Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?
Co jinam nepatří...
- Indian
- Filipes77
Příspěvek#1896 » úte 11. pro 2018, 11:29
Zdravím,
už nějakou dobu zvažuji, že své P-07 pořídím nějakého toho sourozence. Na 99% jsem rozhodnutý, že to tentokrát bude nějaký ten striker. Prošel jsem diskuse zde i u sousedů a nakonec mi z toho vyšla H&K SFP9 a variantně P10C (nebo P10SC). Glock mi nesedí do ruky, proto ve výběru není. Zatím nemám "ohmatánu" nebo vyzkoušenu ani jednu variantu (krom právě toho Glocka), a samozřejmě to bude hlavní argument pro kterou se rozhodnout, nicméně bych rád poprosil vás zkušené o radu, co všechno ještě vzít v potaz. Servis, dostupnost náhradních dílů, příslušenství atd. to je samozřejmé. Ale má jedna nebo druhá varianta nějaký špek, na který je dobré se zaměřit a pohlídat si jej? Něco co, čeho si běžný uživatel třeba ani nemusí uvědomit (např. viz aktuální flame ve vláknu o P10 stran pádové bezpečnosti). Díky moc předem.
už nějakou dobu zvažuji, že své P-07 pořídím nějakého toho sourozence. Na 99% jsem rozhodnutý, že to tentokrát bude nějaký ten striker. Prošel jsem diskuse zde i u sousedů a nakonec mi z toho vyšla H&K SFP9 a variantně P10C (nebo P10SC). Glock mi nesedí do ruky, proto ve výběru není. Zatím nemám "ohmatánu" nebo vyzkoušenu ani jednu variantu (krom právě toho Glocka), a samozřejmě to bude hlavní argument pro kterou se rozhodnout, nicméně bych rád poprosil vás zkušené o radu, co všechno ještě vzít v potaz. Servis, dostupnost náhradních dílů, příslušenství atd. to je samozřejmé. Ale má jedna nebo druhá varianta nějaký špek, na který je dobré se zaměřit a pohlídat si jej? Něco co, čeho si běžný uživatel třeba ani nemusí uvědomit (např. viz aktuální flame ve vláknu o P10 stran pádové bezpečnosti). Díky moc předem.
-
kosatka444 - Příspěvky: 161
- kosatka444
Příspěvek#1897 » úte 11. pro 2018, 11:51
Ahoj - prosím Tě za mě - nedej moc tady na rady ostatních ale zbraně si sám první vyzkoušej ať víš co ti padne do ruky a podle toho se řiď ně podle toho co se ti líbí. Hodně lidí ti bude radit jen podle sebe ale vidím denno denně na střelnici jak si někdo koupí líbivou zbraň a pak se mu z ní blbě střílí a opět tu pak máme plný bazarhunting že prodám novou nestřílenou. takže opravdu zajdi na střelnici a určitě tě kolegové nechají vystřelit a vyzkoušet zbraň - Z mí strany bych se jen vyvaroval produkci CZUB , sloužím s ní přes 20 let a vím co umí a jako osobní zbraň bych si ji nikdy nekoupil na to jsem si pořídil jiné. V prodejně CZUB tě budou vychvalovat i krabici od bot jen aby prodaly - Jinak si rozmysli i na co budeš zbraň používat a je velký rozdím v e zbrani na mířenku a na nošení a podobně.
- Filipes77
Příspěvek#1898 » úte 11. pro 2018, 13:07
kosatka444 - Díky za názor. Vzhledem k tomu, že vlastním P07, tak mám s produkcí CZUB jisté zkušenosti. Za mě nejsou nějak špatné, za rok a půl jsem nezaznamenal jediný problém. Na druhou stranu netvrdím, že je to nejlepší zbraň na světě, určitě existují i lepší. A na 100% vím, že dnes bych výběru první pistole věnoval podstatně víc času, než tenkrát, kdy to bylo spíš v režimu "moc chci zrovna tuhle", byť bych třeba i volil stejně. Jinak zbraň chci na nošení, proto ve "výběru" skončilo to co tam skončilo. Proto mě zajímají hlavně tipy na co se u kterého modelu zaměřit a na co si třeba dát zvlášť pozor.
- Indian
Příspěvek#1900 » úte 11. pro 2018, 21:38
Filipes77: kosatka444 radí dobře. Já jsem si před koupí první zbraně vyzkoušel vícero pistolí (asi 10). A v užším výběru mi zůstal H&K SFP9 a P10 od CZUB. Od p10 mně tehdy odradily komentované mnohé problémy / dětské nemoci (které snad už jsou pryč). K p10 se dá za nevelké peníze dokoupit dobrá spoušť (Ale asi ani ta origo není zlá). Je í důležité co od toho chceš. Já jsem hledal striker, který nebudu ladit a vydrží. Plasťák kvůli váze pro nošení. Koupil jsem SFP9. S tím střílím obrannou a kombatovou střelbu. Na mířenku jsou jiné krumpáče. Na nošení i menší kvéry. Třeba g43. A jinak se prý všichni dělíme na ty co už Glock mají a ty co si ho teprve koupí... 
Hlavně se ti ale ta zbraň musí líbit a bavit tě s ní střílet. Vše ostatní je podružné. Nejdeme s tím do války, ale většinou na střelnici, případně soutěž. A taky NO...

Hlavně se ti ale ta zbraň musí líbit a bavit tě s ní střílet. Vše ostatní je podružné. Nejdeme s tím do války, ale většinou na střelnici, případně soutěž. A taky NO...
- audis
Příspěvek#1903 » úte 11. pro 2018, 23:02
Máš dva favority, to máš už super, tak si je zkus a dej na lásku na první pohled. A obě jsou asi velmi dobré. Netřeba nad tím dále přemýšlet.
Ps: Já kupoval bez zkoušky a jsem spokojen (xd-s). ja kdybych volil tvoji velikost, koupil bych xdm (střílí dobře, žádné stížnosti z celého světa, navíc dlaňová pojistka) .
Ps: Já kupoval bez zkoušky a jsem spokojen (xd-s). ja kdybych volil tvoji velikost, koupil bych xdm (střílí dobře, žádné stížnosti z celého světa, navíc dlaňová pojistka) .
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí