CZ 858 - problém při nabíjení
Samonabíjecí pušky
- jjirka
Příspěvek#1 » ned 16. črc 2017, 10:02
Zdravím,
mám problém při nabíjení "nové" 858 CZUB. Polovina pokusů o nabití skončí zásekem, viz přiložené fotografie. Nepomohlo ani promazáni kontaktních ploch, včetně hran zásobníku i samotného střeliva. Uzávěr natahuji rychle a rázně, nebrzdím. Střelba zatím nezkoušena, mám pocit, že se to bude dít i při samonabíjení.
Předem děkuji za rady co s tím.
mám problém při nabíjení "nové" 858 CZUB. Polovina pokusů o nabití skončí zásekem, viz přiložené fotografie. Nepomohlo ani promazáni kontaktních ploch, včetně hran zásobníku i samotného střeliva. Uzávěr natahuji rychle a rázně, nebrzdím. Střelba zatím nezkoušena, mám pocit, že se to bude dít i při samonabíjení.
Předem děkuji za rady co s tím.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- kk
Příspěvek#2 » ned 16. črc 2017, 13:35
Nezlob se na mě, ale mě tohle dělá (dělalo) taky a vždy to bylo rukama. Nemyslím to špatně. Mám pocit, že jsem v takových případech prostě nestáhnul závěr do konce a pak pustil a udělalo to tohle.
Schválně to vyzkoušej na střelnici. Jestli to při samonabíjení dělat nebude tak je to jasný.
Schválně to vyzkoušej na střelnici. Jestli to při samonabíjení dělat nebude tak je to jasný.
- jjirka
-
Heisenberg - Příspěvky: 17
- Heisenberg
Příspěvek#4 » ned 16. črc 2017, 18:20
Mel jsem naprosto identicky problem. Zasekl se priblizne kazdy treti naboj, stejnym zpusobem jako tobe. Zaver jsem natahoval razne, problem se vyskytoval i pri ostre strelbe. Promazani, novy zasobnik (pro vylouceni slabe pruziny) ani jine naboje nepomohly.
Vyresila to az reklamace, kdy mi vymenili nosic zavorniku. Od te doby naprosto v poradku.
Vyresila to az reklamace, kdy mi vymenili nosic zavorniku. Od te doby naprosto v poradku.
- jjirka
- Michal1
Příspěvek#11 » úte 18. črc 2017, 23:07
Mě drhnul nosič závorníku o příliš velký svár, kterým zakápli drážku pro vypouštěcí páku samočinné spouště. Chvíli mi trvalo to najít, protože nikde nebyly patrné stopy po kolizi. Stačilo nejvyšší místo sváru obrousit aby tolik netrčel a už to chodí hladce. Potože účelem sváru je jen znemožnit montáž té vypouštěcí páky, není potřeba aby trčel vůbec.
-
steve_michalik - Příspěvky: 36
- steve_michalik
Příspěvek#12 » úte 24. dub 2018, 11:08
Zkusím oživit toto téma.
Mám stejný problém s mojí 858. Sem tam (každých 20 ran), se kousne při podávání (i při samonabíjení). Úplně stejně jak na výše uvedeném obrázku.
Reklamoval jsem (prý úprava podávání), kouše se pořád. Normálně střílím čínské/bulharské oceláky. Zkusil jsem současnou mosaznou Vlašim a s ní je to bohužel OK.
Reklamoval jsem podruhé. Reklamace zamítnuta. Prý se závada neprojevila při střelbě S&B náboji. Dále mi píšou, že tato zbraň je konstruována na ocelové nábojnice, tudíž pokud funguje i s mosaznými, tak musí být v pořádku.
O víkendu jí půjdu vyzkoušet, ale nejspíš to dopadne úplně stejně.
Nějaké nápady, jak dál postupovat? Reklamovat kvér a k němu dát stovku oceláků, ať si to teda vyzkouší?
Mám stejný problém s mojí 858. Sem tam (každých 20 ran), se kousne při podávání (i při samonabíjení). Úplně stejně jak na výše uvedeném obrázku.
Reklamoval jsem (prý úprava podávání), kouše se pořád. Normálně střílím čínské/bulharské oceláky. Zkusil jsem současnou mosaznou Vlašim a s ní je to bohužel OK.
Reklamoval jsem podruhé. Reklamace zamítnuta. Prý se závada neprojevila při střelbě S&B náboji. Dále mi píšou, že tato zbraň je konstruována na ocelové nábojnice, tudíž pokud funguje i s mosaznými, tak musí být v pořádku.
O víkendu jí půjdu vyzkoušet, ale nejspíš to dopadne úplně stejně.
Nějaké nápady, jak dál postupovat? Reklamovat kvér a k němu dát stovku oceláků, ať si to teda vyzkouší?
- kk
Příspěvek#14 » ned 5. dub 2020, 09:15
Me se tohle stalo asi pred mesicem nebo 2ma, jak koukam, driv jsem na to reagoval tak ze to je pri prvnim natazeni rucne, ale stalo se mi to pri samonabijeni. Nekdo mi poradil, ze to muze byt zasobnikem. Od te doby jsem strilel znova, ale vse naprosto v pohode.
Takze je otazka (beru to logicky):
- Dela to i s jinym zasobnikem? ...muze byt vystup ze zasobniku poskozen
- Je ten zasobnik novy nebo starsi? ....silna pruzina u noveho by mohla tlacit naboje vetsi silou a ty tak zatlaci na naboj a vyhnou ho do strany a tim padem se kousne
- Dela to kdyz je ten zasobnik plny nebo skoro prazdy? .... opet problem jako se silnou slabou pruzinou
- Naboje jsou ok? ... muze byt slabsi prah a tim padem malo sily na prebiti
Me osobne? skoro vse zasoby tehle raze mam vojenske cipovane od ZS a nemam s tim problem, V dobe kdy se mi to stalo jsem nakoupil po ceste na strelnici naboje ktere meli na CIP znacce STV. Usoudil jsem, ze to je tedy naboji. Mozna nevhodne skladovani nebo cert vi co. Protoze to co mam u sebe jsou i starsi i mladsi rocniky nez to co se mi kousalo a mam u sebe i cinu, rusko atd. a nic to nedela. Jen si nepamatuju jaky vyrobce bylo to co se mi kousalo.
Takze je otazka (beru to logicky):
- Dela to i s jinym zasobnikem? ...muze byt vystup ze zasobniku poskozen
- Je ten zasobnik novy nebo starsi? ....silna pruzina u noveho by mohla tlacit naboje vetsi silou a ty tak zatlaci na naboj a vyhnou ho do strany a tim padem se kousne
- Dela to kdyz je ten zasobnik plny nebo skoro prazdy? .... opet problem jako se silnou slabou pruzinou
- Naboje jsou ok? ... muze byt slabsi prah a tim padem malo sily na prebiti
Me osobne? skoro vse zasoby tehle raze mam vojenske cipovane od ZS a nemam s tim problem, V dobe kdy se mi to stalo jsem nakoupil po ceste na strelnici naboje ktere meli na CIP znacce STV. Usoudil jsem, ze to je tedy naboji. Mozna nevhodne skladovani nebo cert vi co. Protoze to co mam u sebe jsou i starsi i mladsi rocniky nez to co se mi kousalo a mam u sebe i cinu, rusko atd. a nic to nedela. Jen si nepamatuju jaky vyrobce bylo to co se mi kousalo.
- Kečup
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX