Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?
Co jinam nepatří...
- Honzajan
- petras125
Příspěvek#1820 » úte 15. kvě 2018, 07:50
Osobně bych revolver jako první zbraň nedoporučil. Z pistolí mohu jednoznačně doporučit P-10C a jednoznačně nedoporučit K100. Pro P-10C jednoznačně hovoří skvělý úchop, přesnost zbraně, dobrá mířidla, kompaktní rozměry, rozumná hmotnost a vhodnost skryté nošení a pro obrannou střelbu. Rozhodně bych pro první zbraň doporučoval ráži 9x19. Začátečník, více než kdo jiný, by měl odstřílet pár tisíc nábojů, aby zautomatizoval návyky a získal zkušenost a jistotu bezpečné manipulace se zbraní. Náboje v ráži 9 luger se dají pořídit výrazně levněji než .38 Special či jakákoliv jiná ráže (když nevažujeme .22 LR).
- Blacky
Příspěvek#1821 » úte 15. kvě 2018, 11:03
Chjoo. Já vím, že tady pribejva hafo plevelnejch prispevku a tak to nikdo nechce cist zpet, ale my tady ted resime ( asi blbe) neco na noseni. Tj. P10C ne.
Od toho, že je ideálni mít proste min 3 ruzny kvery (malej, stredni a velkej
) jsme jen rozebirali ten "malej". Ze mít pro obvyklou potrebu vyhradne 9x19 neni sporu. Pro speciálnejsi pouziti uz je mozne blbnout s cimkoli co má clovek chut, ale to uz neni o zacatecnictvi.
Od toho, že je ideálni mít proste min 3 ruzny kvery (malej, stredni a velkej

- MRBLUE
- jhora
Příspěvek#1823 » úte 15. kvě 2018, 11:35
Blacky: Já třeba sebe ještě stále považuju za začátečníka, protože ještě nemám nastříleno víc než pár tisíc a pořád ještě postupuju metodou fórum-pokus-omyl. Celkem rychle jsem se dobral toho, že jedna univerzální zbraň prostě neexistuje, takže jsem koupil svou vysněnou krochnu a pak šel hledat něco na nošení, co budu schopen efektivně ovládat i bez velkých zkušeností. To ještě pořád do začátků IMHO spadá...
MRBLUE: Záleží kde a jak nosíš. Já bych ji třeba v práci komfortně nosit nemohl, protože se s tím nesedí pohodlně (jako kancelářská krysa prostě potřebuju placku, abych měl pohodlí celý den).
MRBLUE: Záleží kde a jak nosíš. Já bych ji třeba v práci komfortně nosit nemohl, protože se s tím nesedí pohodlně (jako kancelářská krysa prostě potřebuju placku, abych měl pohodlí celý den).
- kolombo
Příspěvek#1824 » úte 15. kvě 2018, 12:16
Blacky píše:Chjoo. Já vím, že tady pribejva hafo plevelnejch prispevku a tak to nikdo nechce cist zpet, ale my tady ted resime ( asi blbe) neco na noseni. Tj. P10C ne.
Vlákno se jmenuje Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit? takže pokud tu řešíte pouze něco na nošení, tak jste ve špatném vlákně.
Kolega si, jako první zbraň, koupil maličkého Glocka a po prvním kurzu si došel pro P-10. Protože trénovat střelbu v kurzech obranné střelby a mít kapacitu zásobníku pod 10 nábojů, to je prostě opruz. Takže pro začátečníka asi ne zbraň na nošení, ale něco rozumného, s čím se dá cvičit základy a teprve pak pořídit i malou na trvalý doprovod.
- notobi
Příspěvek#1825 » úte 15. kvě 2018, 19:45
Blacky píše:Chjoo. Já vím, že tady pribejva hafo plevelnejch prispevku a tak to nikdo nechce cist zpet, ale my tady ted resime ( asi blbe) neco na noseni. Tj. P10C ne.
Od toho, že je ideálni mít proste min 3 ruzny kvery (malej, stredni a velkej) jsme jen rozebirali ten "malej". Ze mít pro obvyklou potrebu vyhradne 9x19 neni sporu. Pro speciálnejsi pouziti uz je mozne blbnout s cimkoli co má clovek chut, ale to uz neni o zacatecnictvi.
Nosim PPQ a ted cca půl roku dávám přednost P10, protože se mi s ní prostě líp střílí. Rozhodně nemam problém s její velikostí
- Blacky
- jhora
Příspěvek#1827 » stř 16. kvě 2018, 07:47
Upřímně, kdybych se mohl vrátit v čase, tak koupím jako první G19. Drtivé většině lidí vyhovuje i na nošení a přitom je to poměrně velká a blbuvzdorná pistole se spoustou dostupného příslušenství. A když nakonec třeba nevyhovuje, tak to člověk prodá jako nic...
- Slezman
Příspěvek#1828 » stř 16. kvě 2018, 07:51
Já jsem malej, a tak bych stroje času využil k nákupu G43, na střelnici bych používal prodlouženou botku, na nošení co nejmenší, a pokud bych překonal období nejhoršího chtíče (například důsledným předáváním peněz manželce), tak bych možná zůstal u této jediné pistole a vlastně by se asi nic nestalo 

- Sedmej
Příspěvek#1830 » stř 16. kvě 2018, 08:56
Ja vratit cas koupim asi znovu G19. Jen bych se krotil ohledne prislusenstvi. 
Sice dneska po par letech resim “vymenu” za jinou pistoli, ale jako prvni super. Da se nosit, na nauceni na terce taky dobra, akcnejsi strelba uplne v pohode, vsude k sehnani hromada doplnku. Clovek se neboji ji rozebrat. A v te dobe casto nevite jak a co budete pak nejvic chodit strile nebo jak pistoli vyuzivat. Snad plati i co pise jhora, ze az prijde cas, tak nebude problem ji rychle prodat.
Za me je nejlepsi prvni pistole takova, jaka cloveka bude bavit, libit se mu a bude maximalne univerzalni. Rady koupit nejakou starou CZ a hlavne strilet nevim nevim. Aby to pak dotycneho neotravilo a od strelby spis neodradilo.

Sice dneska po par letech resim “vymenu” za jinou pistoli, ale jako prvni super. Da se nosit, na nauceni na terce taky dobra, akcnejsi strelba uplne v pohode, vsude k sehnani hromada doplnku. Clovek se neboji ji rozebrat. A v te dobe casto nevite jak a co budete pak nejvic chodit strile nebo jak pistoli vyuzivat. Snad plati i co pise jhora, ze az prijde cas, tak nebude problem ji rychle prodat.
Za me je nejlepsi prvni pistole takova, jaka cloveka bude bavit, libit se mu a bude maximalne univerzalni. Rady koupit nejakou starou CZ a hlavne strilet nevim nevim. Aby to pak dotycneho neotravilo a od strelby spis neodradilo.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí