Derringer CORY
Black Powder a vše co k tomu patří
- muzzleloader
- muzzleloader
Příspěvek#31 » sob 5. úno 2011, 12:37
Hrobar:nahodou neplanujete verzi s dospelejsi razi,ze?Uz jsem par vecicek v razich .31-.36 mel a vykon me nikdy nepresvedcil.Nerikam,ze to nemohlo byt mnou,byli to me perkusni zacatky.Ale to co .45 prostreli,od toho se kule z tech mensich razi mnohdy odrazili.
Kazdopadne gratuluji k uvedeni na trh.Sledoval jsem diskuzi na strelectvi a vim ze delsi dobu se o tomhle kousku mlcelo.
Kazdopadne gratuluji k uvedeni na trh.Sledoval jsem diskuzi na strelectvi a vim ze delsi dobu se o tomhle kousku mlcelo.
- pufik
Příspěvek#32 » sob 5. úno 2011, 12:39
Mohu se zeptat, aktualni verze s hladkym vyvrtem vyuziva nejake standartni pistony nebo jsou vlastni konstrukce? Jde mi o pripadnou dostupnost nahradnich dilu... Diky.
Jinak za zvazeni moznosti drazkovaneho vyvrtu se take primlouvam, ani by mi nevadilo kdyby byl skrzeva to nakonec o neco drazsi...
Jinak za zvazeni moznosti drazkovaneho vyvrtu se take primlouvam, ani by mi nevadilo kdyby byl skrzeva to nakonec o neco drazsi...
- hrobar
Příspěvek#33 » sob 5. úno 2011, 15:45
větší ráži - .44 nebo .45 bych se nebránil, bude to něco větší a širší, ale není to zatím v plánu, v té .36 je to prostě velké tak akorát a pěkné - uvidíme ale koncem roku
pistony jsou vlastní - po propočtu nakupovaných a jejich různé kvalitě, jsme volili vlastní, které přijdou výrobně levněji, všechny jsou zušlechtěné na stejnou tvrdost. cenově jako náhradní díl nebudou dražší než ty, co jsou teď volně ke koupi na trhu
pistony jsou vlastní - po propočtu nakupovaných a jejich různé kvalitě, jsme volili vlastní, které přijdou výrobně levněji, všechny jsou zušlechtěné na stejnou tvrdost. cenově jako náhradní díl nebudou dražší než ty, co jsou teď volně ke koupi na trhu
- pufik
Příspěvek#34 » pát 11. úno 2011, 08:58
hrobar, yacek: ...mohu se zeptat zda je neco noveho ve veci toho drazkovaneho vyvrtu?
PS: diky za tu ruzovou variantu
HA: ted jsem zjistil ze nerez varianta je (coz je pochopitelne) o litr drazsi
jeste by me zajimalo zda v nerez provedeni je vse z nerezu tedy čepy, kohout, spoust, pistony apod. nebo jen tělo a hlavnovy svazek? A je mi jasne ze pruzinky z nerezu nebudou...
PS: diky za tu ruzovou variantu
HA: ted jsem zjistil ze nerez varianta je (coz je pochopitelne) o litr drazsi
jeste by me zajimalo zda v nerez provedeni je vse z nerezu tedy čepy, kohout, spoust, pistony apod. nebo jen tělo a hlavnovy svazek? A je mi jasne ze pruzinky z nerezu nebudou...
- hrobar
Příspěvek#35 » pát 11. úno 2011, 16:26
drážky jsou v jednání, nic není nemožné, je to otázka navýšení výrobní ceny a možností výroby
použití nerezu na čepy bych se bránil, ale kohout, spoušť,pistony a aretace svazku se z kaliteĺného nerezu udělat dají
pokračujeme tak, že je stanoven harmonogram výroby a ten se plní, natočili jsme i nějaké video ze střelby, po neděli pošlu odkaz
použití nerezu na čepy bych se bránil, ale kohout, spoušť,pistony a aretace svazku se z kaliteĺného nerezu udělat dají
pokračujeme tak, že je stanoven harmonogram výroby a ten se plní, natočili jsme i nějaké video ze střelby, po neděli pošlu odkaz
- polorozpadlýpařez
- polorozpadlýpařez
- hrobar
- micromac
- matias
Příspěvek#41 » úte 20. zář 2011, 19:31
polorozpadlýpařez - sf. střely 9,15 mm byly svého času u Řeháků ( poslali na dob. obratem), ogivál dávat do hladké hlavně je na nic. Absence vývrtu = nulová rotace kolem podélné osy a tudíž i mizivá přesnost. Snad ( ??? ) zkusit "voskové slugy s broky". Někde to běží na youtube, ovšem v brokovnicích bez zahrdlení. I tak to vidím jen na střelbu derringerovou, tj. přes stůl.
- matias
- chacal
Příspěvek#45 » ned 6. lis 2011, 19:27
Jen rychlá reflexe na tento (dle mého mínění skvělý) derringer.
Cal. .36 je plně dostačující o tom není pochyb. Doporučuji všem pochybovačům sehnat si nějakou odbornou literaturu. Ale .45 by jistě byla lepší
Na netu jsem hledal (při zvažování o koupi) nějaké informace čím toho deringera budu "krmit", ale světe div se NIC JSEM NEAŠEL!!! Šlo mi o rozměry v hlavni, doporučené "střelivo", atd., prostě vše co mají prodejci normálně uvedeno u každé zbraně. Pro příkladu uvedu dva - ARDESA, PEDERSOLI.
Jde o to, že ládovat ho ("natvrdo" + ucpávky, atd.) jako perkusní revolver je dost komplikované a žádá si další vybavení.
Naopak ládovat kuly přes flastr do hladné hlavně bylo dle mě nejlepší (méně komplikované a levnější,
navíc nejsou zde tak velké požadavky na kvalitu kulí) řešení. Ovšem pak je k tomu třeba upravit i ráži, ale to co je dostupné na netu ráže + střela moc na flastr nevypadá.
Tedy může mi (ale i jiným lidem) někdo už objasnit čím (přesná specifikace výrobce) a jak se bude s deringerem střílet?
(jaká kule, jaký flastr, nebo jen kuli zalisovat do hlavně s ucpávkou - filc nebo krupice. Jak ten svazek pak při nalisování kule neurvat)
Cal. .36 je plně dostačující o tom není pochyb. Doporučuji všem pochybovačům sehnat si nějakou odbornou literaturu. Ale .45 by jistě byla lepší
Na netu jsem hledal (při zvažování o koupi) nějaké informace čím toho deringera budu "krmit", ale světe div se NIC JSEM NEAŠEL!!! Šlo mi o rozměry v hlavni, doporučené "střelivo", atd., prostě vše co mají prodejci normálně uvedeno u každé zbraně. Pro příkladu uvedu dva - ARDESA, PEDERSOLI.
Jde o to, že ládovat ho ("natvrdo" + ucpávky, atd.) jako perkusní revolver je dost komplikované a žádá si další vybavení.
Naopak ládovat kuly přes flastr do hladné hlavně bylo dle mě nejlepší (méně komplikované a levnější,
(jaká kule, jaký flastr, nebo jen kuli zalisovat do hlavně s ucpávkou - filc nebo krupice. Jak ten svazek pak při nalisování kule neurvat)
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí