Terc-gong
- smates
Příspěvek#1 » pon 19. zář 2016, 20:45
Tak nejak me omrzelo strileni do papiru a chtel bych si vyrobit terc-gong na zaveseni misto klasickeho terce.Terc by mel mit prumer cerneho kruhu z mezinarodniho pistoloveho terce 50/20.Strilet se bude 22LR,7.65Br,9mmM a max 9L.Kdyz se mi povede sehnad Hardox tak jakou silu potrebuju aby se hned neznicil?Kdyz se povede sehnad jen obyc material tak tam je potreba jaka sila materialu?Dekuji za rady M.
- ladaj
Příspěvek#2 » pon 19. zář 2016, 21:24
Netřeba shánět, obojí lze zakoupit resp objednat výpalek. Shání se "něco levného", obyčejné desky třeba ve sběrně - gong o velikosti A3 mám z 10mm desky a chtěli za to asi stovku. Luger do toho sice dělá drobné otlačky, ale nic dramatického, nějakou desítku tisíc by to mělo ustát, než se to z bezpečnostních důvodů vyřadí. Ovšem 357 a výš už to vyloženě prasí.
Zdroje na levný hardox netuším. Nové jsem si nechal vypalovat v Gamaocel z desítky hardoxu 500, ale cena je teda kotel. Ovšem bez problémů to snáší třeba 7,62*39 nebo výkonné revolvery (s minimálním otiskem), luger kromě rozprsklého olova a oprýsklé barvy absolutně bez otlaku v kovu. Do hardoxu si nech vypálit díry (do kulatého třeba formou "uší s dírama"), ať to potom máš za co zavěsit. Normálním nářadím to neprovrtáš a sváry (běžného domácího kutila) ti z hardoxu upadnou po pár ranách.
Pokud to nebude vyloženě na mířenku, tak si udělej více gongů v různých velikostech. Tréning je pak fofr
... ale přitom účelný.
Zdroje na levný hardox netuším. Nové jsem si nechal vypalovat v Gamaocel z desítky hardoxu 500, ale cena je teda kotel. Ovšem bez problémů to snáší třeba 7,62*39 nebo výkonné revolvery (s minimálním otiskem), luger kromě rozprsklého olova a oprýsklé barvy absolutně bez otlaku v kovu. Do hardoxu si nech vypálit díry (do kulatého třeba formou "uší s dírama"), ať to potom máš za co zavěsit. Normálním nářadím to neprovrtáš a sváry (běžného domácího kutila) ti z hardoxu upadnou po pár ranách.
Pokud to nebude vyloženě na mířenku, tak si udělej více gongů v různých velikostech. Tréning je pak fofr

Naposledy upravil(a) ladaj dne pon 19. zář 2016, 21:36, celkem upraveno 1 x.
- Milan100
Příspěvek#4 » úte 20. zář 2016, 08:13
A řešíte povolení na konkrétní střelnici zda se tam může střílet do "gongů" ? Každá střelnice má svůj řád a schválení balistika. Bohužel tam kam chodím já to není možné.
Nevíte jak je to s nebezpečím odrazu střely od gongu, četl jsem že někde je povoleno střílet jen olovem, jinde to neřeší, tak nevím. Máte s tím někdo konkrétní zkušenost?
Nevíte jak je to s nebezpečím odrazu střely od gongu, četl jsem že někde je povoleno střílet jen olovem, jinde to neřeší, tak nevím. Máte s tím někdo konkrétní zkušenost?
- ladaj
Příspěvek#5 » úte 20. zář 2016, 10:39
Nebezpečí odrazu je stejné, jako u padacího terče... pravidla IPSC mají pro kovy předepsanou jen minimální vzdálenost (tuším 8m pistole a brokovnice, 50m puška) a pláště/nepláště se neřeší. Olovo je předepsané jen pro western, co vím. Terč by měl být skloněn mírně k zemi, to sice nevyloučí odrazy ke střelci, ale minimalizuje.
Nebezpečný je terč s hlubokými krátery, zejména když je nějaký idiot nadělá do měkoty puškou, to pak vrací opravdu velké kusy i z neplášťovaných.
Nebezpečný je terč s hlubokými krátery, zejména když je nějaký idiot nadělá do měkoty puškou, to pak vrací opravdu velké kusy i z neplášťovaných.
- Milanos
Příspěvek#7 » čtv 16. úno 2017, 07:22
V práci jsem udělal kráčející terč na malorážku. Teda já to budu testovat na malorážku 
Nějak jsem je nemohl najít na netu. Na vzduchovku jsou, ale na něco silnějšího už ne.
Na obrázku plech tl-8mm S355
Ještě mám připraveno tl-6mm a tl-3mm
Po otestování to udělám nejspíše z tl-6mm hardox.

Nějak jsem je nemohl najít na netu. Na vzduchovku jsou, ale na něco silnějšího už ne.
Na obrázku plech tl-8mm S355
Ještě mám připraveno tl-6mm a tl-3mm
Po otestování to udělám nejspíše z tl-6mm hardox.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Blacky
- machinus
Příspěvek#11 » čtv 16. úno 2017, 16:11
Pokud by jsi chtěl koupit terče už hotové tak strikeface dělá. https://www.strikeface.cz/
Jinak mám gong hardox 500 o tl. 10mm a drží na 9mm bez stopy poškození, 7.62x39 s ocel jádrem už trochu zanechá stopu ale taky dobrý. Ovšem tam je výrazné naklonění k zemi opravdu potřeba
Pokud budeš střílet pouze pistolí tak bych řekl že i 8mm vystačí na dlouho.
Jinak mám gong hardox 500 o tl. 10mm a drží na 9mm bez stopy poškození, 7.62x39 s ocel jádrem už trochu zanechá stopu ale taky dobrý. Ovšem tam je výrazné naklonění k zemi opravdu potřeba

- Milanos
Příspěvek#13 » čtv 16. úno 2017, 19:29
Ok budu na to myslet no jak jsem psal tak mam to ještě z 6mm plechu a 3mm plechu takže vyzkoušim a uvidim rozměr budu také ještě upravovat toto je jen na zkoušku.
Mám to zadarmo takže pohoda
ten hardox možná bude taky nebo za nějakou malou částku bude se to brat na firmu takže t acena nebude hrozná 
Každopádně budu zkoušet malorajdu min na 30m a raději to lechce natočím do bezpečného směru, ale řekl by jsem že to tu střelu rozbije že by snad neměl hrozit nějaký odraz, ale raději si na to dám každopádně pozor.
Mám to zadarmo takže pohoda

Každopádně budu zkoušet malorajdu min na 30m a raději to lechce natočím do bezpečného směru, ale řekl by jsem že to tu střelu rozbije že by snad neměl hrozit nějaký odraz, ale raději si na to dám každopádně pozor.
- Igrlik
Příspěvek#14 » čtv 16. úno 2017, 21:28
Používam to pár rokov, je z 6mm nejakej konštrukčnej ocele, teda prakticky blato. Terčíky majú priemer 6cm.
Strieľam do toho Norincom "winčestrovkou" .22LR cez pevné mieridlá na cca 15-20m a v pohode!
Žiadne odrazy, olovo sa rozplácne a rozprskne v bezprostrednej blízkosti terča.
Dobré je nastriekať každý terčík inou farbou, potom je jasný zásah - terč zmení farbu
Super zábava pre decká...
P1050198.JPG
Strieľam do toho Norincom "winčestrovkou" .22LR cez pevné mieridlá na cca 15-20m a v pohode!
Žiadne odrazy, olovo sa rozplácne a rozprskne v bezprostrednej blízkosti terča.
Dobré je nastriekať každý terčík inou farbou, potom je jasný zásah - terč zmení farbu

Super zábava pre decká...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí