Čištění nábojnic - vibrační pračka aj. způsoby
- kolombo
- Poky
Příspěvek#452 » čtv 15. úno 2018, 07:40
- IPA je běžně z drogerie, nebo máš jiný zdroj?
- predpokládám že se dá běžně koupit, ja si objednávám na netu (cistim s tim vytopeny telefony), litr cca 100 Kc
(ruznej cistici efekt u 99% - 99,9% - 99,99% a 99,999% je mýtus, je to uplne stejny)
- Používáš IPU opakovaně, nebo jen na jedno použití - to by se na rozdíl od vody asi dost prodražilo.
- sleju pres hadr (filtr) zpatky do flasky, protoze se po zahrati hodne rychle odparuje a nema to dobrej vliv na plastovou UZ pračku z Lidlu
- vypráno zatím cca 200ks na 4x (uvidim jak to bude cistit dal)
- Jak vypadají nábojnice uvnitř? Jsou čisté jako z venku?
- naprosto totožné (uvidim jak se na tom bude podepisovat znecisteni IPA po čase)
- predpokládám že se dá běžně koupit, ja si objednávám na netu (cistim s tim vytopeny telefony), litr cca 100 Kc
(ruznej cistici efekt u 99% - 99,9% - 99,99% a 99,999% je mýtus, je to uplne stejny)
- Používáš IPU opakovaně, nebo jen na jedno použití - to by se na rozdíl od vody asi dost prodražilo.
- sleju pres hadr (filtr) zpatky do flasky, protoze se po zahrati hodne rychle odparuje a nema to dobrej vliv na plastovou UZ pračku z Lidlu
- vypráno zatím cca 200ks na 4x (uvidim jak to bude cistit dal)
- Jak vypadají nábojnice uvnitř? Jsou čisté jako z venku?
- naprosto totožné (uvidim jak se na tom bude podepisovat znecisteni IPA po čase)
- peggy
- mar.tan
Příspěvek#454 » čtv 15. úno 2018, 12:51
Na neflekatění používám destilku.
Po vyprání dám do vody a troškou sody, aby se neutralizoval ocet, pak do čisté vody a nakonec do destilky. Destilka nestojí skoro nic, navíc skoro neubývá a díky předešlým lázním už se do ní nedostane žádný bordel. Je tedy použitelná neomezeněkrát, tedy pokud ji manželka nepotřebuje na nějaké nesmysly jako je žehlení
Odesláno z mého NEM-L21 pomocí Tapatalk
Po vyprání dám do vody a troškou sody, aby se neutralizoval ocet, pak do čisté vody a nakonec do destilky. Destilka nestojí skoro nic, navíc skoro neubývá a díky předešlým lázním už se do ní nedostane žádný bordel. Je tedy použitelná neomezeněkrát, tedy pokud ji manželka nepotřebuje na nějaké nesmysly jako je žehlení

- mar.tan
Příspěvek#456 » sob 17. úno 2018, 22:56
Ani ne, sehnal jsem několik velkých kyblíků od lakýrníků, jsou stohovatelne, takže jeden jsem dole proděravěl paječkou a mám z něj dokonale padnoucí cedník tak na 1500 Lugerů, takže nábojnice jdou z jednoho do druhého rychle a bez problémů. Pak jen vysypu na starý ručník a jdou do kartonové krabice. Tam si pomalu doschnou.
- Dragunov
Příspěvek#457 » stř 21. úno 2018, 15:11
Měl bych pár dotazů
1) Používáte ultrazvukovou čističku i na čištění zbraní? Né že by mě čištění nebavilo ale třeba závěr by to mohlo solidně opucovat i bez jeho rozdělávání, o spoušťovém mechanismu ani nemluvě.
2) možná debilní nápad, ale co do té vody nalít balistol? Směs balistolu a vody se na čištění používá docela běžně.
3) máte zkušenost s čističkama z Aliexpressu?
1) Používáte ultrazvukovou čističku i na čištění zbraní? Né že by mě čištění nebavilo ale třeba závěr by to mohlo solidně opucovat i bez jeho rozdělávání, o spoušťovém mechanismu ani nemluvě.
2) možná debilní nápad, ale co do té vody nalít balistol? Směs balistolu a vody se na čištění používá docela běžně.
3) máte zkušenost s čističkama z Aliexpressu?

- peggy
Příspěvek#458 » stř 21. úno 2018, 15:28
ad 1) - Ano, funguje to dobře, čistím tak vše, co se vejde do nádobky. V obyčejné "Jarní vodě" a pak vytěsněním vody pomocí WD40.
ad 2) - S Balistolem ne, ale podobné olejové emulze jsem zkoušel a dá se říci že jakž-takž fungovaly, ale proč si tím komplikovat život. Nebyl významný rozdíl proti vodě, nejlepší na nábojnice je kyselý roztok.
ad 3) - Nemohu sloužit
ad 2) - S Balistolem ne, ale podobné olejové emulze jsem zkoušel a dá se říci že jakž-takž fungovaly, ale proč si tím komplikovat život. Nebyl významný rozdíl proti vodě, nejlepší na nábojnice je kyselý roztok.
ad 3) - Nemohu sloužit
- Poky
Příspěvek#459 » čtv 22. úno 2018, 06:35
Čističky z ALI jsou sázka do loterie. Ale narazil jsem na pár činskejch, který čeští prodejci prodávají s českým popisem za 3-4 až 5ti násobek ceny.
Je třeba si jen pohlídat frekvenci UZ (40-42 kHz) a když už kupovat z Číny, tak bych nakoupil pres aplikaci WISH, protože když přijde nějakej krám, tak po odůvodnění bez keců vrací prachy (mam vyzkousené).
Dobrej kompromis je UZ z Lidlu za 700,-. Na puškový stačí, pistoláky bych v tom dělat nechtěl (0,6l)
Je třeba si jen pohlídat frekvenci UZ (40-42 kHz) a když už kupovat z Číny, tak bych nakoupil pres aplikaci WISH, protože když přijde nějakej krám, tak po odůvodnění bez keců vrací prachy (mam vyzkousené).
Dobrej kompromis je UZ z Lidlu za 700,-. Na puškový stačí, pistoláky bych v tom dělat nechtěl (0,6l)
- Dragunov
Příspěvek#460 » čtv 22. úno 2018, 10:04
Díky. No ptám se právě proto, některé ty plechové jsou nemlich úplně stejné.
S ALi zkušenosti nemám, ale prej taky vracej prachy.
Zatím přebíjet nehodlám, u (9mm a 223 bych musel střílet větší objemy) ale říkal jsem si, že bych si udělal zásobu hilzen a že se to bude hodit na víc věcí. Třeba tahle má za ty peníze asi největší objem.
https://www.deramax.cz/ultrazvukova-cisticka-vgt-1200
S ALi zkušenosti nemám, ale prej taky vracej prachy.
Zatím přebíjet nehodlám, u (9mm a 223 bych musel střílet větší objemy) ale říkal jsem si, že bych si udělal zásobu hilzen a že se to bude hodit na víc věcí. Třeba tahle má za ty peníze asi největší objem.
https://www.deramax.cz/ultrazvukova-cisticka-vgt-1200
- Rys
Příspěvek#462 » pát 24. srp 2018, 19:51
Inspirován fórem jsem zbastlil pračku na nábojnice.
"Pračka na mokré praní nábojnic. Volně ložená prací nádoba poháněná třecím převodem, pohon 12 V stejnosměrný motor s aktivním vzduchovým chlazením, napajený ze spínaného zdroje. Kapacita cca cca 5,5 kg nábojnic. "
Technická specifikace jako Brno.
)
https://youtu.be/NVzDi1wn55M
"Pračka na mokré praní nábojnic. Volně ložená prací nádoba poháněná třecím převodem, pohon 12 V stejnosměrný motor s aktivním vzduchovým chlazením, napajený ze spínaného zdroje. Kapacita cca cca 5,5 kg nábojnic. "
Technická specifikace jako Brno.

- kolombo
Příspěvek#465 » pát 19. říj 2018, 21:15
Rys píše:Inspirován fórem jsem zbastlil pračku na nábojnice.
Technická specifikace jako Brno.)
Dobrá inspirace

Jak máš řešená ložiska na hnací hřídeli ?
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí