Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat

scorpions.cz

Příspěvek#5566 » pon 10. črc 2017, 16:02

petero tak třeba mě je to jedno . Při poučení před praktickou všem říkám , že záleží na nich jak to provedou. Pokud umí vypustit tak proč ne . Pokud dá ránu jistoty tak taky OK. Nevidím důvod na zkoušce nutit někoho k něčemu , co třeba pak nikdy dělat nebude. Samozřejmě vypuštění může pokazit , ránu jistoty snad ne.

audis

Příspěvek#5567 » pon 10. črc 2017, 16:27

Na idnesu je článek, že proběhla novela nařízení vlády a že to má zpresnit zkoušky. Bez detailů.

Novela skutečně významně zpresnuje, nebo jen kosmetické změny? Nějaký příklad?

marinakus

Příspěvek#5568 » pon 10. črc 2017, 16:35

audis : Chtělo by to tu poslední verzi, která na jednání vlády šla. Dělaly se tam ještě na poslední chvíli nějaké změny. Podle toho, co jsem četl já, nebudu muset nijak měnit ani výcvik uchazečů ani postup u zkoušek. Něco tam je dobré, něco považuji za nešťastné. Ale ono je to vždycky tak.

franta599

Příspěvek#5569 » pon 10. črc 2017, 17:01

Snad to dávam do správného vlakna ale lepší jsem nenašel chtel bych se zeptat jestli je možné skladat praktickou zkoušku s vlastní zbraní respektive jestli přitelkyne muže praktickou delat s mojí zbraní (tzn misto cz75 by byl glock 17) a pokud ano kde a komu je potřeba to nahlasit zakon někde neurčuje jakou presne zbran použit pouze pistole brokovnice a kulovnice/maloražka tak předpokladam že to zaleži na správci střelnice přip. komisaři. Mate někdo s tim zkušenost

audis

Příspěvek#5570 » pon 10. črc 2017, 17:32

Promarnena práce. Ukaž partnerce jednou rozborku 75 a musí si to pamatovat. Vždyť ty zbraně jsou všecky stejný.... Aspoň bude mít víc zkušeností.

franta599

Příspěvek#5571 » pon 10. črc 2017, 17:52

no me jde o to že glocka ma zmaknuteho i poslepu CZ bycg musel jit trenovat na střelnici takže časove omezeny a nepočitam to že rozborka CZ s jejima nehtama bude peklo

Slezman

Příspěvek#5572 » pon 10. črc 2017, 18:38

Vyber zbrani urcuje strelnice, konkretni zbran pak komisar. Dost tezko ovlivnitelna vec.

scorpions.cz

Příspěvek#5573 » pon 10. črc 2017, 19:06

Vyber zbrani urcuje strelnice : Nemusí být pravda , pokud bych naznal ,že zbraně dodané střelnicí jsou ve špatném technickém stavu , dám zbraně svoje . Stále platí ,že zbraně určuje komisař.

marinakus

Příspěvek#5574 » pon 10. črc 2017, 19:39

franta599 : Dříve to bylo přímo v zákoně. Ale bylo to vlastně pro rozšiřování skupin (s vlastní zbraní). Dnes prostě zbraně určuje komisař a nevím, jestli a proč bych měl pustit ke zkoušce zbraň soukromého držitele, který se navíc zkoušky sám neúčastní. Já vlastně nemám žádné právo si od tebe zbraň převzít a nechat s ní někoho skládat zkoušku. Pro mě případný průser na cestě a zbytečná komplikace. Takže za mě NE. A to vozím s sebou CZ75 tam, kde mají na manipulaci CZ82/83. Hlavně holky s tím mají problém. CZ75 jsem zatím dokázal naučit ovládat a rozebrat každou. Nehty nejsou překážkou. Když dokáže Glocka, nemůže být pětasedma problém.

franta599

Příspěvek#5575 » pon 10. črc 2017, 19:46

no mam z toho trochu vitr jak to pujde teprve se chystáme na to si to jit vyzkoušet proto jsem zjištoval jestli nahodou neni možnost si zbran zvolit tak holt budem drilovat 75 tku no i me ta rozbroka delala nazačatku problemy vymlatit čep udržet zaver atp glock je glock toho človek rozebere v jedne ruce. Dekuju za odpovedi holt se s tim nejak poperem :) oba :D

marinakus

Příspěvek#5576 » pon 10. črc 2017, 19:51

franta599 : Většina pětasedmdesátek se dá rozebrat tak, že jsou rysky na sobě přesně když dojedeš závěrem ke kouhoutu na pojistném ozubu. Pak to není o moc složitější než Glock a i postup může být hodně podobný. Na většině střelnic se na manipulaci používané CZ75 rozpadají už působením gravitace, pokud ne, dá se na vytlačení čepu použít zásobník. Ale to přece víš, ne? Kdo CZ75 zná, musí ji bez problémů rozebrat se zavázanýma očima stejně jako Glocka.

petero

Příspěvek#5577 » pon 10. črc 2017, 20:36

Scorpions je fajn, že dáváš na výběr, ale šlo mi spíš o takový všeobecný mínění, jak se to má dělat, když už na to přijde. Jestli mnou popisovaný způsob je průser nebo ne. Praktickou jsem se kdysi učil podle brožury od pana Komendy, kde jediný správný způsob vypuštění byl přes dva palce. Dnes je trendem vypouštění palcem slabé ruky. Nevím, jestli se třeba toto neřídí nějakou společnou metodikou a nebo jde u zoz spíš o to,jestli to při vypouštění cvakne nebo ne.

marinakus

Příspěvek#5578 » pon 10. črc 2017, 20:42

petero : Ono to vypouštění palcem ruky držící zbraň je asi to nejméně šťastné a nejvíce si koledující právě o to nešťastné cvaknutí kohoutu na zápalník. Já to takto určitě neučím a pokud mi to někdo provede u zkoušky, upozorním ho na možné nebezpečí. Pokud mu kohout vyjede................... asi víš sám. Ale to se může stát i při blbém postupu slabou rukou.

majlont

Příspěvek#5579 » úte 11. črc 2017, 06:20

Trošku OUT, ale snad nevadí. Výstup ze včerejšího (10.7.2017) jednání vlády:

1. Návrh nařízení vlády o znehodnocování některých zbraní a střeliva, zhotovování řezů zbraní a střeliva a jejich ničení a o minimálním obsahu dokumentace ve vztahu k delaboraci, znehodnocování, výrobě řezů a ničení munice
čj. 671/17
Předkládá: ministr vnitra
Výsledek jednání vlády: Schváleno

2. Návrh nařízení vlády, kterým se mění nařízení vlády č. 315/2011 Sb., o zkušebním řádu zkoušky odborné způsobilosti žadatele o vydání zbrojního průkazu skupiny A až E
čj. 668/17

3. Návrh nařízení vlády o požadavcích na zabezpečení zbraní, střeliva, černého loveckého prachu, bezdýmného prachu a zápalek a o muničním skladišti
čj. 667/17

4. Návrh nařízení vlády o minimálních technických požadavcích na střelnici pro munici, trhací jámu pro ničení munice a zvláštní zařízení pro odpalování, střelbu nebo ničení munice a o povinných náležitostech jejich provozního řádu
čj. 666/17

Takže u těchto právních norem se stihne zvěřejnění ve sbírce a budou platit od 1.8.2017 společně s novelou zákona o zbraních. Otázkou je, jak to bude s vyhláškou 115/2014 Sb. (o provedení některých ustanovení zákona o zbraních).

cipis

Příspěvek#5580 » úte 11. črc 2017, 08:22

Zpět na