Prodloužení ZP
-
IronMaiden13 - Příspěvky: 65
- IronMaiden13
Příspěvek#47 » úte 5. čer 2018, 18:52
Měl bych jednu takovou otázku, 28.6. prodlužuji ZP o skupinu C a předpokládám, že zkoušku udělám. Moje otázka zní: když půjdu s odbornou způsobilosti požádat o rozšíření ZP, vydají mi nový ZP na 10 let a nebo jen připíšou C a platnost zůstane stejná jako byla na starém ZP? Popřípadě mi konci ZP někdy v unoru, jelikož mohu zadat maximálně 6 měsíců předem je to někdy v srpnu, tuším ze 25.8. vydají mi nový ZP na 10 let a nebo jelikož ho dostanu někdy v průběhu září bude nejspíše na 5 let. Jde mi o to, abych to udělal tak, aby mi ho vydali na 10 let. Předem děkuji za odpověďi
- Wolfi
Příspěvek#48 » úte 5. čer 2018, 19:23
Kód: Vybrat vše
(3) Vyhoví-li příslušný útvar policie žádosti o rozšíření skupin zbrojního průkazu, vydá nový zbrojní průkaz výměnou za průkaz dosavadní s dobou platnosti původního zbrojního průkazu.
- marinakus
- cmk
Příspěvek#50 » stř 6. čer 2018, 15:27
Navic - i kdyby novela prosla a nejakou nahodou nikdo nepodal pozmenovak, aby ZP zustal na 10 let... Tak pokud zazada pred platnosit novely, mel by dostat ZP na 10 let podle starych pravidel...
Kdyz byla situace opacna a od 1.7.2014 se menila platnost na 10 let, tak kdo zazadal do 30.6.2014, tak dostal jeste jen na 5 let.
Kdyz byla situace opacna a od 1.7.2014 se menila platnost na 10 let, tak kdo zazadal do 30.6.2014, tak dostal jeste jen na 5 let.
-
AndreasBaader - Příspěvky: 203
- AndreasBaader
Příspěvek#52 » ned 10. čer 2018, 18:41
IronMaiden13 píše:Měl bych jednu takovou otázku, 28.6. prodlužuji ZP o skupinu C a předpokládám, že zkoušku udělám. Moje otázka zní: když půjdu s odbornou způsobilosti požádat o rozšíření ZP, vydají mi nový ZP na 10 let a nebo jen připíšou C a platnost zůstane stejná jako byla na starém ZP? Popřípadě mi konci ZP někdy v unoru, jelikož mohu zadat maximálně 6 měsíců předem je to někdy v srpnu, tuším ze 25.8. vydají mi nový ZP na 10 let a nebo jelikož ho dostanu někdy v průběhu září bude nejspíše na 5 let. Jde mi o to, abych to udělal tak, aby mi ho vydali na 10 let. Předem děkuji za odpověďi
Rozsireni ZP znamena, ze novy ZP bude mit totoznou platnost jako ZP dosavadni. Vydani noveho ZP po uplynuti platnosti dosavadniho je samostatny spravni ukon. Spojit muzes pouze to, ze muzes podat obe dve zadosti soucasne (pokud ti to vychazi se lhutama). Zaplatis spravni poplatek na rozsireni ZP + na vydani noveho ZP po uplynuti doby dosavadniho.
- chrobák
Příspěvek#53 » pát 22. čer 2018, 08:40
Dnes jsem byl podat žádost o prodloužení. Platnost stávajícího ZP mám do listopadu.
Žádost použitá nová - PDFko dříve zde zmíněné a na něm i potvrzení od obvoďáka.
Svou jedinou pistolku jsme měl s sebou a tak proběhla rovnou i kontrola. Podepsal nabídnutý GDPR formulář.
Během října si mám sám od sebe dojít pro hotový nový, který má platnost 10 let a platnost bude navazovat na starý ZP.
Pracovnice evidence usměvavá, fajn akce.
Žádost použitá nová - PDFko dříve zde zmíněné a na něm i potvrzení od obvoďáka.
Svou jedinou pistolku jsme měl s sebou a tak proběhla rovnou i kontrola. Podepsal nabídnutý GDPR formulář.
Během října si mám sám od sebe dojít pro hotový nový, který má platnost 10 let a platnost bude navazovat na starý ZP.
Pracovnice evidence usměvavá, fajn akce.
-
AndreasBaader - Příspěvky: 203
- AndreasBaader
Příspěvek#57 » úte 26. čer 2018, 19:03
Trochu to upresnim. Kdo poda zadost o vydani noveho ZP po uplynuti platnosti dosavadniho ve lhute danou zakonem, tedy nejdrive 6 mesicu, nejpozdeji 2 mesice pred koncem platnosti ZP, bude spravni poplatek snizen na 400 kc.
Kdo poda zadost po teto lhute, tedy pozdeji nez 2 mesice pred koncem platnosti dosavadniho ZP, je spravni poplatek v plne vysi, tedy 700 kc za kazdou skupinu ZP. To znamena, ze se neuplatni opravneni spravniho organu danem zakonem o spravnich poplatcich (spravni organ muze snizit poplatek na 400 kc).
Kdo poda zadost po teto lhute, tedy pozdeji nez 2 mesice pred koncem platnosti dosavadniho ZP, je spravni poplatek v plne vysi, tedy 700 kc za kazdou skupinu ZP. To znamena, ze se neuplatni opravneni spravniho organu danem zakonem o spravnich poplatcich (spravni organ muze snizit poplatek na 400 kc).
- chrobák
Příspěvek#58 » úte 26. čer 2018, 19:31
Také ještě drobně doplním ohledně kolků.
Na pracovišti ČB-Plavská se ptali, zda budu platit hotově, nebo v kolcích. Takže je to někde možné i takto.
Já jsem kolky sháněl pracně po trafikách, kde na mě jedna slečna vyjeveně koukala, co že to ty kolky jsou.
Jistota je jít rovnou na poštu.
Na pracovišti ČB-Plavská se ptali, zda budu platit hotově, nebo v kolcích. Takže je to někde možné i takto.
Já jsem kolky sháněl pracně po trafikách, kde na mě jedna slečna vyjeveně koukala, co že to ty kolky jsou.
Jistota je jít rovnou na poštu.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX