Galil
Samonabíjecí pušky
- Froggg
Příspěvek#61 » pon 5. čer 2017, 20:57
K těm bufferům, já se nechal inspirovat indickou verzí Galila a z polyurethanu pro dorazy vytočil špunta jako to mají v tom indickým. Ale ještě netestováno střelbou. Ten buffer výše je typický AK typ a měl by být v pohodě, takže si člověk může vybrat, jak to vyřeší.
ilustrační foto:

ilustrační foto:

- Heki
Příspěvek#62 » úte 6. čer 2017, 06:18
Takže materiály už mám doma. Buffer mám toho AK typu - akorát je černý. Materiál je taková tvrdší guma, tak teď už jen to otestovat na střelnici.
K tomu nahozen kolimátor Vortex Sparc II - jen ještě laboruju s výškou montáže, ale asi to nechám na nižší, ať to z toho moc nečumí.
K tomu nahozen kolimátor Vortex Sparc II - jen ještě laboruju s výškou montáže, ale asi to nechám na nižší, ať to z toho moc nečumí.
- kocpel
Příspěvek#63 » úte 11. črc 2017, 13:36
Může mi někdo vysvětlit proč mi Galil ničí tyto nábojnice
https://www.prodej-zbrani.cz/strelivo/p ... -FMJ-(223A)-3,56g,-55gr__s907x1395p.html
a tyto jsou v pohodě nepoškozené?
https://www.prodej-zbrani.cz/strelivo/p ... 2338p.html
https://www.prodej-zbrani.cz/strelivo/p ... -FMJ-(223A)-3,56g,-55gr__s907x1395p.html
a tyto jsou v pohodě nepoškozené?
https://www.prodej-zbrani.cz/strelivo/p ... 2338p.html
- sonor
Příspěvek#70 » sob 7. pro 2019, 19:53
Jsem si říkal, že 223 jsou dost drahé. Je fajn, že tomu tak není. Rozmýšlím se mezi vz58 a Kalašnikovem. Ale zjistil jsem, že
Galil musím přibrat do seznamu. Jestli jsem se dobře díval, tak by se cena měla pohybovat kolem 10tisíc. A teď babo raď. Z kalacha jsem nestřílel a ze jmenovaného Galila také ne. Dá se to nějak porovnat?
Galil musím přibrat do seznamu. Jestli jsem se dobře díval, tak by se cena měla pohybovat kolem 10tisíc. A teď babo raď. Z kalacha jsem nestřílel a ze jmenovaného Galila také ne. Dá se to nějak porovnat?
- skagerak
Příspěvek#71 » sob 7. pro 2019, 20:03
Galil ma fajn sklopku, je obrabenej a asi tezsi nes lisovane 223Ak, maji ruzne dlouhe laufy(to teda ak taky), a ma to dioptricke miridla. Pojistka je akckova ale ma to i packu na druhe strane.. dalsi rozdily by se asi jeste nasly ..
Dalsi vec je taky stoupani vyvrtu
Dalsi vec je taky stoupani vyvrtu
- Střelec
Příspěvek#72 » ned 8. pro 2019, 11:11
Ohledně stoupání vyvrtu je na vedlejším fóru Střelectví téma, lde píšou, že jsou 2 typy hlavní a to zeist 7" anebo 11". Dá se to poznat podle značení hlavně.
Cenovka 10 byla před lety, dneska je to spíš, za kolik bude z druhé ruky nahodou k mání.
Z galila jsem střílel a chování v pohodě, je to celkově těžké. Subjektivně volit neco v této ráži, tak AR. Lehčí, přesnější a dá se nové sehnat.
Cenovka 10 byla před lety, dneska je to spíš, za kolik bude z druhé ruky nahodou k mání.
Z galila jsem střílel a chování v pohodě, je to celkově těžké. Subjektivně volit neco v této ráži, tak AR. Lehčí, přesnější a dá se nové sehnat.
- Dragunov
Příspěvek#73 » pon 9. pro 2019, 00:41
No já Galila mám tehdy nebyl a) financ na AR b) prostě se mi vždycky líbil. Mám verzi ARM
Dnes bych asi volil SAR nebo dokonce Commando na nějaké akčnější disciplíny je přeci jen 18 palcová hlaveň drobet neobratná plus samozřejmě pokud jde někomu o výsledky, uchycení optiky atp. tak to prostě na AR15 nemá. Ale na druhou stranu každej na to čučí, protože kos a ARek je všude plno. Jop ARM má dvounožku co stříhá dráty a předpažbí z týkového dřeva s integrovaným otvírákem na flašky.
Sklopná pažba je v podstatě z FN FAL Para a je to sakra bytelný kus, řekl bych že mnohem lepší než třeba Vz.58. Oproti AK tak krom toho co bylo zmíněno, tak ty mířidla jsou nejen dioptr mají delší záměrnou a jsou vybavený vyklapovacíma tritiovýma nočníma. Vyhořelejma, ale dají se vyměnit.
Velký plus je lehce odnímatelná plynová trubice. Má upravené vypouštění zásobníku. Galil je prostě dělanej tak aby se dal natahovat levou rukou bez točení a podhmatů, dala se pojistka cvakat i palcem právé ruky, zásobník dal vypouštět ukazováčkem. (existuje i adapter aby akceptoval AR zásobníky) Ale chce to silnější prsty než AR
. Střílel jsem z AK 47 ale jen par ran nevím tak nějak nastejno - možná AK se víc zvedá, Galil jen tak cvaká a jde víc po přímce.

- Miata
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX