Novela evropske smernice o zbranich
- LenkaMa
Příspěvek#3797 » pon 8. čer 2020, 13:33
gogan píše:LenkaMa: To je tak blbý, že zatím nechytili. Co jsem četl, tak zatím byl (je) návrh aby zásobník nešel vyjmout bez použití nástroje, ale pořád uživatelem.
Tady ano ale dalším ukrajování salámu EK to možná už bude, tam je to v návrhu --- tedy každých 5 let se budou zkoumat dopady směrnice a postupně zpřísnovat
- gogan
Příspěvek#3799 » pon 8. čer 2020, 13:46
LenkaMa píše:gogan píše:LenkaMa: To je tak blbý, že zatím nechytili. Co jsem četl, tak zatím byl (je) návrh aby zásobník nešel vyjmout bez použití nástroje, ale pořád uživatelem.
Tady ano ale dalším ukrajování salámu EK to možná už bude, tam je to v návrhu --- tedy každých 5 let se budou zkoumat dopady směrnice a postupně zpřísnovat
Každých pět let je právě letos. A v návrhu, co jsem měl možnost zachytit je přesně to co jsem napsal (vyjmutí zásob. za použití nástroje).
Zásobník jako konstrukčně pevná součást zbraně naštěstí v žádném návrhu není.
- LenkaMa
- gogan
Příspěvek#3801 » pon 8. čer 2020, 14:04
Ten návrh je na letošek, letos je první termín vyhodnocení a upravení/zpřísnění směrnice. Tedy nyní se zpracovávají návrhy které by měly vyjít letos, ale díky koroně asi až příští rok a měly by se automaticky implementovat do práva jednotlivých členských států. Návrhem na rok 2025 se zatím nikdo oficiálně nezabývá. Ten další průser přijde mnohem dřív.
Ale i tak, požadavek na to aby byl zásobník konstrukčně pevnou součástí zbraně tam není. Je tam vyjmutí zásob. za použití nástroje (šroubovák, hrot ...).
Jestli tak pokračujeme v hospodě.
Ale i tak, požadavek na to aby byl zásobník konstrukčně pevnou součástí zbraně tam není. Je tam vyjmutí zásob. za použití nástroje (šroubovák, hrot ...).
- LenkaMa
Příspěvek#3803 » pon 8. čer 2020, 14:14
gogan píše:Ten návrh je na letošek, letos je první termín vyhodnocení a upravení/zpřísnění směrnice. Tedy nyní se zpracovávají návrhy které by měly vyjít letos, ale díky koroně asi až příští rok a měly by se automaticky implementovat do práva jednotlivých členských států. Návrhem na rok 2025 se zatím nikdo oficiálně nezabývá. Ten další průser přijde mnohem dřív.
nepíšu u NÁS ale píšu že ten návrh je u EK ..... stačí číst celé příspěvky ............
odpkaz pošlu, jak v originále tak po přeložení .... ( chvilku strpení než najdu, bruselští to nají pod čísly

- gogan
Příspěvek#3804 » pon 8. čer 2020, 14:14
Nemám. Něco je, mám pocit, v článku který jsem tady ve vlákně linkoval k senátnímu návrhu na změnu Listiny práv a svobod, která se má projednávat tento týden a něco mám pochytaný z různých článků vč. zahraničních. Ale konkrétní kompletní návrh o kterém bude EK jednat jsem neviděl. Asi snad ani ještě kompletní není, jen prosakují jednotlivosti "v přípravě".
- gogan
Příspěvek#3805 » pon 8. čer 2020, 14:26
LenkaMa: myslím, že číst celé příspěvky a hlavně přemýšlet bys měla ty. To jsou dvě rozdílné věci. Implementace směrnice do našeho práva, která běží u nás a návrh na periodické zhodnocení a zpřísnění který běží v agendě EK. To že to přišlo oboje letos je souběh okolností.
Tedy i agenda kolem návrhu úpravy směrnice na úrovní EK je aktuální a ne až k roku 2026 jak jsi psala.
Jinak jsem opravdu zvědav na ten zásobník který je konstrukčně pevnou částí zbraně a uživatelsky (ani s pomocí nástroje) nejde vyjmout.
Tedy i agenda kolem návrhu úpravy směrnice na úrovní EK je aktuální a ne až k roku 2026 jak jsi psala.
Jinak jsem opravdu zvědav na ten zásobník který je konstrukčně pevnou částí zbraně a uživatelsky (ani s pomocí nástroje) nejde vyjmout.
- Kečup
Příspěvek#3808 » pon 8. čer 2020, 16:53
gogan píše:LenkaMa: myslím, že číst celé příspěvky a hlavně přemýšlet bys měla ty. To jsou dvě rozdílné věci. Implementace směrnice do našeho práva, která běží u nás a návrh na periodické zhodnocení a zpřísnění který běží v agendě EK. To že to přišlo oboje letos je souběh okolností.
Jinak jsem opravdu zvědav na ten zásobník který je konstrukčně pevnou částí zbraně a uživatelsky (ani s pomocí nástroje) nejde vyjmout
Jinak jsem opravdu zvědav na ten zásobník který je konstrukčně pevnou částí zbraně a uživatelsky (ani s pomocí nástroje) nejde vyjmout
Tohle ale přeci LenkaMa nenapsala !!! Jen uvedla že to půjde vyjmout pomocí jiného předmětu !!! A stejně se tu s ní přete o něčem co někdo jiný vypustil za blud
Já se divým že ji tu napadáte ale sami nevíte co píšete a čtete, občas je dobré si to po sobě přečíst
- gogan
Příspěvek#3809 » pon 8. čer 2020, 17:00
Kečup píše:gogan píše:LenkaMa: myslím, že číst celé příspěvky a hlavně přemýšlet bys měla ty. To jsou dvě rozdílné věci. Implementace směrnice do našeho práva, která běží u nás a návrh na periodické zhodnocení a zpřísnění který běží v agendě EK. To že to přišlo oboje letos je souběh okolností.
Tohle ale přeci LenkaMa nenapsala !!! Jen uvedla že to půjde vyjmout pomocí jiného předmětu !!! A stejně se tu s ní přete o něčem co někdo jiný vypustil za blud
Já se divým že ji tu napadáte ale sami nevíte co píšete a čtete, občas je dobré si to po sobě přečíst
Kečupe, Kečupe. Co kdys četl ty?
LenkaMa píše:aToM píše:gogan píše:Jo tady tu navrhovanou "genialitu" už jsem někde v nástinech dalšího zpřísňování zachytil. Příspěvek EK k bezpečné manipulaci.
Počítám že za dalších pět let budou zásobníky pevnou součástí zbraně a nabíjet se bude chodit k puškaři.
Gogan: nestraš, to je tak blbý, že by se toho někdo mohl chytnout.
Už se toho chytli, je to v návrhu, EK bylo předvedeno že zakazování 30 raných zásobníků je blbost a předvedly že i s 10 raným zásobníkem jde rychle měnit. Místo toho aby se EK zamyslela nad paskvilem, vymyslela toto a tedy nemožnost výjmout zásobník .........................
- Sud
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX