Nákupní povolení

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1861 » stř 3. kvě 2017, 18:14

Prosím zde jen Nákupní povolení, EU směrnice a její dopady se řeší tady: viewtopic.php?t=7143&start=15 Díky McFly.

tequilla

Příspěvek#1862 » čtv 4. kvě 2017, 10:21

Za poslední měsíc jsem 5x navštívil Inspektorát pro zbraně, střelivo, výbušniny a drogy pro Prahu Východ na Křižíkově 8. Ve čtyřech případech jsem na počkání vyřídil vše potřebné a nikdy jsem tam nečekal víc jak hodinu. Jen jedinkrát (žádost o rovnou 4 NP) jsem byl odkázán na termín vyzvednutí o týden později.

Spokojenost

Možná to souvisí s tím, že se snažím chodit v méně exponovaných časech (mimo oběda, mimo začátek a konec úředních hodin). Jediné, co bych uvítal jako zlepšení je občasné vyvětrání chodby i prostoru u přepážek :lol:.

gogan

Příspěvek#1863 » stř 10. kvě 2017, 15:38

Tak dnes v Blansku, na ZP jsem čekal tři týdny, žádost NP nebrali zároveň, ale při předání ZP vystavili na počkání.

Antony30011

Příspěvek#1864 » stř 10. kvě 2017, 21:16

Dneska NP v Brně taky na počkání. Sice hodinový, ale na počkání.

Jardát

Příspěvek#1865 » pon 22. kvě 2017, 18:45

Zdravím,NP v Litoměřicích na počkání za pár minut.Naprostá spokojenost.

DOLLYm

Příspěvek#1866 » pon 22. kvě 2017, 20:02

Dnes v Plzni nákupní povolení cca 20 minut..

Spartan007

Příspěvek#1867 » pon 22. kvě 2017, 21:32

Dnes v Blansku na počkání. Měl jsem 2 NP a do půl hodiny jsem to měl.

Dexter02

Příspěvek#1868 » pon 29. kvě 2017, 16:50

Dnes Brno v cca 15.00 2 nakupka do 10min.
Prede mnou na "papirech" nikdo nebyl, nez mi vydali nakupka prisel jeden borec podat zadost o ZP a druhej s nakupkem.
Na "zbranich" jeden manik cekal na vydani PZ a mezitim dorazil myslivec s loveckym arzenalem.
Prazdno pusto, na chodbach jen meluzina. Nebyt ozbrojen tak bych se tam bal :)

Antony30011

Příspěvek#1869 » pon 29. kvě 2017, 20:34

Neblázni, nevěřím. Tos nebyl v Brně. Proč já tam vždycky zkysnu hodinu až tři? :cry:

Snake.360

Příspěvek#1870 » stř 31. kvě 2017, 10:31

Dnes 2 NP v Domažlicích na počkání, cca 15 minut. Spokojenost, dámy s úsměvem :)

morho

Příspěvek#1871 » stř 31. kvě 2017, 13:37

Poslouchejte je tu dost lidí kdo chodíme na odbor Praha 4 ulice Sdružení, kde NP nebo PZ trvá 3 týdny, takže vám ostatním gratuluju a stačilo, díky :)

Horny

Příspěvek#1872 » čtv 1. čer 2017, 13:14

Napadlo mě zeptat se na jednu zajímavou věc; známý si v Plzni tak 14 dní zpátky vyřizoval svoje vůbec první nákupko a trochu popletl obligátní mantru "ochrana života, zdraví a majetku", příslušník zřejmě vycítil nejistotu a tak ho přesvědčil aby k tomu ještě připsal "sportovní důvody" . To je ovšem podle mě zbytečné, protože kupovanou zbraní bude pistole primárně pro cvičnou, kondiční a rekreační střelbu.

Otázka tedy zní: Bude policie moci takovéto povolení zrušit, pakliže zjistí že se se zbraní žádný velký sport neodehrává, nebo ne?

Mimochodem ten policista co ta povolení vyřizuje (pokud to tedy byl on, ale za posledního půl roku jsem tam jiného nepotkal) je nějaký zvláštní. Nezdá se vám?
Když jsem tam byl já, tak zase huhlal pod fousy něco jako "samonabíjecí pušku na obranu?" :-D

P.S. Pokud se to tu už někde řešilo, tak se moderátorům omlouvám. Píšu z mobilu a na 3,5" zobrazovači se fórum prohlíží dost těžkopádně ;-)

Piggy

Příspěvek#1873 » čtv 1. čer 2017, 13:28

Nerozumím řeči tvého kmene - jestliže bude pistole primárně pro cvičnou, kondiční a rekreační střelbu, pak hlavní důvod je právě podle § 12/5 b) čili nemůže být zbytečný (ledaže bys chtěl napsat "přestože").
Navíc neexistuje samostatný důvod "sportovní střelba", na žádosti se zaškrtává "uskutečňování sportovní, lovecké, kulturní nebo jiné zájmové činnosti nebo příprava na povolání" jako jedna položka.
A hlavně zatím je úplně jedno, jak "velký" sport provozuješ.

Horny

Příspěvek#1874 » čtv 1. čer 2017, 14:05

2 Piggy: U nás v Plzni se v žádosti nezaškrtává nic, protože nejspíš "okresní právo". Je tam prostě pár řádek na které napíšeš důvod a hodný pan policista už je do povolení nějak úředně přeformuluje. Přesně na tohle doplatil ten známý, protože díky netu si myslel, že bude taky jenom zaškrtávat. A ono ejhle! :-)

Možná jsi úplně nepochopil mou myšlenku - jde o to, že v zákoně je jasně napsáno "pokud př.út. zjistí že důvod vydání nák.pov. pominul, povolení odejme" (cituju z hlavy, tak prosím nekamenovat :-))
Jediné povolení, které útvar nemůže zrušit s tím že důvod vydání pominul je "ochrana života, zdraví a majetku", pročež všechny moje zbraně kat.B jsou přihlášené právě takto, ať už jsou pro sport, lov nebo do sbírky. Myslím si, že většina lidí to nedělá jinak, protože si tak zvýší (alespoň trochu) jistotu vlastnictví.

Dotaz ale spočívá v tom, zda takovéto nákupní povolení nebude moci přísl.útv. za čas zrušit s odůvodněním, že sportovní aktivita se se zbraní nekoná...

Kalič

Příspěvek#1875 » čtv 1. čer 2017, 15:05

Nikdy jsem nepsal nic jiného, než ochrana ZŽM. Žádný sport, atp. Zřejmě proto, že mám jenom "E".

Zpět na