Nákupní povolení

vgj

Příspěvek#1816 » sob 15. dub 2017, 14:44

Tak jsem si zkusil v Praze 5 elektronické podání žádosti o nákupní povolení. Nestihl jsem totiž dojet v pracovní době (několik úředních dní po sobě).
Použil jsem běžný PDF formulář, který jsem v acrobat readeru vyplnil a podepsal ověřeným certifikátem (1.CA). Toto jsem poslal emailem na pražskou podatelnu a mé pracoviště pro zbraně(P5), spolu s dotazem v emailu, jak dál postupovat kolem platby a že mi vyhovuje osobní vyzvednutí.
Reakce byla telefonická, po několika hodinách od odeslání. Prý jestli si vyzvednu v pondělí povolení osobně a přinesu při tom kolky za 200Kč. S tím jsem souhlasil, při vyzvednutí jsem dodal kolek, vyzvedl si osobně NP.
Takže i v Praze to jde (byť jsem byl letos asi první, kdo to použil), žádost podána ve čtvrtek dopoledne, dohodnuto ve čtvrtek odpoledne telefonicky a v pondělí jsem si vyzvedl NP u příjemného komisaře.
Za mne ideální služba.
(jen to trochu narušilo myšlenku... když to bude trvat dlouho, tak aspoň ušetřím... Galil už holt čeká na průkaz zbraně... registrace byla také rychlá a bez dlouhého čekání).

Grey

Příspěvek#1817 » ned 16. dub 2017, 20:46

Zdravím pánové
Chystám se na první nákupy po získání ZP
Jednou ze zbraní na ktere chci je samonabíjecí maloražka
Myslel jsem si že NP na tuto zbran má být "kulovnice samonabíjecí"
Nicméně jsem ted narazil na par inzerátu kde požadovali NP na "malorážka samonabíjecí"
A ještě jeden případ kdy u u zbrane kde jsem ocekaval NP "kulovnice samonabíjecí."chteli "puška samonabíjecí"
Jsem zmaten -to si to kazdy prodejce muže pojmenovat po svém ?

marinakus

Příspěvek#1818 » ned 16. dub 2017, 20:50

Každý ne ale ten, který zbraň uvádí na český trh v podstatě ano. Ale měla by to být podle mě malorážka samonabíjecí. Jinak jsem to ještě v PZ neviděl.

Antony30011

Příspěvek#1819 » ned 16. dub 2017, 20:52

V Brně mi bylo řečeno že berou "puška samonabíjecí" jako univerzál na dlouhou samonabíjecí zbraň. Ráže je na NP nezajímá. V PZ pak rozlišují. Řešil jsem to u revolveru (na NP revolver jsem kupoval malorážkovej) a řekli mi to takle i na dlouhou.

sokar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1820 » ned 16. dub 2017, 20:57

Určující je to co je zapsáno v CRZ. Na PAR je tam puška, ale na VAR je to kulovnice.

marinakus

Příspěvek#1821 » ned 16. dub 2017, 21:00

Antony : To ti nevezme CRZ zcela určitě. Pokud zná dvě rozdílné kategorie, vezme jen tu správnou. Revolver malorážkový nezná. Takže revolver je jen jeden. U pušky a malorážky je to ovšem jinak.

Antony30011

Příspěvek#1822 » ned 16. dub 2017, 21:02

Jestli to vezme CRZ nevím, ale takhle mi to v Brně řekli. Jak jsem koupil, tak prodávám. :roll: Mám NP na "puška samonabíjecí" a chtěl jsem ho využít na malorážku samonabíjecí. P. policajtka povídala, že bez problému. V praxi jsem to ještě nevyzkoušel...

marinakus

Příspěvek#1823 » ned 16. dub 2017, 21:04

Uvidíš, co na to prodejce. Já jsem hodně přesvěden o tom, že ti sdělí, že na zbraň nemáš povolení. Pokud to ovšem bude prodejce s přístupem do CRZ. Když to bude soukromý držitel, je pak na tobě, co uhádáš na policii.

PictusCZ

Příspěvek#1824 » pon 17. dub 2017, 09:12

Ono když se nad tím člověk zamyslí, tak čím se principielně (krom ráže a tedy střeliva) liší (třeba) "malorážková" opakovačka od "normální"? To bychom tam taky mohli psát "malorážka", "normální puška" a "hustopřísnej kanon" :-D

Já bych osobně pro nějaké povolení "pro strejčka příhodu" (pro případy, aby ho člověk měl v šuplíku, kdyby se objevilo něco extra pěknýho) volil nejobecnější formulaci typu "puška", pokud to je účelové na konkrétní zbraň, tak nejlíp se domluvit rovnou s prodejcem. Ale ani tam nepíšu víc, než je nutný - zatím jsem vždy psal jen pistole/puška samonabíjecí... Žádnýho výrobce, ráži atd., i když jsem přesně věděl, na jakej kvér to je...

petras125

Příspěvek#1825 » pon 17. dub 2017, 09:21

Podle mého názoru (= domnívám se) toto. CRZ využívá celkem 5 číselníků:
- druhy zbraní
- druhy střeliva
- výrobce/značka výrobce
- vzory/modely zbraní
- ráže
Ty číselníky byly naplněny při spuštění CRZ hodnotami převzatými z evidence dé té doby registrovaných zbraní. Díky tomu se tam vyskytují záznamy typu brokovnice jednuška a brokovnice ptáčnice, tj. konkrétní zbraň může odpovídat více kategoriím zbraní uváděných v CRZ. Při nákupu by prodejce s přístupem do CRZ měl rozhodnout, zda nákupní povolení odpovídá dané zbrani a pokud už zbraň v CRZ je, tak se její zakategorizování s ní už potáhne navždy, tj. na PZ bude uvedeno to, co je v CRZ, bez ohledu na to, co bylo napsáno v nákupku.

P.S.: Nákupní povolení na PČR v Brně je záležitost cca 20-ti minut. Přístup policistů v Brně absolutně korektní a maximálně vstřícný. Jediný problémek, který jsem řešil byl ten, že jsem chtěl, aby můj syn mohl nosit moje zbraně a já jeho. Měli jsme sepsánu smlouvu o výpůjčce na které byly uvedeny všechny zbraně a PČR chtěla jednotlivou smlouvu na každou zbaň (asi kvůli přiložení smlouvy k rozhodnutí) - tak jsme prostě na místě smlouvu nakopírovali na více papírů a v jednotlivých paré jsme zbraně zaškrtali tak, aby na každém papíru byla jen jedna a bylo vyřešeno.

frantisekkozisek

Příspěvek#1826 » pon 17. dub 2017, 10:11

Já jsem na NP puška samonabíjecí koupil zbraň co měla v PZ kulovnice samonabíjecí. Teď v novým PZ už mám uvedeno puška samonabíjecí.

zelenej

Příspěvek#1827 » ned 23. dub 2017, 22:02

Nekamenujte nováčka prosím! Je okolkované (200Kč) "Rozhodnutí o povolení vlastnit, držet a nosit zbraň" nákupním povolením nebo jen doklad o kladném rozhodnutí? Jak tedy NP má vypadat? Už jsem z toho jelen.... Díky.

zelenej

Příspěvek#1828 » ned 23. dub 2017, 22:35

Edit: teď mi poslal kolega podobné (začerněné) jen malonko odlišné.. Tvrdí, že to NP je. Jinde na webu je, že není.
NP.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

JardaB

Příspěvek#1829 » pon 24. dub 2017, 04:49

Je to NP, rika se tomu tak i kdyz se to oficialne jmenuje jinak, kazdopadne si s tim koupis prislusny kver ;-)

ml-55

Příspěvek#1830 » pon 24. dub 2017, 04:53

je to rozhodnutí PČ k Tvé žádosti o nákupní povolenní

Zpět na