CZ P-10C
- Smaarty
Příspěvek#586 » čtv 24. srp 2017, 15:47
Původní záměr ČZ byl, že FDE bude mít ve standardu tritiová mířidla. Dokonce to tak měli i v oficiálním produktovém katalogu na webu. Ale kvůli problému s dodavatelem (prý) od toho ČZ upustila, aby prodej FDE neblokovala. Tím pádem se aktuálně prodávané verze FDE a černá liší opravdu jen tou barvou, mířidla jsou stejná.
- Stipka
Příspěvek#589 » čtv 24. srp 2017, 17:11
Smaarty píše:Původní záměr ČZ byl, že FDE bude mít ve standardu tritiová mířidla. Dokonce to tak měli i v oficiálním produktovém katalogu na webu. Ale kvůli problému s dodavatelem (prý) od toho ČZ upustila, aby prodej FDE neblokovala. Tím pádem se aktuálně prodávané verze FDE a černá liší opravdu jen tou barvou, mířidla jsou stejná.
Díky moc, v tom případě můžu s klidným svědomí začít shánět černou verzi

- Carloss
- xmanasm
- Shepard
Příspěvek#594 » čtv 24. srp 2017, 20:18
xmanasm píše:Tak teď jsem z toho jelen. Nejsem odborník , včera jsem p10 přivezl domů a v návodu píšou o trítiových mířidlech ve tmě svítí, nebo to jen nějaký fosfor co se nasvítí? A trítia by měli teda svítit sami od sebe?
To je v manuálu, který je pro obě verze, jak černá, tak FDE

Tritiovky jsou jen na verzích FDE s jsou radioaktivní zářiče a svítí furt. Když kvér zavřeš na 5 let do černočerné místnosti a pak tam přijdeš, budou furt ostře svítit. Černá má jen obyč nasvětlovací tečky, něco jako fosfor, nebo dokonce přímo fosfor, abych nekecal.
- Shepard
Příspěvek#595 » čtv 24. srp 2017, 20:39
Zdravím kolegy ,,pédesítkaře" měl bych na vás dotaz... Mám z téhle krásky vystříleno zatím jen 150ran po 5-8 nábojích v zásobníku. Nicméně, asi jen 3-4x mi zůstal závěr vzadu. Jinak po každém dostřílení byl normálně vpředu a záchyt závěru ho nezachytil. Střílím skoro 10 let a již mám zajetý úchop zbraně (G17, CZ75 a CZ75 SP-01 PHANTOM) Nicméně, jsou to všechno full verze a tohoto compakta musím držet trošku jinak a přeučit se úchop... A prý to bude (co jsem se dočetl na jiném fóru) pravděpodobně tím úchopem.... cituji ( a snad nebudu popoháněn za autorská práva
)
,,Závěr obecně nezůstává po vystřelení posledního náboje vzadu v případě,
že střelec má zmáčknuté, třeba palcem, tlačítko záchytu závěru.
Nevím jak je to řešeno tady, ale u některých pistolí stačí mít palec na záchytu
při držení a zabrání se tak pohybu součástky záchytu a ta závěr nezachytí v zadní poloze."
Takže bych moc rád znal váš názor a postřehy. Shlédl jsem i různá videa a nalezl asi 3 kde je stejný problém - závěr střelcům vzadu nezůstal.... Ano vím, již je to tu pár příspěvků dozadu psané, ale nedopídil jsem se diskusi způsobu řešení. Jen je tu zmínka, že pár lidem se závěr taky nezachytil.
Díky moc za odpovědi

,,Závěr obecně nezůstává po vystřelení posledního náboje vzadu v případě,
že střelec má zmáčknuté, třeba palcem, tlačítko záchytu závěru.
Nevím jak je to řešeno tady, ale u některých pistolí stačí mít palec na záchytu
při držení a zabrání se tak pohybu součástky záchytu a ta závěr nezachytí v zadní poloze."
Takže bych moc rád znal váš názor a postřehy. Shlédl jsem i různá videa a nalezl asi 3 kde je stejný problém - závěr střelcům vzadu nezůstal.... Ano vím, již je to tu pár příspěvků dozadu psané, ale nedopídil jsem se diskusi způsobu řešení. Jen je tu zmínka, že pár lidem se závěr taky nezachytil.
Díky moc za odpovědi

- Mem
Příspěvek#597 » čtv 24. srp 2017, 20:58
„a v návodu píšou o trítiových mířidlech ve tmě svítí, nebo to jen nějaký fosfor co se nasvítí“
Ano, v manuálu se o nich píše, ale minimálně varianty prodávané u nás (jak černé, tak FDE) je NEmají. Jsou tam jen klasické luminiscenční body. Ty jsou na světle bílé a ve tmě září nějakou dobu zeleně, než se vybijí.
Shepard: Nemůžu sloužit, jak na P-10 na střelnici (kde bylo v té době nastříleno přes 1000) tak na vlastní se mi závěr po vystřílení pokaždé zachytil vzadu. A naopak při prudkém doražení nového zásobníku se i automaticky uvolnil.
Ano, v manuálu se o nich píše, ale minimálně varianty prodávané u nás (jak černé, tak FDE) je NEmají. Jsou tam jen klasické luminiscenční body. Ty jsou na světle bílé a ve tmě září nějakou dobu zeleně, než se vybijí.
Shepard: Nemůžu sloužit, jak na P-10 na střelnici (kde bylo v té době nastříleno přes 1000) tak na vlastní se mi závěr po vystřílení pokaždé zachytil vzadu. A naopak při prudkém doražení nového zásobníku se i automaticky uvolnil.
- Shepard
Příspěvek#598 » čtv 24. srp 2017, 21:18
pista1: díky
budu se holt muset přenaučit úchop z větší na menší kvér a uzpůsobit to 
Mem: Co jsem viděl FDE, kámošů měli je všechny. Sám jsem chtěl černou pistoli a zkoušel jsem se domluvit, že bych si vzal na ně tritiovky. To ale bohužel nejde, zvlášť se ještě nedělají. A vyměnit nelze. Jsou k mání pouze u FDE. Tedy byly, FDE už není naskladněna a jak už se tu taky psalo, mám též potvrzeno, že už u nás ani nebudou, možná ze známosti nějáký podpultovky, nebo na bazaru sehnat. Jinak volně FDE už ne.
Jinak tritiovky jsou radioaktivní zářiče, je to plyn v kapsly a vložen do mířidel.... svítí sám o sobě. Tritiová mířidla se nemusí nasvicet, jak jsme psal víše, když je dáš na pár let do tmavé místnosti a pak tam bez průniku světla přijdeš, bude to furt stejně stále ostře svítit
https://cs.wikipedia.org/wiki/Tritium
Luminiscenční mířidla jsou právě ty obyčejná, které pro lepší viditelnost musíš nasvítit, právě jako fosfor

Mem: Co jsem viděl FDE, kámošů měli je všechny. Sám jsem chtěl černou pistoli a zkoušel jsem se domluvit, že bych si vzal na ně tritiovky. To ale bohužel nejde, zvlášť se ještě nedělají. A vyměnit nelze. Jsou k mání pouze u FDE. Tedy byly, FDE už není naskladněna a jak už se tu taky psalo, mám též potvrzeno, že už u nás ani nebudou, možná ze známosti nějáký podpultovky, nebo na bazaru sehnat. Jinak volně FDE už ne.
Jinak tritiovky jsou radioaktivní zářiče, je to plyn v kapsly a vložen do mířidel.... svítí sám o sobě. Tritiová mířidla se nemusí nasvicet, jak jsme psal víše, když je dáš na pár let do tmavé místnosti a pak tam bez průniku světla přijdeš, bude to furt stejně stále ostře svítit

https://cs.wikipedia.org/wiki/Tritium
Luminiscenční mířidla jsou právě ty obyčejná, které pro lepší viditelnost musíš nasvítit, právě jako fosfor

-
Medicinbal - Příspěvky: 56
- Medicinbal
Příspěvek#600 » čtv 24. srp 2017, 21:54
Nechci Shepardovi krivdit, ale videl jsem jen cca 10 ks FDE verze a ani jedna nemela tritiova miridla. A kdyz jsem zjistoval u nekolika prodejcu, tak vsichni rikali to same. Tritiova miridla nebudou zatim ani na FDE verzi, protoze zbrojovka ma problemy s dodavatelem.
Bych chtel videt aspon fotku z tritiovymi miridly ani na netu jeni k dohledani...
Bych chtel videt aspon fotku z tritiovymi miridly ani na netu jeni k dohledani...
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí