Beretta 70 v ráži 7,65Br.
Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií
- mar.tan
- M1911
Příspěvek#63 » sob 3. úno 2018, 23:20
Ahojte,
máte nějakou zkušenost s Berettou model 34 v ráži 9 Browning? Narazil jsem na ni u nás v komisi za 3000 Kč v pěkném stavu a celkem by se mi zamlouvala na nošení. Je sice jednočinná, ale to mi nevadí. Nosil jsem dlouho válečné TT33 a potom 1911 od Norinca, ale to mi vzhledem k velikosti na nošení moc nevyhovuje. Pro Berettu hrají rozměry a v neposlední řadě cenovka. Náboj mi na nošení přijde lepší než u Beretty 70 (7,65 Browning). Uvažuji pořídit toto nebo ČZ model 70, ta je sice dvoujčinná, ale ve slabší ráži. Obě jsou v podobné cenové relaci.
máte nějakou zkušenost s Berettou model 34 v ráži 9 Browning? Narazil jsem na ni u nás v komisi za 3000 Kč v pěkném stavu a celkem by se mi zamlouvala na nošení. Je sice jednočinná, ale to mi nevadí. Nosil jsem dlouho válečné TT33 a potom 1911 od Norinca, ale to mi vzhledem k velikosti na nošení moc nevyhovuje. Pro Berettu hrají rozměry a v neposlední řadě cenovka. Náboj mi na nošení přijde lepší než u Beretty 70 (7,65 Browning). Uvažuji pořídit toto nebo ČZ model 70, ta je sice dvoujčinná, ale ve slabší ráži. Obě jsou v podobné cenové relaci.
- M1911
Příspěvek#64 » úte 13. úno 2018, 13:56
Tak nakonec jsem Berettu pořídil, včera přihlásil a rovnou stihl na střelnici vyzkoušel 2 krabičky nábojů. Vzhledem k tomu, že ji chci nosit, ta jsem vyzkoušel jsem i Black mambu od Fiocchi a bez problémů. Přesnost na 15 metrů řekněme dostatečná, prvních pár zásobníků jsem mě po celém terči, než jsem si na to zvykl, pak už to šlo bez problémů udržet v černém. Rozborka a sborka je poměrně primitivní a intuitivní. Je to jednoduchá pistolka. Jen zatím spekuluju nad tím, v čem pistoli nosit. Pořídil jsem vnitřní pouzdro od Dasty, ale to je zatím provizorium. Chtělo by to kydex. Nevíte o nějakém továrním pouzdru na Berettu M34? Ještě bych chtěl sehnat náhradní zásobník, našel jsem je u Řeháků v Třebové, ale skoro za 2000 Kč, to je víc než polovina ceny pistole.
- Tomi_901
Příspěvek#67 » čtv 15. úno 2018, 11:47
to M1911: Postupoval bych metodou celkových nákladů: Když jsem kupoval M70, tak jsem si cenu druhého zásobníku přičetl k ceně pistole, protože sada nové zbraně v krabici má dva zásobníky...
(ale stál asi 700,- a nevystavuje uzávěr, co mi bude v situaci, kdy ho vystřílím a asi už jedno, třetí nemám) Kydex pro M34 bude jedině na míru, tak počítej minimálně cenu dvou třetin zbraně a hledání někoho, kdo má na M34 kopyto anebo to udělá přesně podle tvojí zbraně.
(ale stál asi 700,- a nevystavuje uzávěr, co mi bude v situaci, kdy ho vystřílím a asi už jedno, třetí nemám) Kydex pro M34 bude jedině na míru, tak počítej minimálně cenu dvou třetin zbraně a hledání někoho, kdo má na M34 kopyto anebo to udělá přesně podle tvojí zbraně.
- M1911
Příspěvek#68 » čtv 15. úno 2018, 16:33
Pouzdro mám provizorně vyřešeno Dastou za 250 Kč, ale jsem domluvený se sedlářem, že by mi vyrobil pouzdro z kůže. Vyráběl mi už na 1911 a TT33. Kvalitní práce, cena bude kolem 1000 Kč, dle telefonické dohody.Jen si musím najít čas a sjet za ním, ať si proměří zbraň.
Zásobník je asi největší problém, ale pokud nebud zbytí, tak holt zainvestuju. Když sečtu náklady 3000 zbraň + 500 kolky + 1000 Kč pouzdro (běžná cena), tak jsem na 4500 Kč, což za prakticky novou pistoli, i když starou 80 let, jde. Na zásobník nechvátám, až se objeví, tak se objeví, ale s náhradním by to bylo lepší, jeden může selhat, kdo ví, jak je v něm unavená pružina. Když to ale srovnám s cenou Beretty 70, která je dle internetu v cenách od 4000 Kč bez příslušenství, tak to takový rozdíl nebude. U M34 mi zkrátka přijde lepší ráže na nošení, jinak bych šel také do 70.
Zásobník je asi největší problém, ale pokud nebud zbytí, tak holt zainvestuju. Když sečtu náklady 3000 zbraň + 500 kolky + 1000 Kč pouzdro (běžná cena), tak jsem na 4500 Kč, což za prakticky novou pistoli, i když starou 80 let, jde. Na zásobník nechvátám, až se objeví, tak se objeví, ale s náhradním by to bylo lepší, jeden může selhat, kdo ví, jak je v něm unavená pružina. Když to ale srovnám s cenou Beretty 70, která je dle internetu v cenách od 4000 Kč bez příslušenství, tak to takový rozdíl nebude. U M34 mi zkrátka přijde lepší ráže na nošení, jinak bych šel také do 70.
- zembicc
Příspěvek#69 » pon 1. črc 2024, 12:09
Kdyby někdo potřeboval zjistit z kterého roku má zbraň ne jiné detaily:
https://confidentialcrimecasebook.wordp ... erie-70-2/
Je to italsky, ale překladač to zvládne. Kvalita angličtiny je přiměřená.
https://confidentialcrimecasebook.wordp ... erie-70-2/
Je to italsky, ale překladač to zvládne. Kvalita angličtiny je přiměřená.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí