CZ P-07

SlashKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#256 » úte 17. led 2017, 20:33

Ahoj

Nemáte někdo porovnání P07 s Grand Power P1?

Lasard

Příspěvek#257 » sob 4. úno 2017, 19:18

Někde se tu řešily drobné mosazné šupinky... Ze začátku jsem to tam míval také a celkem dost, ale po odstřílení 650 ks SB FMJ 7,5g už mám jen sem tam smítko. A po každé střelbě ji čistím, bo ji mám rád :-).

losturkos

Příspěvek#258 » pát 10. úno 2017, 20:07

Ahoj .. dík za info .. ani jsem nečekal, že to zmizí .. Mám tak kolem 500, tak doufám, že pak bude klid. Ale čištění je relax .. o tom žádná .. :)

losturkos

Příspěvek#259 » pát 10. úno 2017, 20:27

.. ale trochu mě trápí jiná věc ..
Na základě recenzí, videí, příspěvkům na tomto fóru a i osobní zkušenosti jsem se rozhoupal k P07. Všude se také (mimo jiné přednosti) zmiňuje parádní spoušť ..
Což mi na mém kousku ale moc nepřipadá .. Těsně před vypuštěním kladívka mi v ní "loupe" , nebo "křupe" , nebo jak jinak bych to popsal ..
Nejde hladce až do vypuštění kladívka. Což u jiných CZ (a i fungl nových) jsem nenašel ..
Prostě když pomalu táhnete je to: "lup, lup, prásk" ..trošku nepříjemné. Děje se to přesně v ten moment, kdy zámek odemyká ozub kladívka ..

Optal jsem se zbrojíře a byl jsem nazván hnidopichem :(
..tak nevím .. jsem snad? Nebo má někdo podobnou zkušenost?

Dík za případnou informaci.

Pablo.gs

Příspěvek#260 » pát 10. úno 2017, 20:38

Co se týká těch šupinek, mě to taky po záběhu přestalo. I z novýho auta jdou ze začátku špóny do oleje než si to sedne, není proč se plašit :-)
Ta spoušť nevím, ale v záběhu mě občas nepatrně zadrhávala i u Shadow. Třeba to mohlo být i těmi šupinkami nebo jiným bordelem. Když jsem ji pořádně prostříkl olejem a vyfoukal za několikerého promáčknutí spouště kompresorem, tak od tý doby je to 1A.

losturkos

Příspěvek#261 » pát 10. úno 2017, 20:59

jojo, taky počítám s tím, že jí dám ještě čas. Až potom má cenu něco řešit. Konec konců, obrábění a zušlechťování kovů je alchymie :mrgreen:
Čas v praxi vše ukáže.

Svan

Příspěvek#262 » pát 10. úno 2017, 23:28

Taky se přidám do diskuze. Koupil jsem P-07 hned jak se objevila na trhu.Natáhnout závěr u nové zbraně byl téměř nadlidský úkon (mám 8 pistolí ale s tímhle jsem se ještě nesetkal). Teď už si to trochu sedlo - možná i proto že jsem tam natřel brusnou pastu a po večerech u TV poctivě třel a třel.. Dlouhý chod spouště a dvojí jemné drhnutí před odpalem mě také strašně štvou - s tou délkou se asi bohužel nedá už nic dělat. To drhnutí způsobuje nadzvedávání pádové pojistky kohoutu-už jsem byl několikrát v pokušení ji odstranit (až dostanu zase záchvat vzteku asi to udělám) ale už jsem si na to i trochu zvykl (každý kus je na tom jinak). Samotné spuštění je celkem jemné a příjemné. Vratná pružina spouště mi praskla minulý týden (výše čtu že nejsem sám...) poslali mi ji z prodejny v Praze kde jsem zbraň koupil - cena pružiny 21,-czk poštovné 200,-czk :-) ale stále lepší, než kdybych pro ni musel jet. Mířidla (muška č.3) je nastavena na sportovní střelbu, takže je třeba mířit na 25m na 6 dole v terči abych byl na středu (údajně to má tak více zbraní).
Nakonec jsem to nevydržel a objednal vyšší mušku -s ní to bylo OK. Bohužel mi časem vypadla takže už nevím přesně jaké číslo-zkusím najít účet. Momentálně tam mám opět původní č.3 a musím mířit asi 20cm pod. Sice jsem si už opět zvykl ale protože střídám různé zbraně asi zase objednám tu vyšší abych nemusel
koukat pokaždé na zásobník kde mám napsáno kam mířit,abych se trefil...
Shrnu to - týden po zakoupení jsem se téhle zbraně chtěl zbavit. Zvlášť když jsem si vzal v jiném obchodě do ruky chorvatskou HS. Nakonec jsem se naštval a koupil ji taky ale pro změnu ve .40S/W. Teď - po dvou letech už jsem si na ní ale zvykl - velkou předností je perfektní úchop a kompaktnost. Ani na přesnost si nemůžu stěžovat - jediným omezením jsou mé střelecké schopnosti.Včera na střelnici jsem s ní udělal podobný nástřel jako s novým Ruger SR 1911 který má fantasticky krátkou a bodovou spoušť i s HK USP. Výše zmíněná chorvatská HS 40 Tactical je perfektně zpracovaná i domyšlená -v něčem předčí i Glocka ze kterého vychází (zarputilí Glockaři odpustí..také jednoho mám) ale díky velikosti i váze se nedá moc nosit a není o nic přesnější než P-07.

Werewolf

Příspěvek#263 » sob 11. úno 2017, 06:47

U mé spoustě vůbec nepozoruji nějaké lupání, jak popisujete, mám z chodu skvělý pocit. Dokonce nás správce střelnice, starší zkušený pán, nad ní liboval, když jsem mu ji strčil do ruky k posouzení. Taky ji má na půjčování, ale ta má má prý lepší chod, takže asi lepší kus no :-)

Mě vyhovuje muška 4. Mířím cca na 8 dolů na terče. Vzhledem k tomu, že rád střílím akční dispiclíny, nemusím přemýšlet jestli střílím na krátko nebo daleko. Mířím pořád stejně.

Pružiny jsem si raději jednou koupil do zásoby, když jsem měl cestu :-D Její výměna je sranda, zkoušel jsem to cvičně.

Šupinky taky zmizely, cca 2500 nyní vylítáno.

kk

Příspěvek#264 » sob 11. úno 2017, 07:34

Také se tedy přídám, mám ji rok a musim podotknout, že až na ukrutně silnou pružinu kdy je fakt občas problém natáhnout s ní nemám problém. Možná je to opravdu kus od kusu a já měl štěstí jak vás tady čtu. Na 25m normálně mířím na spodní kraj černého středu klasického pistolového terče.
Jediný problém byl v tom, že jsem musel "srovnat" vyhazovák protože mi dřel o závěr. Jinak jsem vážně spokojen.

S těma náhradníma pružinama dobrej nápad, jak budu mít cestu do kšeftu u nás, hned si je objednám ať jsou doma preventivně.

losturkos

Příspěvek#265 » sob 11. úno 2017, 12:30

Svan a i ostatním díky za info. Je to asi opravdu kus, co kus ..

Jinak "Svan" ..pokud tě chytne ten vztek a odstraníš tu pojistku, dej mi prosím vědět, jak to dopadlo.
Třeba se pak také hecnu a udělám to stejné ;)

kolombo

Příspěvek#266 » sob 11. úno 2017, 12:43

Myslíš pojistku, co chrání před náhodným výstřelem při pádu natažené zbraně ?

Vedla takového člověka bych nechtěl cvičit na střelnici .....

Werewolf

Příspěvek#267 » ned 12. úno 2017, 06:47

Tak to si dávej pozor, jestli vedle tebe někdo nestrili třeba se shadow 2 a podobnými sportovními zbraněmi, musejí být velice nebezpeční ;-)

kolombo

Příspěvek#268 » ned 12. úno 2017, 21:04

Ale oni ji tam nemají z výroby, ne že si ji jen tak vymontovali. A jen velmi málo z nich tu zbraň nosí.

Podskloubek

Příspěvek#269 » pon 13. úno 2017, 22:37

Ahoj, slibiltak jsem, ze napisuto, jak.pochodim ve Zbrojovce....takze chtel js v ramci reklamacena mit nastrelenoucas zbran na 15 metru, aby chodila.presnem, odchylka.je ted 4cm, celkem soustrel takze oproti puvodnimu stavu super,, jeste jsemjednou teda nebyl strilet, takze na strelncito se uvidimi...nicmene na zaklade toho co tu ctu, resp. co pisi majitele 07: vam prijde normalni.miritm na 25 metrech o 20 cm dolu? jasne ze se vzdalenosti se upravi trosku zamerny bodse, ale takto? jinak s pohadkama, ktere se dozvite na prodejne firemni v, Praze, se zkusenostmi mymi a jinychpak musim konstatovatrict, ze od zbrojovky uz bychjsem nic nechtel...mimochodem reklamace.nebyla uznana,, pry jsem.neodborne manipuloval.s.hledim (povolilo se mimi,takje jsem ho dotahlto, ale sloje mi o to, ze na.15m mi to.litalo.o 15 cisel.nahoru) jinak nez pistoli schvali.k prodeji, tak je nastrelena, ale zbrojovka nema drzak, aby to bylo.objektivnim, ale strili to borec...no za me velke zklamani, chtel jsem ceskou zbran, ale .timto pristupem jsem znechucensi, pred reklamaci mi.mimochodem bylo doporucenoto, at jeste vystrilimto nejakou stovku, ze si toto.muze sednout, proste blaboly

pelanj

Příspěvek#270 » pon 13. úno 2017, 22:55

Byl jsem onehdy v prodejně v Opletalce a prodavač tam zmiňoval různé výšky mušek. Asi sáhli do špatné krabice...

Zpět na