolf
- Kontaktovat uživatele:
- Spock lone wolf
Příspěvek#1259 » ned 5. črc 2020, 15:35
Jo, mě tam taky trochu kouše do prstu, při spouštění mám při nejpohodlnějším úchopu prst na spodním okraji spuště, takže se mi pak trochu šoupe po lučíku. Po výstřelu se pak trochu skřípne kůže mezi spoušť a tu drážku.
Taky mám P30L nově, takže s ní mám tak 250 výstřelů a zdá se mi že to vyřeší trochu jiný úchop... zatím u všech ostatních zbraní co mám bylo v lučíku víc místa a tenhle problém jsem tam neměl.
Taky mám P30L nově, takže s ní mám tak 250 výstřelů a zdá se mi že to vyřeší trochu jiný úchop... zatím u všech ostatních zbraní co mám bylo v lučíku víc místa a tenhle problém jsem tam neměl.
- ExHaust
Příspěvek#1260 » pon 6. črc 2020, 08:03
No ten ukazovák se mi opírá nahoře u kloubku o rám pod závěrem a špičku prstu mám na špičce toho záhybu spouště a po více smáčknutí se mi nepříjemně otláčí to bříško prstu. Nepomáhá jiný úchop, prostě ten prst mi jde na spoušť pod úhlem.
IMG_0160.jpeg
IMG_0158.jpeg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) ExHaust dne pon 6. črc 2020, 08:12, celkem upraveno 3 x.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí