CZ P-10C

Příspěvek#556 » čtv 17. srp 2017, 21:52

Též jsem si říkal, jak to bude s tím vypouštěním závěru a zásobníku, závěr jsem v podstatě jedním prstem nebyl schopný vypustit. Zásobník chtěl trochu cviku. Dnes jsem s ní dal první střelbu a prvních asi 60 kousků a závěr už jde, sice pořád ne úplně lehce, ale jde, takže to vypadá, že se to velice rychle vychodí a půjde to dobře.

pista1

Příspěvek#557 » pát 18. srp 2017, 08:19

Abych nemusel každýmu v poště odepisovat zvlášť. ;)

Plasťák za 150,-
http://www.ebay.com/itm/Holster-Tactica ... -23-31-32-ñ-p/122384755399

Nylonový 290,-
http://www.ebay.com/itm/NEW-BLACK-NYLON ... 1700854780

PosmrkanyKapesnik

Příspěvek#558 » pát 18. srp 2017, 11:13

To video me velice prekvapilo. Ocividne CZ tentokrat neslapla vedele a P10 bude mit svetlou budoucnost. Jako fandim jim :) Asi ji budu muset jit taky nekde otestovat, opravdu me to zajima, jak je to zpracovane, jak to strili a celkove si tu zbran otlapkat :D

Tomfran

Příspěvek#559 » pát 18. srp 2017, 15:23

Ahoj všem, koukám, že už máte docela "hodně" nastříleno s touto zbraní. Můžete přidat pár postřehů, co vás na této zbrani potěšilo, co zklamalo a jaké máte zkušenosti s touto zbraní. Spoušť, vypouštění zásobníku, záchyt závěru a grip můžete vynechat. Díky ;)

notobi

Příspěvek#560 » pát 18. srp 2017, 15:30

:roll: Na ty postřehy stačí přeci číst několik stran zpět

Rostis

Příspěvek#561 » pát 18. srp 2017, 19:39

Tom1 píše:Dnes jsem také vstoupil do klubu P-10C. Zbraň se mi líbí a taky sedí do ruky, nicméně tlačítko vyhazování zásobníku jde docela ztuha a vypouštění závěru pouze pravým palcem nedám. Docela mne to zarazilo. Ochodí se to?
Mám i P-09 a tam ani nezaregistruji jak to dělám podvědomě a v pohodě.
Dík za reakce...

Ano ochodí,u mě to bylo stejné,zásobník již úplně v pohodě a závěr jse již také shodit,nastříleno cca 400 ks

MarkedOne

Příspěvek#562 » sob 19. srp 2017, 13:52

Mám jeden kousek zamluvený. Ješte před nákupem jsem si ji šel vyzkoušet do Zlaté pušky v Prostějově a překvapilo mě, že po cca každé třetí či čtvrté ráně zůstal závěr vzadu. Prodavač se mě ptal co na tu mr*ku říkám (když ho budu citovat). Tak jsem řekl, že se mi z ní střílelo dobře, jen ten závěr mě překvapil. Tak mi začal tvrdit, že je to nedodělaná pistole a každý kdo ji koupil, tak ji prodává. Přitom mám pocit, že z P 10 jsou většinou nadšeni a nezaznamenal jsem zvýšený výskyt prodejních inzerátů.
Chtěl jsem se zeptat majitelů, jestli mají tucha, v čem by mohl být problém. Diky...
Stříleno s P 10 FDE, Giocchi 9 mm Luger FMJ 132 gr.

pista1

Příspěvek#563 » sob 19. srp 2017, 13:58

Blbě ji držíš a přizvedáváš si záchyt.
Já měl ze začátku opačnej problém. Po vystřelení poslední mě závěr nezůstal vzadu. Malá změna úchopu a problém zmizel.

bat

Příspěvek#564 » sob 19. srp 2017, 14:28

Nejspíš bude vypadlá pružina na kulise střelecké pohotovosti.
něco najdeš v příspěvku 374, 383 a 391-394 tohoto vlákna .

MarkedOne

Příspěvek#565 » sob 19. srp 2017, 14:32

pista1 píše:Blbě ji držíš a přizvedáváš si záchyt.
Já měl ze začátku opačnej problém. Po vystřelení poslední mě závěr nezůstal vzadu. Malá změna úchopu a problém zmizel.

Může být. Sice si to takhle nedokážu představit a chtělo by to asi ukázat, kde dělám chybu. Každopádně jsme z ní stříleli na střídačku dva a stávalo se nám to oběma. A z řeči prodavače to vypadalo, že nejsme sami a chyba je ve zbrani.

MarkedOne

Příspěvek#566 » sob 19. srp 2017, 14:43

bat píše:Nejspíš bude vypadlá pružina na kulise střelecké pohotovosti.
něco najdeš v příspěvku 374, 383 a 391-394 tohoto vlákna .

Diky za tip. Mrknu na to doma na PC, na telefonu jsou ty obrázky moc mrňavý.

Tom1

Příspěvek#567 » sob 19. srp 2017, 19:57

Díky všem za reakce.
Dnes jsem si ji konečně "zajel"... a hned na soutěži. Jak jsem zvyklý z P-09, tak oproti ní téměř nekope. Spoušť je super. Zatim jsem vystřílel 150. Vypouštěč zásobníku i závěru jsem vyčistil od té konzervační vazelíny z fabriky a pořádně namazal. Zásobník jde vypouště už podstatně lépe, ale ještě to není tak jak to znám z mé P-09.
Něco jiné se "dělo" se závěrem. Při přebíjení, kdy závěr zůstal vzadu (otevřen), po zasunutí dalšího plného zásobníku se závěr sám zavřel a zavedl náboj do komory...no super palec už nemusím řešit...zbraň nabitá, palím, čas běží...skvělá inovace, ale proč o ní doposud nikdo nepsal... Takto mi to udělalo 3x. Po čtvrté už jsem musel palcem pravé ruky, vlastňě i tím levým. No a právě ta sekunda mi pak chyběla...takže inovace se nekoná a budu dále zpouštět palcem...a jak jste mi psali, věřím, že se to brzo "ochodí".
Soustřel na 15m 5ran do velikosti asi pětikoruny, docela fajn.
Závěr: původně druhá -záložná zbraň se u mne okamžitě stala tou první :-)))

PosmrkanyKapesnik

Příspěvek#568 » ned 20. srp 2017, 10:21

Tom1: Ono to bude asi tim, ze kdyz je slovek na soutezi, tak nejak dela veci s vetsi razanci. Takze podle me, jsi tam to suple dorazel proste vetsi silou a proto ti padal zaver. Pak ti asi sila dosla a zustal ti vyset hah:D

MarkedOne: Ono to je specificke, ocividne na strelnici jsi narazil na cloveka, ktery nema rad CZ zbrane. Tak ji proste pomlouval, jak se dalo. Myslim ze je to velice uspechane, ji hned pomlouvat, cas ukaze jak to dopadne. Ja te zbrani fandim. Jinak s tim zachytem je to zajimave, ale jak psali kluci, je mozne ze je tam poskozena ta pruzinka zachytu. Mozna ji ten prodavac, sam poskodil, aby se mu splnilo jeho prani, a CZ P-10 byla hure prodejna a mohl pak nabizet jine znacky :D:D:D

pedro!

Příspěvek#569 » ned 20. srp 2017, 10:27

Mám ji před první střelbou vyčistit a namazat Brunoxem nebo mám střílet tak jak je z fabriky? Co myslíte?

Letec 12

Příspěvek#570 » ned 20. srp 2017, 11:12

Za mě, povrch otřít a drážky v závěru pro jistotu lehce stříknout brunoxem. Po první střelbě důkladně vyčistit a lehce namazat místa podle návodu.

Zpět na