Tvrdnutí pružiny?

Co jinam nepatří...
MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1 » pon 7. úno 2011, 21:09

Dostala se mi do rukou pistolka Frommer Lilliput. Původně zřejmě 6.35mm, v mém podání .22LR.

Bohužel není úplně v ideálním stavu a musím s ní na zkušebnu. Problém je, že je takřka nemožné natáhnout kohout, aby se zachytil (ani kleštěmi) a drhne i o závěr natolik, že se nehne.

Tak jsem ji rozebral a zkusil vyměnit pružinu odpružení kohoutu (ta úplně vpravo) za pružinu z propisky ( :mrgreen: ). Takhle to funguje v pořádku, byť samozřejmě kohout nemá dostatečný úder na zápalník.

Je možné, že pružina za ta léta ztvrdla? Slyšel jsem o měknutí, ale ne o tvrdnutí.

A teď co s tím? Zkrátit? Bude to ale fungovat, pokud je ztvrdlá?
Nebo někde koupit či nechat udělat? Má průměr cca 4,1mm a asi 24mm na délku.

Osobně si myslím, že i vratná pružina je příliš tuhá na .22, ale to můžu řešit až po zkušebně.

Předem díky za radu ;)

Patrik
moderátor

Příspěvek#2 » pon 7. úno 2011, 21:28

Zřejmě tu pružinu někdo vyměnil ve snaze nahradit předchozí, třeba už slabou, prasklou atd. U nás se dají koupit nějaké už hotové pružiny, případně ti udělají novou podle výkresu či vzoru.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3 » pon 7. úno 2011, 22:03

Co znamená "u nás"? Já bohužel vím jen málo o tom, jaká pružina by tam měla být. Každopádně vypadá přesně jako ta z obrázku na internetu, takže bych spíš myslel, že je původní.

sided
moderátor

Příspěvek#4 » pon 7. úno 2011, 22:23

U Wolfa mají sadu pro 6,35 asi bych se od toho odpích. Je pravděpodobné že aspon ta bicí půjde použít. http://www.gunsprings.com/index.cfm?pag ... D=1&mID=36

Patrik
moderátor

Příspěvek#5 » pon 7. úno 2011, 22:55

Mark: Pružiny - výrobci, dodavatele aj.
Ona tam moc jiná dát asi nepůjde. Pokud není původní, tak může mít asi silnější průměr drátu.

jomekabi

Příspěvek#6 » úte 8. úno 2011, 00:18

To je asi tak jedine mozne vysvetleni. Navic se kvalita perove oceli muze trochu lisit. Pokud kecam blbosti, nejecte na me, nejsem technickej typ. ;)

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#7 » úte 8. úno 2011, 19:37

Nevím, vypadá velmi podobná té na obrázku originálu.
Každopádně by to byla přužina příliš silná i na magnum, zavřít se mi to podařilo až kladivem :oops:

Pružiny od Wolfa jsem objednal, připlatil si i za rychlejší poštu, ale nevím, jestli to dorazí včas, abych stihnul limit pro odevzdání na zkušebnu :(

sided
moderátor

Příspěvek#8 » úte 8. úno 2011, 19:53

Tak to nech bez tormentace na Ačko, zkušebnu doděláš v klidu až to rozchodíš.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#9 » úte 8. úno 2011, 20:10

To hrozí, ale musel bych dělat registraci dvakrát :(

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#10 » úte 1. bře 2011, 12:25

Tak pružiny po měsíci ( :roll: ) přišly, ale jejich představa o "SPRING PAK" jsou všehovšudy dvě pružiny (zbraň jich má šest, zásobníkovou v to nepočítaje) - jedna vratná a pak jedna dlouhá, která nikam nepasuje :roll:

Nj, pistole odešla k panu Novotnému, snad ji dá do kupy on...

pavelkrab

Příspěvek#11 » pát 13. kvě 2011, 15:05

napiš přesné rozměry té pružiny i průměr drátu, zkusím ti pomoct a i případně fotku zkusím jich pár udělat s odchylkami v průměru drátu a vyzkoušíš tvrdost, vyhodit je můžeš vždycky- teda jestli o to stojíš

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#12 » pát 13. kvě 2011, 15:52

Děkuju, ale už je to pasé, puškař to spravil a zkušebna zamítla (z jiného důvodu), takže pružinu už nepotřebuju.
Ale děkuji! ;)

Zpět na