Zdravotni prohlidka
- KITTbx
- Bydliště: Ostrava ______________________ člen sdružení LEX www.gunlex.cz
Příspěvek#16 » sob 17. pro 2011, 07:57
K "duševnímu vyšetření", ten člověk pokud prohlásí nebo dá najevo, že si nepřeje ať se kdokoliv dozví co se tam zjistilo, tak to tak bude/musí být. Případně mu je řečeno, něco v tom duchu, v uvozovkách je to jak zpovědní tajemství. Určitě záleží proč a na čí popud tam ten člověk šel.
Ale na to by odpověděl spolehlivě jen psycholog nebo psychiatr.
Ale na to by odpověděl spolehlivě jen psycholog nebo psychiatr.
- TripleTap
- negr
Příspěvek#18 » sob 11. úno 2012, 18:11
pro Reyese:odborný lékař může JEN naspat zprávu pro praktického lékaře,ten ji vezme v úvahu,až bude někdy dotyčnému potvrzovat ZP.Sám nikomu němůže nic hlásit-bylo by to prozrazení lékařského tajemství.
Odbočím-nyní to musí hlásit v případě řidičského průkazu-ale jen proto,že je na to nový zákon.
Odborný lékař nemůže být popotahován za zprávu pro praktického lékaře.Žádný § stíhání neumožňuje. Pokud je praktikem pacient odeslán,je povinností odborníka zprávu napsat.To není v zákoně,ale ve smlouvě s pojišťovnou.
Odbočím-nyní to musí hlásit v případě řidičského průkazu-ale jen proto,že je na to nový zákon.
Odborný lékař nemůže být popotahován za zprávu pro praktického lékaře.Žádný § stíhání neumožňuje. Pokud je praktikem pacient odeslán,je povinností odborníka zprávu napsat.To není v zákoně,ale ve smlouvě s pojišťovnou.
- negr
Příspěvek#19 » sob 11. úno 2012, 18:17
pro TripleTap: tak má prohlídka probíhat,až ne to,že je lékař povinnen do dokumentace zaznamenat jakou skupinu člověk má.Což ten tvůj asi těžko.
Při prohlídce se musí lékař zaměřit na to,jesli není žadatel alkoholik,feťák,duševně nemocný.....což většinou ví už dávno,protože své pacienty zná.Jaký má tlak a číslo bot je v tuto chvíli vedlejší.
Při prohlídce se musí lékař zaměřit na to,jesli není žadatel alkoholik,feťák,duševně nemocný.....což většinou ví už dávno,protože své pacienty zná.Jaký má tlak a číslo bot je v tuto chvíli vedlejší.
- TripleTap
- speedee82
Příspěvek#21 » pon 16. dub 2012, 14:06
Všude se tu píše o zdravotní prohlídce,která je celkem jasná,ale nikdo mi neřekl,že policajti mají předtištěný papír,který doktor potvrdí. Tak jsem si vyseděl hodinku a půl u doktora,než na mě přišla řada,pak mi řekla,že chce papír od policajtů,na který mi dá štempl. Já myslel,že mě jebne. Tak jsem musel zase cca 12 Km do Hodonína na policajty pro lejstro a zase zpátky k doktorce a pak zase na policajty s papírama. Takovy drobný detail mi zařídil docela výživné dopoledne.
Tak bacha na to.

- E-Ryc
Příspěvek#22 » pon 16. dub 2012, 15:12
U nas je komisar rozdaval u zkousky. A kdyztak je ke stazeni tady, nemusi byt "original" od policajtu:
http://zbranekvalitne.cz/data/docs/posudek_o_zdravotni_zpusobilosti.pdf
http://zbranekvalitne.cz/data/docs/posudek_o_zdravotni_zpusobilosti.pdf
- Missak
Příspěvek#23 » pon 16. dub 2012, 15:13
jestli to nebude i tím, že i toto funguje všude trošku jinak. někde to doktorka má nebo použije svůj formulář.
ale kdyby jsi se podíval do formulářů ke stažení na těchto stránkách, tak by jsi ten formulář tam našel taky a nemusel bys nikam jezdit.
někdy to prostě chce se dříve podívat, případně zeptat
edit:
kdyby jsi se podíval na postup k získání ZP, tak tam radu najdeš:
http://zbranekvalitne.cz/zbrojni-prukaz/postup-ziskani
takže upozorněn jsi byl, stačilo hledat
ale kdyby jsi se podíval do formulářů ke stažení na těchto stránkách, tak by jsi ten formulář tam našel taky a nemusel bys nikam jezdit.
někdy to prostě chce se dříve podívat, případně zeptat

edit:
kdyby jsi se podíval na postup k získání ZP, tak tam radu najdeš:
http://zbranekvalitne.cz/zbrojni-prukaz/postup-ziskani

takže upozorněn jsi byl, stačilo hledat

- Bucek
Příspěvek#24 » pon 16. dub 2012, 20:46
Přesně tak.jiný kraj, jiný mrav.Já měl odsud stažený a pečlivě vyplněný formulář a paní doktorka mi jen řekla, že ho můžu vyhodit.Stejně nevím proč, když to potom všechno ručně přepsala do toho svého mnohem ošklivějšího, který měla připravený na stole.
Stejně tak ostatní formuláře jako žádost NP apod. jsem musel na policii ručně přepsat.

- MarK
Příspěvek#25 » pon 16. dub 2012, 23:36
Ehm...speedee82 píše:Všude se tu píše o zdravotní prohlídce,která je celkem jasná,ale nikdo mi neřekl,že policajti mají předtištěný papír,který doktor potvrdí.
Celkový postup získání zbrojního průkazu - Zdravotní prohlídka píše:Váš zdravotní stav zkontroluje váš praktický lékař, u kterého jste registrováni, či u žadatelů o zbrojní průkaz skupiny D lékař poskytující zaměstnavateli závodní preventivní péči. Lékaři obvykle nemívají potřebný formulář, proto si raději předem sami vytiskněte Posudkem o zdravotní způsobilosti k držení zbrojního průkazu nebo si ho vezměte na vašem oddělení policie (třeba při přihlašování se ke zkoušce).
Ale já si to všechno píšu jen tak abych se nenudil

- matyman2
Příspěvek#26 » stř 25. dub 2012, 10:41
Já se chystám k doktorce v brzké době a nevim, nevim, mám lehkou poruchu barvocitu, ale jako řidič z povolání k ní chodim už 8 let a vždycky mi tu zdravotní způsobilost pro řidiče napíše, tak snad i na ten zbrojní průkaz. Nejste na topm někdo podobně na co na to váš doktor???
- MarK
Příspěvek#27 » stř 25. dub 2012, 11:27
Mě s tím sice moje - tehdy ještě dětská - lékařka problém dělat chtěla, ale jen z neznalosti (moc lidí na ZP k ní pochopitelně nechodí).
Ve vyhlášce se sice píše, že "nezbytným obsahem každé prohlídky je ... [mimo jiné] ... komplexní fyzikální vyšetření, a to včetně orientačního vyšetření sluchu, zrakové ostrosti, barvocitu, zorného pole, rovnováhy, orientačního vyšetření neurologického a ortopedického," nicméně v příloze vyhlášky je přesný seznam nemocí, které omezují či vylučují zdravotní způsobilost pro sk. A,B či C,D,E a o barvocitu se tam nemluví.
Ve vyhlášce se sice píše, že "nezbytným obsahem každé prohlídky je ... [mimo jiné] ... komplexní fyzikální vyšetření, a to včetně orientačního vyšetření sluchu, zrakové ostrosti, barvocitu, zorného pole, rovnováhy, orientačního vyšetření neurologického a ortopedického," nicméně v příloze vyhlášky je přesný seznam nemocí, které omezují či vylučují zdravotní způsobilost pro sk. A,B či C,D,E a o barvocitu se tam nemluví.
- Behemot
Příspěvek#28 » pon 7. kvě 2012, 21:41
Můj doktor vytáhl cosi ze šuplíku, udělal desátou kopii desáté kopie a napsal to tam, taky bez zkupin bo jsem ještě nebyl rozhodnut které chci
Jinak to bylo rutinní zvážení, změření tlaku, prohlédnutí karty, zkouška, že bez brejlí fakt nevidím a brejle nutné a za těchto 10 minut práce 500,- prosím, tohle chci taky dělat 

- Alcatraz
Příspěvek#30 » pon 7. kvě 2012, 23:32
nezáviď jim, oni z tím mají víc práce než si myslíš. To že tě zná a ví, že ze zdravotního hlediska jsi způsobilý ještě neznamená, že to tak lehce taky vykazuje úřadům. Z toho co jsem slyšel, tak každej takovej je pro ně malá administrativní válka. Nevím co všechno musí vyplňovat, registrovat, hlídat, hlásit a skladovat, ale radost jim to nedělá. Není to prohlídka na dětskej tábor.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí