Sig Sauer P365
Glock a spol.
- Danny_Z
- tomasek
- ToF
Příspěvek#230 » pon 13. led 2020, 10:46
To píšou výrobci ale u kde čeho. Taky u US vyrobených pistolí hodně výrobců píše "nenosit s nábojem v komoře", v podstatě kvůli právníkům...
U tý pružiny je spíš logika taková - napíšeme vyměňte to po 2500 výstřelech, takže většina lidí to po 10 tisících opravdu snad vymění...
Koukal sem na cenu, je to kolem 30 USD, nic hroznýho.
U tý pružiny je spíš logika taková - napíšeme vyměňte to po 2500 výstřelech, takže většina lidí to po 10 tisících opravdu snad vymění...
Koukal sem na cenu, je to kolem 30 USD, nic hroznýho.
- Dakota
Příspěvek#235 » úte 14. led 2020, 17:18
Střílel jsem z G42, 43, 43X, 26...za mě 43 kope jak kráva, 43X se celkem dá, a 42 je srovnatelná s P365, ale s tím že Sig má daleko lepší ergonomii. Za mě jednoznačně P365 s 12-ti raným zásobníkem. Celkem komfortní úchop a kapacita 12+1, myslím že v této kategorii je bez konkurence. Dětské nemoci vychytány. Od září 2019 vystříleno 640 ran bez jakýchkoliv závad. Samozřejmě zpětný ráz je oproti plnotučným pistolím znatelnější, ale je v pohodě zvládnutelný a rychle jsem si zvykl. Neměnil bych.
Odesláno z mého BLA-L29 pomocí Tapatalk
- JMX
Příspěvek#236 » úte 14. led 2020, 20:52
Dakota píše:Střílel jsem z G42, 43, 43X, 26...za mě 43 kope jak kráva, 43X se celkem dá, a 42 je srovnatelná s P365, ale s tím že Sig má daleko lepší ergonomii. Za mě jednoznačně P365 s 12-ti raným zásobníkem. Celkem komfortní úchop a kapacita 12+1, myslím že v této kategorii je bez konkurence. Dětské nemoci vychytány. Od září 2019 vystříleno 640 ran bez jakýchkoliv závad. Samozřejmě zpětný ráz je oproti plnotučným pistolím znatelnější, ale je v pohodě zvládnutelný a rychle jsem si zvykl. Neměnil bych.
No vikláte mě na poslední chvíli z G42 na tohoto SIGA. Jen jsem měl obavu z těch závad, co se zde rozebíraly a dostupnosti servisu. Pak to klasické dilemma - Luger minimum na obranu, ale nebezpečí prostřelení, Brow. slabý zastavovací účinek, ale zase "ve městě bezpečnější".
- Dakota
- radim78
Příspěvek#238 » úte 14. led 2020, 22:24
@Dakota kolikrat Ti v prestrelce dosly naboje?
Druhy zasobnik je stejne nutnost kvuli reseni zavady.
Nebudu rozporovat fakt, ze 10 je vice nez 6 a 12 je vice nez 7..., ale s tou kapacitou pro noseni se to vyrazne precenuje (viz. statistiky FBI)
Mam G43, nastrileno z nej taky a dnes bych na ciste noseni sahl po Sig365.

Nebudu rozporovat fakt, ze 10 je vice nez 6 a 12 je vice nez 7..., ale s tou kapacitou pro noseni se to vyrazne precenuje (viz. statistiky FBI)

Mam G43, nastrileno z nej taky a dnes bych na ciste noseni sahl po Sig365.
- Danny_Z
Příspěvek#239 » úte 14. led 2020, 22:26
Dakota píše:Střílel jsem z G42, 43, 43X, 26...za mě 43 kope jak kráva, 43X se celkem dá, a 42 je srovnatelná s P365, ale s tím že Sig má daleko lepší ergonomii. Za mě jednoznačně P365 s 12-ti raným zásobníkem. Celkem komfortní úchop a kapacita 12+1, myslím že v této kategorii je bez konkurence. Dětské nemoci vychytány. Od září 2019 vystříleno 640 ran bez jakýchkoliv závad. Samozřejmě zpětný ráz je oproti plnotučným pistolím znatelnější, ale je v pohodě zvládnutelný a rychle jsem si zvykl. Neměnil bych.
Mám to stejně, za mě G43 je "koza skákavá", G42 ujde, G43X jsem bohužel nezkoušel, rád bych zkusil, ale P365 je furt výrazně menší - zejména s 10 rd. zásobníkem je menší jak G43.
Souhlasím s tím, že P365 s 12 rd. zásobníkem je mnohem ergonimičtější než G42/G43, kapacita bezkonkurenční a závad už také není třeba se obávat, pokud máte tu "3. generaci" resp. produkční verzi, což by mělo být MFR date cca od léta 2018. Já mám vyrobenou v září 2018, vystříleno cca 1500-2000 a až na pár zádržek úplně v pohodě, ale to přisuzuji spíše střelivu, konkrétně S&B a Fiocchi BM úplně v pohodě, Maxxtech a sem tam nějaká přebíjená udělá závadu, ale nic co by bylo četností výskytu horší něž u jiných zbraní – obecně v té velikosti je zbraň citlivá na vyčištění a kvalitu střeliva, ale to se dá pochopit.
- JMX
Příspěvek#240 » úte 14. led 2020, 22:31
Dakota píše:Ten náboj je slabší, ale to bych skousl. Víc mi vadí kapacita jen 6 nábojů, někdy to prostě může být málo. Za mě je deset nábojů v pistoli na denní nošení minimum..
To jsem bral, že bych měl v kapse u G42 druhý desetiranný.
Tak teď jsem na rozpacích. G42 je pořád o dost lehčí. A pořád mám to dilemma luger/brow.
Nevíte, kolik váží tento SIG s plným zásobníkem 10ti?
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí