Záložní zbraň
Moderátor: LOS vedení
- PaF
Příspěvek#18 » pát 21. led 2011, 21:41
2 Zoufalec
KZ je tu proto, aby pritahla strelce, kteri ji chteji strilet. Neovlivnuje to nijak stavbu zavodu, pravidla apod. Budou se moct srovnat mezi sebou bez ohledu na typ a razi - az do omezeni .9mm Mak., velikost, 1rady zas. apod.
Taurus .22 LR co mas, bude v nevyhode v kazde kategorii, pokud to nebude kat. "prcek mini" 2,5" v .22LR. Ale proti Kevinovi spis bude neco platny nez proti G26.
KZ je tu proto, aby pritahla strelce, kteri ji chteji strilet. Neovlivnuje to nijak stavbu zavodu, pravidla apod. Budou se moct srovnat mezi sebou bez ohledu na typ a razi - az do omezeni .9mm Mak., velikost, 1rady zas. apod.
Taurus .22 LR co mas, bude v nevyhode v kazde kategorii, pokud to nebude kat. "prcek mini" 2,5" v .22LR. Ale proti Kevinovi spis bude neco platny nez proti G26.
- jomekabi
- Bydliště: Tabor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
Příspěvek#19 » pát 21. led 2011, 22:21
Zoufalec píše:Dobře, dobře, jsou to Vaše pravidla. Jen nechápu, proč chcete přitáhnout střelce se zbraněmi těchto ráží, když dopředu budou vědět, že nejsou schopni závod odstřílet. Když hodně, tak příjdou jednou a taky naposled. To je mírně řečeno krátkozraké.
Proc by nebyli schopni zavod strilet? V Poharu toho moc nedokazou, ale budou mit svoji vlastni tabulku a svoje vlastni diplomy, tj. jako by meli svuj vlastni klubovy zavod. To nekterym staci.
Na poppery asi budes s 22 LR v urcite nevyhode, ale na papiry zase ve vyhode. Nekdo vzdy bude v nevyhode a jiny ve vyhode, at uz to rozdelis jak chces. Pokud teda nevyhlasis kategorii pro kazdou jednotlivou zbran.
- Albert
Příspěvek#20 » pát 21. led 2011, 23:07
Jen doplním.. Ti co přijedou poprvé právě proto, že si budou moci střílet "zapalovačem", uvidí jak vlastně LOS vypadá, co to obnáší atd. Což může mít pozitivní vedlejší efekt v tom že se pro podobné střílení nadchnou, zblázní se do toho a nikde není řečeno že hned druhý den (možná) nepoběží do první prodejny pro něco silnějšího v 9Luger, 40SW, 45ACP (?)
- Zoufalec
Příspěvek#21 » sob 22. led 2011, 09:38
Všichni máte svoji pravdu.
Vezmu to od konce.
Albert - kolik takových bude?
Jomekabi - na to nemám co říct. Každá zbraň je určena na něco jiného. Chtít od 22 hybnost nejde. Někdo preferuje výkon a někdo velikost.
PaF - nepsal jsem to protože mám Tauruse, ale protože jsi vyjmenoval zbraně které jsou na používané terče neúčinné. Tady by chtělo domyslet jaké terče pro tyto slabé zbraně používat.
Joe - tím vlastně popíráš záložku, ale stavíš ji do funkce hlavní zbraně.
Jen jsem nastínil jak to dopadne.
Takže ještě jednou jednodušeji:
Příjde střelec na soutěž např. s CZ 92. Plech mu po pěti zásazích nespadne, zatímco někomu s PPK ano. Co se stane? Určitě v pondělí nepoletí kupovat PPK, ale příště už nepříjde. Z tohoto bych měl strach.
Vezmu to od konce.
Albert - kolik takových bude?
Jomekabi - na to nemám co říct. Každá zbraň je určena na něco jiného. Chtít od 22 hybnost nejde. Někdo preferuje výkon a někdo velikost.
PaF - nepsal jsem to protože mám Tauruse, ale protože jsi vyjmenoval zbraně které jsou na používané terče neúčinné. Tady by chtělo domyslet jaké terče pro tyto slabé zbraně používat.
Joe - tím vlastně popíráš záložku, ale stavíš ji do funkce hlavní zbraně.
Jen jsem nastínil jak to dopadne.
Příjde střelec na soutěž např. s CZ 92. Plech mu po pěti zásazích nespadne, zatímco někomu s PPK ano. Co se stane? Určitě v pondělí nepoletí kupovat PPK, ale příště už nepříjde. Z tohoto bych měl strach.
- jomekabi
- Bydliště: Tabor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
Příspěvek#23 » sob 22. led 2011, 20:43
Zoufalec píše:Všichni máte svoji pravdu.
....
A co bys navrhoval - vyhlasit divizi pro kazdou razi, a to jeste rozdelenou na male a velke?
At si to malorazkari vyzkousi a potvrdi si, ze 22 LR a 6.35 Br nejsou pro sebeobranu zrovna moc vhodne. A pokud se nepouci a priste neprijdou, s tim nic nenadelam. Porad lepsi, nez soucasna situace, kdy nechodi ani majitele 7.65tek a 9mm Br/Mak, protoze proti dvanactirannym 9mmL nemaji sanci.
No a pokud KZ nebude uspesna, tak svet se taky nezbori, LOS bude nadale fungovat tak, jak fungoval doposud. Ale za pokus to stoji.
- Zoufalec
Příspěvek#25 » ned 23. led 2011, 08:40
Nechci stavět situace pro každou zbraň. Nechci střílet do víček Omnia (vyzkoušej si to se zbraní, která má 6 cm hlaveň, je celá 10cm dlouhá a někdy nemá ani miřidla, na 5m. 2 rány s tasením za 3 vteřiny a pak se pochlub), je to tady diskuzní forum. Něco jste vymysleli (podle mě dobrou věc) a já jen poukázal na možný budoucí problém, který to může celý poslat do háje. Nestojí za to probrat zavčas, všechny možný problémy?
- sided
Příspěvek#26 » ned 23. led 2011, 09:49
Účelem KZ je umožnit střílet a být konkurenceschopný i se zbraněmi které mají menší kapacitu právě proto aby byly plošší a nositelnější. Ale zbytek pravidel a systém terčů musí zůstat stejný jako pro standartní LOS. Dělat lehčí plechy a větší papíry proto že se s DUOvkou (například) nedá mířit je nesmysl.
- cony
Příspěvek#27 » ned 23. led 2011, 13:39
Já třeba nechápu proč chcete zvýhodňovat .22LR. Pokud s touto ráží chce někdo střílet závodně, ať střílí sportku nebo mířenku a tam zase zjistíte, že jsou tyto menší zbraně taky v obrovské nevýhodě. Je nutný nechat stejnou obtížnost závodu pro všechny ráže a kategorie KZ mi přijde jako dobrý nápad pro to, že si tam můžou zkusit lidi střelit tím co nosí a případně zjistí, že ta dvaadvacítka je docela na prd pro tyto účely, ale rozhodně to umožňuje střelit ten závod i s touto zbraní. Kalibrace mi přijde ideální právě z něčho jako 9 browning, protože tato ráže je ještě vcelku použitelná i pro obranu, 7,65 browning ten popper taky zhodí třeba s nutností střílet trochu výš a přitom nebudou padat samy větrem. Když stelím lugerem do noh popperu nepadá, taky to beru že je to moje blbost, buď napříště zvýším navážku nebo prostě začnu střílet normálně
Ono stačí, že ve velké pistoli se oběvují zbraně jako CZ75 TS a podobné. Tam je taky Glock 17ka v nevýhodě a nikdo nemrčí. A když někdo bude střílet 6,35kou nebo 22kou tak jim ty poppery budou padat stejně blbě a můžou se porovnat mezi sebou.
- jomekabi
Příspěvek#29 » ned 23. led 2011, 23:26
Jeste ke kalibraci popperu a 22 LR. Napsal jsem to jiz u sousedu, ale taky to dam pro malorazkare sem:
"Ja je vzdy nastavuji na lehke tuknuti ukazovackem na hlavu. Pokud to shodi muj ukazovacek, ujistuji Te, ze to shodi i 22 LR, ovsem pokud nestrhnes dolu. Do propozic jsem sice dal Kevin 9mm Br coby kalibracni zbran, ale to jen proto, ze neco tam dat musim a Kevina mam, tak kdyz nekdo bude remcat, vytahnu ho z kapsy a bum, budto padne, nebo nepadne (popper, ne ten remcal)."
Zduraznuji, ze mluvim o zasahu na hlavu, o neco niz jiz muze byt problem. Vyborny strelec ma sanci, prumerny se presvedci, ze 22tka neni pro sebeobranu zrovna to nejlepsi, coz vsichni vime.
"Ja je vzdy nastavuji na lehke tuknuti ukazovackem na hlavu. Pokud to shodi muj ukazovacek, ujistuji Te, ze to shodi i 22 LR, ovsem pokud nestrhnes dolu. Do propozic jsem sice dal Kevin 9mm Br coby kalibracni zbran, ale to jen proto, ze neco tam dat musim a Kevina mam, tak kdyz nekdo bude remcat, vytahnu ho z kapsy a bum, budto padne, nebo nepadne (popper, ne ten remcal)."
Zduraznuji, ze mluvim o zasahu na hlavu, o neco niz jiz muze byt problem. Vyborny strelec ma sanci, prumerny se presvedci, ze 22tka neni pro sebeobranu zrovna to nejlepsi, coz vsichni vime.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí