Derringer CORY

Black Powder a vše co k tomu patří
muzzleloader

Příspěvek#31 » sob 5. úno 2011, 12:37

Hrobar:nahodou neplanujete verzi s dospelejsi razi,ze?Uz jsem par vecicek v razich .31-.36 mel a vykon me nikdy nepresvedcil.Nerikam,ze to nemohlo byt mnou,byli to me perkusni zacatky.Ale to co .45 prostreli,od toho se kule z tech mensich razi mnohdy odrazili.
Kazdopadne gratuluji k uvedeni na trh.Sledoval jsem diskuzi na strelectvi a vim ze delsi dobu se o tomhle kousku mlcelo.

pufik

Příspěvek#32 » sob 5. úno 2011, 12:39

Mohu se zeptat, aktualni verze s hladkym vyvrtem vyuziva nejake standartni pistony nebo jsou vlastni konstrukce? Jde mi o pripadnou dostupnost nahradnich dilu... Diky.

Jinak za zvazeni moznosti drazkovaneho vyvrtu se take primlouvam, ani by mi nevadilo kdyby byl skrzeva to nakonec o neco drazsi...

hrobar

Příspěvek#33 » sob 5. úno 2011, 15:45

větší ráži - .44 nebo .45 bych se nebránil, bude to něco větší a širší, ale není to zatím v plánu, v té .36 je to prostě velké tak akorát a pěkné - uvidíme ale koncem roku

pistony jsou vlastní - po propočtu nakupovaných a jejich různé kvalitě, jsme volili vlastní, které přijdou výrobně levněji, všechny jsou zušlechtěné na stejnou tvrdost. cenově jako náhradní díl nebudou dražší než ty, co jsou teď volně ke koupi na trhu

pufik

Příspěvek#34 » pát 11. úno 2011, 08:58

hrobar, yacek: ...mohu se zeptat zda je neco noveho ve veci toho drazkovaneho vyvrtu?

PS: diky za tu ruzovou variantu

HA: ted jsem zjistil ze nerez varianta je (coz je pochopitelne) o litr drazsi :mrgreen:
jeste by me zajimalo zda v nerez provedeni je vse z nerezu tedy čepy, kohout, spoust, pistony apod. nebo jen tělo a hlavnovy svazek? A je mi jasne ze pruzinky z nerezu nebudou...

hrobar

Příspěvek#35 » pát 11. úno 2011, 16:26

drážky jsou v jednání, nic není nemožné, je to otázka navýšení výrobní ceny a možností výroby

použití nerezu na čepy bych se bránil, ale kohout, spoušť,pistony a aretace svazku se z kaliteĺného nerezu udělat dají

pokračujeme tak, že je stanoven harmonogram výroby a ten se plní, natočili jsme i nějaké video ze střelby, po neděli pošlu odkaz

hrobar

Příspěvek#36 » úte 15. úno 2011, 09:51

b52

Příspěvek#37 » pát 18. úno 2011, 16:55

dost dobrý fandim

polorozpadlýpařez

Příspěvek#38 » pát 4. bře 2011, 16:40

Chtěl bych se zeptat, jaké jsou pro tento deringer vhodné střely. Dle stránek výrobce je průměr vývrtu 9,144 mm a nabízené sférické střely mají průměr 9,52. Jdou tam v pohodě nabít? Případně i s flastrem? A dají se někde koupit i nějaké vhodné ogivály?
Díky

hrobar

Příspěvek#39 » ned 6. bře 2011, 15:34

se střelam pro předovky je trochu problém. Koupíte je po označením závaží, protože nikdo z výrobců ani dovozců nemá střely homologované ČUZZS. Ke zbrani budou nabízeny kule(závaží) vyrobené slovenskou firmou Ares, průměr hlavně bude upravený k těmto střelám

micromac

Příspěvek#40 » pon 19. zář 2011, 21:09

Tak to vypadá že na sebeobranu nebude asi nejlepší, kulku zastaví silnější kabát a útočníka jenom vydráždí. Výrobce by měl zauvažovat o přestavbu na ráži .45 s vývrtem, potom bych do něj šel.

matias

Příspěvek#41 » úte 20. zář 2011, 19:31

polorozpadlýpařez - sf. střely 9,15 mm byly svého času u Řeháků ( poslali na dob. obratem), ogivál dávat do hladké hlavně je na nic. Absence vývrtu = nulová rotace kolem podélné osy a tudíž i mizivá přesnost. Snad ( ??? ) zkusit "voskové slugy s broky". Někde to běží na youtube, ovšem v brokovnicích bez zahrdlení. I tak to vidím jen na střelbu derringerovou, tj. přes stůl.

Artifex

Příspěvek#42 » úte 20. zář 2011, 21:18

Voskové slugy jsou hlavně v původní plastové objímce v hlavni, nevím kde by se sháněla v této ráži. Sukýnka se pak kousek za hlavní až oddělí

matias

Příspěvek#43 » stř 21. zář 2011, 19:45

9 mm Luger brokový vyráběla Libra, ovšem tam byl plastový plášť v klasickém
tvaru, nikoliv válcový. Takže možná nějaké staré zásoby polotovarů a nabíjet
je obráceně ( ???!!! ). A nebo pan Google .....

sided
moderátor

Příspěvek#44 » stř 21. zář 2011, 21:34

Válcové kontejnery na broky jsou pro .38/.357 bud přímo brokový patrony a nebo samotný kontejnerky pro přebití.

chacal

Příspěvek#45 » ned 6. lis 2011, 19:27

Jen rychlá reflexe na tento (dle mého mínění skvělý) derringer.

Cal. .36 je plně dostačující o tom není pochyb. Doporučuji všem pochybovačům sehnat si nějakou odbornou literaturu. Ale .45 by jistě byla lepší :mrgreen:

Na netu jsem hledal (při zvažování o koupi) nějaké informace čím toho deringera budu "krmit", ale světe div se NIC JSEM NEAŠEL!!! Šlo mi o rozměry v hlavni, doporučené "střelivo", atd., prostě vše co mají prodejci normálně uvedeno u každé zbraně. Pro příkladu uvedu dva - ARDESA, PEDERSOLI.

Jde o to, že ládovat ho ("natvrdo" + ucpávky, atd.) jako perkusní revolver je dost komplikované a žádá si další vybavení.
Naopak ládovat kuly přes flastr do hladné hlavně bylo dle mě nejlepší (méně komplikované a levnější, :idea: :arrow: navíc nejsou zde tak velké požadavky na kvalitu kulí) řešení. Ovšem pak je k tomu třeba upravit i ráži, ale to co je dostupné na netu ráže + střela moc na flastr nevypadá.

:!: :idea: :arrow: Tedy může mi (ale i jiným lidem) někdo už objasnit čím (přesná specifikace výrobce) a jak se bude s deringerem střílet?
(jaká kule, jaký flastr, nebo jen kuli zalisovat do hlavně s ucpávkou - filc nebo krupice. Jak ten svazek pak při nalisování kule neurvat)

Zpět na