Přebíjení .357 Magnum
- Dancek
Příspěvek#138 » čtv 21. črc 2016, 07:23
Jestli to jsou poniklované nábojnice od Magtechu s dnovým razidlem CBC, budou měkčí a jejich životnost bude menší, obzvlášť když budeš vyrábět nějaké "protitankové" laborace. Na jednom US fóru dokonce psali, že CBC nábojnice prodávané jako komponenty přebíječům jsou velmi dobré, ale z vystřelených nábojů prý stojí za prd.
U poniklovaných nábojnic Speer nebo Federal (jiné jsem neměl) jsem nepozoroval, že by byly měkké a řekl bych, že vydrží stejně nebo možná i víc než většina běžných mosazných.
U poniklovaných nábojnic Speer nebo Federal (jiné jsem neměl) jsem nepozoroval, že by byly měkké a řekl bych, že vydrží stejně nebo možná i víc než většina běžných mosazných.
- dfgdsster
Příspěvek#140 » úte 20. zář 2016, 15:15
Mel bych pro zmenu opacny dotaz - nemate nekdo prosim odzkousenu laboraci, ktera by odpovidala soucasne tovarni produkci S&B (silou, chovanim)? At uz v razi .357 Magnum nebo pribuzne .38 Special? Na sportovni strelbu nemam cas, tak si chci alespon natrenovat zvladani zpetneho razu u pripadne obranne strelby.
- vmartin
Příspěvek#141 » pát 10. úno 2017, 19:32
Zdravím přebíječe a mám opět dotaz. Nejsem spokojený s kvalitou mých .357. Přebíjím střely 158 grs. (topstřely anebo alsy) vectanem ba10. Navážka 3,8 - 4,1 grs , je to už za tabulkama a rána je stejně jen takový pšouk a přesnost na 25 a 50m bídná. Rozptyl šestipalcového revolveru .357 dvakrát větší než 1911-tka .45acp.Dochází mi prach a do pětačtyřicítky nebudu nic vylepšovat, BA 10 je perfektní. Ale co do toho revolveru? Zkoušel někdo ba 9a1/2 ? Tam se vejdu aspoň do tabulek, upřednostňuji vectan. Mám diskový prachovač lee.Oklikou se dostávám ke zhruba stejnému dotazu jako ,,dfgdsster" chtěl bych co nejpřesnější náboj se srovnatelným zpětným rázem s&b ? A ještě jsou prý nějaká nová mazadla na hilzny, které používáte? Za rady předem děkuji.
- McFly
- comiks
- dfgdsster
- midlos
Příspěvek#145 » ned 6. srp 2017, 10:31
Dobrý den,
začal jsem přebíjet .357 a mám několik dotazů.
Koupil jsem střely ARES SWWCB [attachment=2]ARES.jpg[/attachment] 158 gr.
1) Nedokážu střelu zalisovat víc, než je na obrázku [attachment=2]ARES.jpg[/attachment]
Délka celého náboje je 40,15 - 40,20 (mm) 10 gr. D036
2) Při žehlení 4. matricí na náboji vzniká otlak ( zalisování do drážky ? ) [attachment=0]Skrceni.JPG[/attachment]
Zatím jsem přebil pouze 18 nábojů, teď je otestuji na střelnici, ale potřeboval bych poradit, zda je to takto v pořádku. Abych si nepřebil 1000 nábojů,které by měly být v jiné kondici.
Děkuji
začal jsem přebíjet .357 a mám několik dotazů.
Koupil jsem střely ARES SWWCB [attachment=2]ARES.jpg[/attachment] 158 gr.
1) Nedokážu střelu zalisovat víc, než je na obrázku [attachment=2]ARES.jpg[/attachment]
Délka celého náboje je 40,15 - 40,20 (mm) 10 gr. D036
2) Při žehlení 4. matricí na náboji vzniká otlak ( zalisování do drážky ? ) [attachment=0]Skrceni.JPG[/attachment]
Zatím jsem přebil pouze 18 nábojů, teď je otestuji na střelnici, ale potřeboval bych poradit, zda je to takto v pořádku. Abych si nepřebil 1000 nábojů,které by měly být v jiné kondici.
Děkuji
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- sided
Příspěvek#147 » ned 6. srp 2017, 11:14
Jo, vypadá to na štatně nastavený matrice.
Usazovací se nastavuje tak aby neškrtila ale jenom usadila střelu. To znamená že vyšroubuješ střeva, nábojnici v lisu dáš do horní úvrati a šroubuješ tělo matrice. Až se dotaneš na kontakt tak o půl až jednu otáčku povolíš, zaaretuješ, našroubuješ usazovací trn a nastavíš hloubku zalisování. V případě téhle střely ideálně na škrticí drážku (to je ta horní šikmá).
Žehlička se nastavuje podobně jen kromě délky šteluješ míru zaškrcení (není potřeba to přehánět).
Usazovací se nastavuje tak aby neškrtila ale jenom usadila střelu. To znamená že vyšroubuješ střeva, nábojnici v lisu dáš do horní úvrati a šroubuješ tělo matrice. Až se dotaneš na kontakt tak o půl až jednu otáčku povolíš, zaaretuješ, našroubuješ usazovací trn a nastavíš hloubku zalisování. V případě téhle střely ideálně na škrticí drážku (to je ta horní šikmá).
Žehlička se nastavuje podobně jen kromě délky šteluješ míru zaškrcení (není potřeba to přehánět).
- midlos
Příspěvek#148 » ned 6. srp 2017, 15:10
Dobrý den,
děkuji za rady.
Matrice jsem se pokusil seřídit, Výsledek je : Dosáhl jsem chtěné délky 39,35 mm.
Při žehlení nevzniká výše zmíněný problém - viz tady Otlak : [attachment=1]20170806_104853.jpg[/attachment]
Bez otlaku : [attachment=0]20170806_145811.jpg[/attachment]
děkuji za rady.
Matrice jsem se pokusil seřídit, Výsledek je : Dosáhl jsem chtěné délky 39,35 mm.
Při žehlení nevzniká výše zmíněný problém - viz tady Otlak : [attachment=1]20170806_104853.jpg[/attachment]
Bez otlaku : [attachment=0]20170806_145811.jpg[/attachment]
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- midlos
Příspěvek#149 » sob 19. srp 2017, 14:46
Dobrý den,
dnes jsem tedy na střelnici otestoval nově přebité náboje. Soustřel skvostný, ale ................
Přebíjím prachem D036 pod 158 gr. olověné střely Wadcutter. Náboj délka 39,35 mm navážka 10 gr.prachu.
Válec revolveru je po střelbě velmi zašpiněný jemným prachem. Při střelbě po výstřelu to silně kouří, skoro jako černoprach. Je někde u mě chyba ?
Čím čistit od těchto spalin nerezový revolver ? Myslím tím válec z venku. Ten prach nejde téměř dolů, pouze CIF si s tím jakž takž poradí.
Děkuji za odpovědi
midlos
dnes jsem tedy na střelnici otestoval nově přebité náboje. Soustřel skvostný, ale ................
Přebíjím prachem D036 pod 158 gr. olověné střely Wadcutter. Náboj délka 39,35 mm navážka 10 gr.prachu.
Válec revolveru je po střelbě velmi zašpiněný jemným prachem. Při střelbě po výstřelu to silně kouří, skoro jako černoprach. Je někde u mě chyba ?
Čím čistit od těchto spalin nerezový revolver ? Myslím tím válec z venku. Ten prach nejde téměř dolů, pouze CIF si s tím jakž takž poradí.
Děkuji za odpovědi
midlos
- j.v.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony