CZ P-10C
- Mem
Příspěvek#631 » stř 6. zář 2017, 10:58
Svítilna z Číny už vydržela 210 ran a stále svítí
, povolil jen trochu šroubek na utahování ke kolejničce, stačilo dotáhnout.
Dnes jsem testoval subsonicy 150gr S&B FMJ a špatný. Ze 100 ran bylo tak 10 zádržek, kdy se zasekla nábojnice v závěru. Stačilo jen zatáhnout (jednou vyletěl i další náboj) a šlo to dál, ale na nošení bych to tedy rozhodně nevolil. A nebylo to jen střelcem, úplně stejnou incidenci zádržek měl i kolega. Nevím, jestli by subsonicy 140gr už udělaly citelný rozdíl, případně jiný výrobce, zkoušel jste někdo?
Stříleli jsme pak také klasické 115gr S&B FMJ, z 50 ran ani jedna závada (stejně jako vždy předtím).

Dnes jsem testoval subsonicy 150gr S&B FMJ a špatný. Ze 100 ran bylo tak 10 zádržek, kdy se zasekla nábojnice v závěru. Stačilo jen zatáhnout (jednou vyletěl i další náboj) a šlo to dál, ale na nošení bych to tedy rozhodně nevolil. A nebylo to jen střelcem, úplně stejnou incidenci zádržek měl i kolega. Nevím, jestli by subsonicy 140gr už udělaly citelný rozdíl, případně jiný výrobce, zkoušel jste někdo?
Stříleli jsme pak také klasické 115gr S&B FMJ, z 50 ran ani jedna závada (stejně jako vždy předtím).
- Mem
- Shepard
Příspěvek#634 » stř 6. zář 2017, 18:06
Baterkou bys to neměl ovlivnit, jen se ti mění tíha zbraně, tudíž její těžiště a je z toho potom trochu jiná střelba. Ale jak píšeš, že ji budeš nosit furt, tak když na to budeš uvyklí, nic se neděje. Ale je rozdíl střílet bez baterky a pak s baterkou když na ní člověk není zvyklý. Tady si spíš myslím, že bude špatné to střelivo, je tam jinačí navážka prachu a nepřetlačí při hoření tak vratnou pružinu, obecně je to i u géček, třeba přebíjená munice, když někdo dává menší navážku, tak do Géček to taky moc nesedí, taky se to grife, právě díky silné vratné pružině. Nebo ne navážkou ale moc těžkou střelou a výtlačný tlak ji musí obtížněji hnát hlavní a nepůsobí tak na dno nábojnice a tím na závěr a opětovné nabití...
Já zkoušel SPčka od S&B 100gr celou krabku, po 5ti výstřelech s přebijením a vypuštěním závěru a vše pohoda, bál jsem se tý střely protože to není ogivál ale komolý kužel a vím, že u Géček s tím bývá problém právě díky náběhu do hlavně....A tohle je taky Géčko
(nechytat za slovíčka). Chtěl jsem 124gr. To jsou ogivály, ale nesehnal jsem a všemožně po republice po krámech kvůli tomu jezdit nebudu.... ale prostě ani s tímto nebyl problém. Kolega dal 200 ran s těma SPčkama 100gr a také nic.
Já zkoušel SPčka od S&B 100gr celou krabku, po 5ti výstřelech s přebijením a vypuštěním závěru a vše pohoda, bál jsem se tý střely protože to není ogivál ale komolý kužel a vím, že u Géček s tím bývá problém právě díky náběhu do hlavně....A tohle je taky Géčko

- Mem
Příspěvek#635 » stř 6. zář 2017, 18:34
Díky za reakce. Ty 100gr SP taky mám, střílel jsem jich zatím jen 10, vše bez závady.
Jen u těchto poloplášťů si na rozdíl od subsoniců nejsem jistý, jestli by se nekategorizovaly jako zvýšený ranivý účinek, četl jsem protichůdné názory. Určil ČUZZS u nějakých poloplášťů na trhu, jestli jsou nebo nejsou ok do krátké palné?
Jen u těchto poloplášťů si na rozdíl od subsoniců nejsem jistý, jestli by se nekategorizovaly jako zvýšený ranivý účinek, četl jsem protichůdné názory. Určil ČUZZS u nějakých poloplášťů na trhu, jestli jsou nebo nejsou ok do krátké palné?
- Rough boy
- Mem
Příspěvek#637 » stř 6. zář 2017, 19:15
Sorry za OT a díky, fakt to tam je (skoro úplně dole) a bez omezení na krátké pro B i C. Tak to můžu nosit s klidnějším svědomím, že je legální a ani se v P10 neseká.
http://www.cuzzs.cz/cs/rejstrik-rozhodnuti-kategorizace#strel
Kdyby někdo ještě měl zkušenost se střílením těch 140gr subsoniců, dejte prosím vědět...

Kdyby někdo ještě měl zkušenost se střílením těch 140gr subsoniců, dejte prosím vědět...
Naposledy upravil(a) Mem dne stř 6. zář 2017, 19:27, celkem upraveno 1 x.
- pedro!
- pedro!
- pedro!
Příspěvek#641 » stř 6. zář 2017, 20:41
Myslím to tak, že když se chci z Glocka lépe trefit, tak musím použít ty subsoniky. Ty mi létají nejlépe. Nejhůře mi létají SB 115gr nebo teď ty AlsaPro, co jsem koupil na inzerát.
U ČZ (střílel jsem z ní teprve jednou) mi přišlo, že je úplně jedno, jaké střelivo použiji a všechno létá tam kam mířím.
Jsem si ovšem vědom, že abych alespoň trošičku nestrhl výstřel z Glocka, tak k romu potřebuji magii a přízeň bohů, kdežto nestrhnout výstřel z P10 zase takový problém není.
U ČZ (střílel jsem z ní teprve jednou) mi přišlo, že je úplně jedno, jaké střelivo použiji a všechno létá tam kam mířím.
Jsem si ovšem vědom, že abych alespoň trošičku nestrhl výstřel z Glocka, tak k romu potřebuji magii a přízeň bohů, kdežto nestrhnout výstřel z P10 zase takový problém není.
- Henry
Příspěvek#642 » stř 6. zář 2017, 20:56
Neco asi na tom mozna je zkousel jsem ted strely od AlsaPro 124 a byl jsem jsem prekvapeny jak to litalo na dve veci musel jsem se hodit do klidu s olovem. Zkusim to jeste jednou a uvidim ale moc tomu nedavam strilel jsem to z G43. A z CZ Tactical sport mi taky prijde ze si to moc nerozumi co ma kamarad.
- radim78
Příspěvek#643 » čtv 7. zář 2017, 12:33
Hlášení o střelivu :
S&B Subsonic 140 gr FMJ SB (komolý kužel) odstříleno bez problémů 200ks v rámci jednoho tréninku.
S&B 115 gr. FMJ - 0 závad na cca 1500 výstřelů.
S&B 124 gr. FMJ - 0 závad na cca 1000 výstřelů.
FIOCCHI FMJTC 100 grs BLACK MAMBA - 0 závad na cca 100 výstřelů.
Vše spolehlivě přebíjí včetně střelby slabší rukou.
S&B Subsonic 140 gr FMJ SB (komolý kužel) odstříleno bez problémů 200ks v rámci jednoho tréninku.
S&B 115 gr. FMJ - 0 závad na cca 1500 výstřelů.
S&B 124 gr. FMJ - 0 závad na cca 1000 výstřelů.
FIOCCHI FMJTC 100 grs BLACK MAMBA - 0 závad na cca 100 výstřelů.
Vše spolehlivě přebíjí včetně střelby slabší rukou.
- Carloss
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX