Střelba v ostravské nemocnici
Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
- Letec 12
Příspěvek#62 » úte 10. pro 2019, 11:32
Jako tradičně pro většinu lidí jsou to ti magoři se zbraněma a ty se musí zakázat, protože stejně jsou k ničemu. Takže i když víme že byl nelegální, tak pokud se za nác nepostaví někdo z poslanců nebo policejního řediteství veřejně, zase to jen odkáčeme. Média jsou u nás protizbraňová!
- Letec 12
-
Last.Crusader - Příspěvky: 10
- Last.Crusader
Příspěvek#64 » úte 10. pro 2019, 11:38
pavelg: tak šance je asi vždy, ale stále si říkám, že to byla chirurgická traumatologie. Lidi většinou pod spoustou prášků proti bolesti a že to jsou často dryjáky, že by pohledal. Já se jim vyhýbám, jako čert kříži, i když to znamená někdy trpět jako čert, ale i tak, zase Vás zpomaluje bolest samotná.
A také se přiznám, že zrovna já jsem začal nosit v podstatě až v loňském roce a ambulance a nemocnici obecně jsem z toho vynechával, protože jsem si vážně nedovedl představit, že se najde zrůda, která bude střílet v nemocnici. Jistě, byl tu poměrně nedávno jeden případ, ale i tak.
Takhle to budu nosit už asi i na záchod.
A také se přiznám, že zrovna já jsem začal nosit v podstatě až v loňském roce a ambulance a nemocnici obecně jsem z toho vynechával, protože jsem si vážně nedovedl představit, že se najde zrůda, která bude střílet v nemocnici. Jistě, byl tu poměrně nedávno jeden případ, ale i tak.
Takhle to budu nosit už asi i na záchod.
- petero
Příspěvek#66 » úte 10. pro 2019, 11:42
11:20
V ostravské nemocnici střílel muž z Opavska, střelba trvala několik vteřin. Pachatel měl nelegálně drženou zbraň, před dopadením spáchal sebevraždu.
Zdroj: https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/str ... zpravy_klu
V ostravské nemocnici střílel muž z Opavska, střelba trvala několik vteřin. Pachatel měl nelegálně drženou zbraň, před dopadením spáchal sebevraždu.
Zdroj: https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/str ... zpravy_klu
- Letec 12
Příspěvek#67 » úte 10. pro 2019, 11:43
Patrik Kunčar (KDU-ČSL), který byl starostou Uherského Brodu v roce 2015, kdy tam došlo ke útoku střelce, zapochyboval o smyslu většího vyzbrojení obyvatel a rozšíření práva držet zbraň proti podobným případům. "Nepředpokládám, že by někdo šel k lékaři se zbraní a myslím, že by to bylo i nebezpečné. (...) Potřebujete mít vyškolené lidi, ve chvíli, kdy se něco takového stane, tak drtivá většina lidí propadne panice. Kdo není trénovaný, nemá šanci zasáhnout."
- pavelg
- cipis
Příspěvek#73 » úte 10. pro 2019, 12:13
Šance určitě je, ale zase, kolik z nás trénuje boj na velmi krátkou vzdálenost? A paradoxně zde by asi bylo lepší, než tahat zbraň, tak ji sebrat tomu šílenci, a v tomto případě, čím kratší vzdálenost, tím lepší. Tedy pokud tam střílel jak na popravě (zbraň tedy tařka u hlavy), tak by se s tím něco dalo dělat. Ovšem podstatná bude, krom vzdálenosti, také psychika.
- paza
Příspěvek#74 » úte 10. pro 2019, 12:14
pavelg píše:Furt mi nedává smysl střelba na lidi v čekárně - přece to nemohla být zkratovitá reakce na "nejste na řadě". Černou pistoli měl s sebou, tak asi věděl proč a na co ji má. A asi ani nechtěl na vyšetření, kde by se musel svlékat. Tak jsem zvědavý, o co tam šlo.
No střelba dává jasný smysl - jak řekl jeho šéf, tak pachatel "si byl jist, že trpí nevyléčitelnou nemocí, obcházel všechny možné lékaře a nikde mu nechtěli pomoci, poslední měsíc nechodil do práce...", takže důvodem byla prostě pomsta těm, kterým se zdravotní péče dostává, tedy dalším pacientům.
Prostě si řekl "když musím umřít já a nikdo mi nechce pomoci, tak pár těch šmejdů, kteří jsou léčeni, vezmu s sebou na onen svět".
Takto někteří lidé uvažují a proto se často někdo jakoby náhodně mstí na někom, koho ani nezná...
-
blacknocturno - Příspěvky: 557
- blacknocturno
Příspěvek#75 » úte 10. pro 2019, 12:20
No, informace od Čtpachatel střílel legálně drženou zbraní, ostatní servery uvádějí nelegálně drženou zbraní, redaktorka povolala bývalého ministra vnitra Bublana, ten zas citoval, že jsme podávali protest proti nové směrnici pro držení zbraní a že je dobré že nám EU neustoupila, no jasně....kdyby před vstupem do nemocnice byli minimálně bezpečnostní rámy, tak toto se nestalo. Jsou už běžné ve všech zemí....ČT fakt zrušit ty magory...
Zachyceno v diskuzi na novinkách. Dá se to někde ověřit? Jestli je to pravda tak je to do nebe volající!
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí