Heckler & Koch P30 / P30S / P30L / P30 LS

Glock a spol.

mihlit

Příspěvek#781 » pon 30. led 2017, 19:06

Budu teď měnit hlavní pistoli a jako nástupce bude z 99 % HK P30LS V3 nebo jsem ještě uvažoval jestli nevzít variantu SD se závitem. To by chtělo vyzkoušet a zjistit, která varianta by byla lepší. Tak jsem se tu chtěl zeptat, jestli někdo nevíte o střelnici poblíž Brna, kde by měli na vyzkoušení P30L(S) V3 a P30L(S) SD V3?

Jenže jak tak koukám, tak u waltertrading ani googlem jinde vůbec nevidím, že by ta verze P30LS SD byla v ČR někde na prodej. Je ještě nějaký distribuční kanál v ČR, nebo dováží jen waltertrading?

Varianta "vem to bez pojistky" pro mě není řešením, pojistku chci. Mám je na všech pistolích a jsem naučený je používat. Nechci pistoli, kde pojistka není.

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#782 » pon 30. led 2017, 19:21

1) pokud trváš na pojistce, je to blbost, ale respektuji to
2) poslední LS v ČR se prodala nedávno a pravděpodobně ji už jinde neseženeš
3) L SD přišlo do ČR na podzim několik kusů (přesně 10) a jsou "gone"
4) Nemusíš se namáhat - rozdíl L a L SD nemáš šanci poznat, jde o praktičnost, než-li o chování
4) LS SD v ČR nikdy nebyla
5) L SD a LS SD lze objednat, ale dodací lhůta cca 2 měsíce, v sérii má LPA výškově stavitelný mířidla a to luminiscenční, nebo světlovodná dle výběru

Můžu nabídnout na vykoušení P30 SD, eventuelně Lko (v Praze a okolí). Lka teď budou skladem, ale LS se neobjednávali a ani nebudou, protože tahle pistole s pojistkou nedává smysl, takže ji chce.....vlastně ji za celou dobu chceš pouze ty :-). Takže jedině konkrétní objednávka proti záloze. A to si pak můžeš nakombinovat klidně onu LS SD, ale katalogové číslo u H&K na ní oficiálně neexistuje.

Pokud by tě zajímalo něco víc, napiš mi SZ.

MKabar

Příspěvek#783 » úte 31. led 2017, 00:13

LS je fakt blbost - mel jsem LS od 2010 do unora 2015 - milionkrat jsem si to omylem zajistil pri prebijeni na LOSikach a nadaval. Jednou 4 x za jeden dril. Zavazi to jak svina a nejde to dat pryc.
Pojistka ma samostatnou osu a v ramu jsou kulicky. Debil jsem si kdysi koupil LSko kvuli kratkym zachytum, protoze jsem tehdy jeste nevedel, ze do Lka muzu ty kratke zachyty dat tez nebo je urezat.
Pojistku mas mezi usima a ne na pistoli, ta nevystreli, i kdybys ju vyhodil z 12. patra s natazenym kohoutem. Vystreli jedine kdyz stisknes spoust a odblokujes tak pricnou blokaci uderniku.
Pokud si neveris, trenuj a nebo si nekupuj gver, kdyz se bojis bez pojistky. Pojistka je prezitek ze single action gveru typu 1911, tam logicky byt musi. Nemluve o tom, ze jak to hodis do kratkeho LEMu, tak je to nejbezpecnejsi spoust sluzebni na svete. Pojistky na LEM jsou uplny nesmysl.

S bodem 4 Hawk keca - rozdil mezi L a L SD verzi se zavitem je velice citelny. Ta delsi hlaven vyrazne snizuje zdvih. Funguje to pouze u Lka s 5.08" SD hlavni. U kratke P30 zavit nepomuze na snizeni zdvihu.
Ta zavitovka na SDecko je dlouha skoro jak normal L hlaven, ale chybi hmota zaveru a silent blok mensi.
Mam P30L s dokupovanou zavitovou hlavni, takze mam obe na prime porovnani a taky mam magwell tezky od Taylora Freelance (a brzo bude novy lepsi z hkparts) a s nim se zdvih snizi hluboko pod G17G4. Tohle je P30L SD a normalni naboje, zadne cajicky (prebiji i 5" Experta s fest tezkou vratnou dvojitou):

https://www.youtube.com/watch?v=I9uDyQWqBqw

Samozrejme hlavni cast je o technicke a spravnem provedeni uchopu, ale zavit pomuze u P30L fajne.
Nicmene to, ze to nekdo neciti ten rozdil, neznamena, ze tam neni. Je to fakt poznat hodne kdyz to umis.
Kamos ted narval DPM do G19 Gen3 a rozdil obrovsky, ale laici co neumi strilet z pistole nadavali, ze prej to kope :-D. Proste tu pistoli drzi jak hracku, nesviraji ji max silou (vsimni si zil na mojem zapesti v tom videu, jak bych to chtel rozmackat tu pistol) a pak jim to skace az do nebe a nemaj proto cit vubec, proto to nepoznaji.

Hawk ma pravdu, ze LS SD se zavitem nikdy v Cesku nebyla, ale existuje, vyfotil jsem ji na IWA 2015.

Nicmene muzes si ted koupit Lko a pak si dokoupit hlaven druhou a nebo pockat na L SD. Pojistky fakt kasli. Naprosta zbytecnost a nechtene si to zajistujes a prekazi to ve vysokem uchopu s prsty dopredu, pokud mas vetsi ruce.

Kdyz se ti bude chtit a udelas si vylet na Ostravsko, tak te klidne nechame strelit skoro secky verze P30L, P30L SD, P30SD, SFP9, Expert, USP Compact. Dle libosti. HK raj je na divokem vychode ;-).

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#784 » úte 31. led 2017, 00:28

Ještě dodám, že SD je přesně o 15mm delší, než standard a stejně dlouhé jako Lko. L SD je o dalších 15 mm delší (hlaveň).

Ad bod 4) pokud to nechceš na mířenku nebo střelbu na 50 metrů, nemá to smysl řešit. Zaměř se spíš na praktický hledisko zda závit ano, či nem případně zda tě to může limitovat při přípaným nošení (ono přecijenom standard P30 a P30 L SD už trochu rozdíl je, byť ta délka závěru není hlavní na to nošení na cca 4 hodinách). Na disciplínách typu LOS je to o prackách (střílíš na obrannou vzdálenost, z pravidla bez míření na zapíchnutí), ne o tom jestli máš o 40 gramů na závěru víc / míň (rozdíl mezi standard a L) či o 15 mm kratší/delší hlaveň (standard, SD, L, L SD). Když si na to hodíš třeba svítilnu, je vyvážení zbraně a všechny tyhle úvahy zase úplně někde jinde. :-)

Až MKabar přijede na nějaký normální LOS a ne jednou za rok do Olmiku na Klokánka, tak hlaveň uřízne a Magwelly zahodí :D

Obrázek

Obrázek

MKabar

Příspěvek#785 » úte 31. led 2017, 00:37

Hawku az date terce o pet metru bliz k sobe a zvetsite vzdalenosti a obtiznost aspon o 300 %, tak potom prijedu. Jinac to nema cenu, to co tam v Praglu strilite je pro decka :-P. Prijed ty k nam na nas suprovy Ostravsky LOSik a uvidime, jak moc ta tvoje P30SD obstoji proti moji P30L SD :-P. Magwell necham doma abys neremcal :-D. Prave ze na rychlou strelbu je stabilnejsi gver lepsi. Na mirenku mam Experta a stejne nic netrefim (teda krome siluety na 100 m), tak mirenku radsi nevedu :-D.

spider74

Příspěvek#786 » pon 6. úno 2017, 15:52

Mám dotaz bude tohle níže uvedené pouzdro sedět na mojí P30 SD když je stejně dlouhá hlaveň jako u P30 L ? Nenašel jsme nic lepšího abych mohl mít na railu svítilnu a mít na to pouzdro.
http://eshop.jsa.cz/launch.php?s=product&IDproduct=2023

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#787 » pon 6. úno 2017, 16:06

Pravděpodobně bude. Chceš vyloženě vnější plasťák? Neni lepší si nechat udělat kydex? Navíc ta "pojistka" je tam šílená.

spider74

Příspěvek#788 » pon 6. úno 2017, 16:52

Kde myslíš nechat udělat ?

spider74

Příspěvek#789 » pon 6. úno 2017, 17:13

Potřebuji je pro tuhle svítilnu, ale dělají je jen pro Taurus 1911 a XDM-45ACP. Já mám HK P30 SD a CZ 75D Compact.
http://copshop.cz/index.php?route=produ ... uct_id=279
http://copshop.cz/index.php?route=produ ... uct_id=262

Brusič

Příspěvek#790 » úte 7. úno 2017, 06:20

MKabare, budeš dělat tu objednávku? Pořád sháním zásobníky apod. ;)

MKabar

Příspěvek#791 » úte 7. úno 2017, 21:25

Zasobnik cely z USA mi fakt kamos neposle, to by uz fakt nemuselo projit a bylo by po objednavce.
Zasobniky si kup u Hawka, ma dobre ceny a ma i cervene podavace (teda bude mit, jsou ted vyprodane).
Prvni kolo jsem musel uz uzavrit, jelikoz tam mam uz veci za 1023 dolaru a je toho uz moc proste.
Rozdelim to radsi na dva baliky, bral jsem to pro kamose + 2-3 lidi odsud. Nejak se to nahromadilo :-).
Druhe kolo budu delat az budou skladem nove veci, ktere se teprve vyrabeji ted a jeste nejsou skladem
(do mesice nejspis max 2).

Brusič

Příspěvek#792 » čtv 9. úno 2017, 05:15

HawkCZ, je na tebe nějaký kontakt?

P.V.

Příspěvek#793 » čtv 9. úno 2017, 07:27

MKabar

Příspěvek#794 » pon 20. úno 2017, 23:11

Dobra zprava pro vsechny, co maji u me objednane 10-8 Performance miridla - musky jsou konecne skladem po ctvrt roce cekani! Kamos uz je koupil a jsou na ceste k nemu. U me budou za 2-3 tydny.
Hledi mam doma od pulky prosince. Takze v pulce brezna zhruba ocekavejte zasilky ;-).

Korzybski

Příspěvek#795 » úte 21. úno 2017, 07:18

Uživatelská příručka HK P30 / P30L / P30SK přeložená do češtiny:
— z německé verze 03/2013
— z anglické verze 07/2014

PDF (asi 1,42 MB) ke stažení zde.

Pozn.: Vzhledově velmi podobné původní grafice. Připomínky k překladu a terminologii vítány. Pokud o to někdo stojí, můžu poslat v editovatelném formátu.

Zpět na